SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_11_ODV_654_Str
Advertisements

Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambování masa
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování kuřete
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
MECHANICKÉ KMITÁNÍ 08. Kinematika harmonického pohybu – příklady II.
ACCESS IMPORT TABULKY Z EXCELU- 04 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Statika Vazbové síly na nosníku 15
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
MS OFFICE - WORD TITULNÍ STRANA A OBSAH Ing. Petr Hanáček
MS OFFICE - WORD ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ Ing. Petr Hanáček
MS OFFICE - WORD ŠABLONY Ing. Petr Hanáček
VY_32_INOVACE_11_ODV_653_Str
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZASEDACÍ POŘÁDEK U TABULE
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, HLEDISKA PRO SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA KONKRÉTNÍCH DRUHŮ TABULÍ
0PTIKA 05. Odraz a rozptyl světla
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA PROGRAMY A NÁSTROJE PRO PRÁCI S VEKTOROVOU GRAFIKOU 2 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
EXCEL ŘAZENÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Excel úpravy grafu, karta Návrh
Excel export a import dat. Import dat z webu.
Access Formuláře, cvičení
ACCESS SESTAVY, CVIČENÍ Ing. Jana Horáková IKT MS Office
ACCESS PŘÍKAZOVÉ TLAČÍTKO, CVIČENÍ 20 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Ing. Bohuslava Vitekerová
EKONOMIKA MAJETEK podniku Ing. Hana Kročová
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
MS OFFICE - WORD TEXTOVÉ EDITORY Ing. Petr Hanáček
Procentový počet Prezentace_12
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
ÚPRAVA TABULKY VE WORDU
IKT MS Office Access Dotazy Ing. Jana Horáková
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Studené předkrmy Střední odborná škola Otrokovice
IKT MS Office Access Formuláře Ing. Jana Horáková
IKT MS Office Access Sestavy Ing. Jana Horáková
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ
EXPRESSION HAVE GOT PRESENT_04 Mgr. Filip Soviš ANJ_Tenses
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Chateabriand
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Fondue
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Složitá obsluha fondue
Transkript prezentace:

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání Gastronomie SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání Mgr. Miroslava Malušková www.zlinskedumy.cz

Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup Anotace Materiál vysvětluje ochucování, míchání u stolu hosta, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro učitele ve výuce. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch 65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník- barman, servírka –barmanka Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Složitá obsluha, ochucování, míchání Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina 16 - 19 let Vazby na ostatní materiály Je součástí výuky TOS, stolničení

Ochucování pokrmů způsob dohotovování míchání salátů ochucování příprava polévek u stolu hosta příprava exotických specialit

Ochucování pokrmů smyslem ochucování je konečná úprava chuti pokrmu podle přání hosta nebo návrhu číšníka

Ochucování pokrmů pravidla ochucování jsou stejná jako v kuchyni, používající se běžně dochucovací prostředky, víno a lihoviny apod.

Ochucování pokrmů číšník má předem znát základní chuť podávaných šťáv a omáček, aby mohl vhodně ochucovat popř. zjemňovat

Šťávy ochucujeme worcesterem, kečupem, tabaskem, popř. vínem a zjemňujeme máslem, popř. zastříkneme lihovinou ingredience volíme podle druhu masa a způsobu úpravy

Bílé omáčky zvýrazňujeme hořčicí, worcesterem, citronovou šťávou, popř. malým množstvím kečupu nebo tabaska zjemňujeme máslem, šlehačkou, smetanou, bílým vínem, dezertním vínem, vermutem, popř. whisky

Tmavé omáčky zvýrazňujeme worcesterem, bílým pepřem a tabaskem zjemňujeme kečupem, červeným vínem, suchým dezertním vínem, popř. koňakem množství ingrediencí volíme uvážlivě, chuť má být vyvážená. žádná z použitých ingrediencí nemá výrazně překrývat původní chuť pokrmu.

Míchání pokrmů příprava a dochucení směsi, jako je salát dochucení a promíchání základní suroviny, jako je tatarský biftek nebo špagety

Předkrmové saláty tvoří sortiment různých směsí z drůbežího i ostatního masa, rybího, vajec, zeleniny, ovoce, žampionů, oliv a mnoha dalších surovin ochucují se drezinkem připraveným v kuchyni nebo přímo u stolu hosta

Způsoby přípravy salátů do mísy vložíme vybrané suroviny, přidáme hotový drezink, promícháme a podáváme podle předchozího postupu

Způsoby přípravy salátů Pojítko je dochucená základní surovina, např. majonéza Šlehačka sladká a zakysaná smetana jogurt, krémový sýr, popř. jejich směsi do mísy vložíme vybrané suroviny, přidáme pojítko, popř. dochutíme podle dohody s hostem a podáváme

Předkrmové koktejly jsou moderní variantou salátů připravují se navrstvením surovin do skleniček typu miska nebo špička a přelitím přiměřeného množství dresinku nebo pojítka

Použitá literatura SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001. ISBN 80-7168-752-9. SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1994. ISBN 80-04-26-586-3. ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., 1997. ISBN neuvedeno.