GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambování masa
Advertisements

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování kuřete
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
ACCESS IMPORT TABULKY Z EXCELU- 04 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Inventář na teplé nápoje
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.07 SOU Obořiště
Statika Vazbové síly na nosníku 15
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
SKLENĚNÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME NA   1. K PODÁVÁNÍ POKRMŮ
MS OFFICE - WORD ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ Ing. Petr Hanáček
MS OFFICE - WORD ŠABLONY Ing. Petr Hanáček
VY_32_INOVACE_10_GAS_559_Sob
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZASEDACÍ POŘÁDEK U TABULE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, HLEDISKA PRO SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
EKONOMIKA Státní podnik Ing. Hana Kročová
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA KONKRÉTNÍCH DRUHŮ TABULÍ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
EKONOMIKA OBCHODNÍ BANKY Ing. Renata Slaná
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA PROGRAMY A NÁSTROJE PRO PRÁCI S VEKTOROVOU GRAFIKOU 2 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
ŽIVNOSTENSKÉ PODNIKÁNÍ Ing. Hana Kročová EKONOMIKA
EXCEL ŘAZENÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Excel úpravy grafu, karta Návrh
ACCESS SESTAVY, CVIČENÍ Ing. Jana Horáková IKT MS Office
ACCESS PŘÍKAZOVÉ TLAČÍTKO, CVIČENÍ 20 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
EKONOMIKA PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR Ing. Hana Kročová
Ing. Bohuslava Vitekerová
EKONOMIKA MAJETEK podniku Ing. Hana Kročová
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
MS OFFICE - WORD TEXTOVÉ EDITORY Ing. Petr Hanáček
ROZLOŽENÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Ing. Hana Kročová EKONOMIKA Anotace Materiál seznamuje se základními pojmy nabídka, faktory ovlivňující nabídku, cena. Musí být doplněn.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
ÚVOD DO ELEKTROTECHNICKÉHO MĚŘENÍ
MS OFFICE - WORD VYTVOŘENÍ TABULKY Ing. Petr Hanáček
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
ÚPRAVA TABULKY VE WORDU
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Hydromechanika Měření přetlaku a podtlaku 13
PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY CV OBRAZOVKY 05 Ing. Jana Horáková Elektrotechnika
IKT MS Office Access Sestavy Ing. Jana Horáková
Hydromechanika Hydrostatický tlak, síla na dno nádrže 05
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
EKONOMIKA FINANČNÍ TRH - OBLIGACE Ing. Renata Slaná
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Hydromechanika Síla na dno uzavřené nádrže 07
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ
EXPRESSION HAVE GOT PRESENT_04 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Chateabriand
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Fondue
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Kavárenský nápojový lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ STUDENÝCH NÁPOJŮ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA MALUŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz Free Powerpoint Templates

Anotace. Materiál poukazuje na rozdělení inventáře na Anotace Materiál poukazuje na rozdělení inventáře na podávání studených nápojů. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka- barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova sklenice, inventář, nápoj Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina 15 -17 let Vazby na ostatní materiály je součástí Inventáře na úseku obsluhy

Rozdělení inventáře na podávání studených nápojů tenkostěnné sklo silnostěnné sklo cejchované necejchované

Vodovky jsou bez stopky( kónický tvar) 0,1l slouží k servisu vody ke kávě 0,2l servis džusů a ovocných šťáv 0,3l točené limonády (kofola), na servis malého piva, k láhvovému pivu

Pivní sklo používá se tenkostěnné i silnostěnné sklenice s uchem – KRIEGL 0,3 a 0,5l silnostěnné sklenice bez ucha – ŠTUC 0,3 a 0,5l tenkostěnné sklenice na stopce – tvar tulipán k láhvovému pivu zakládáme sklenici o obsahu 0,3l

Vinné sklo Bílé víno tenkostěnná s rozšířeným horním okrajem na vyšší stopce, obsah 1-1,5 dl Červené víno sklenice na nižší stopce s uzavřeným horním okrajem (uchování aroma) větší obsah 2-2,5dl (dnešní trend – až 4dl, jemná, tenkostěnná sklenice bez brusu a zdobení)

Vinné sklo Kořeněné víno (vermuty) mohou mít tvar jako na BV ale s menším obsahem, nebo sklenice ve tvaru miska, špička na Martini extra dry použijeme sklenici bez stopky kónického tvaru Dezertní víno (Sherry) sklenice válcovitého tvaru nahoře zúžená Šumivé víno (sekt) miska, špička ,flétna (delší perlení)

Sklenice na lihoviny podáváme v množství 2,4,5 cl různé tvary - malé misky a kalíšky na stopkách, tenkostěnné bez stopky silnostěnné – štamprle napoleonka - baňatá sklenice na servis koňaků a brandy whiskovka – sklenice se silným dnem bez stopky na servis whisky

POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001. ISBN 80-7168-752-9. SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 1. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1994. ISBN 80-04-26-586-3. ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., 1997. ISBN neuvedeno.