Rozdělení inventáře a stolový a sedací inventář

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Tematická oblast: Prací.
Advertisements

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor Mgr. Šárka Čížová Anotace
VY_32_INOVACE_10_GAS_585_Mel
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Sčítání a odčítání lomených výrazů
Výraz a jeho hodnota SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zlínský kraj Anotace
Číselné obory – racionální čísla a operace s nimi
Operace s lomenými výrazy
AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Očekávaný přínos Tematická oblastOperace s reálnými čísly Téma PředmětMatematika RočníkPrvní Obor vzděláváníUčební obory.
Rozklad mnohočlenů na součin pomocí vzorců
Mnohočleny- výpočty pomocí vzorců
Úprava mnohočlenu na součin pomocí vzorců
Inventář na teplé nápoje
Oddělování složek směsí
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘDCÍCH
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.08 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Číselná osa, intervaly SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zlínský kraj
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Vlastnosti sčítání a odčítání
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Odmocniny SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zlínský kraj Anotace
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3. KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Organizace obsluhy.
VY_32_INOVACE_10_GAS_594_Mel
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
Opakování ionty Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
Náročnější úpravy algebraických výrazů
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Desetinná čísla SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zlínský kraj Anotace
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Sacharidy Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková. Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_inovace_CH_9.55 Název školy: Základní škola a Mateřská škola.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Atomový obal Předmět: Fyzika.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Převody jednotek objemu,
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.04 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
Množinové pojmy – průnik, sjednocení, rozdíl množin
Zlomky – usměrňování zlomků, porovnávání zlomků
Zaokrouhlování SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zlínský kraj Anotace
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
Inventář na úseku obsluhy, charakteristika
Převody jednotek délky, obsahu
DRUHá a třetí odmocnina
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Lomené výrazy – smysl výrazu
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Kvíz Kvíz
I NVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY Inventář = předměty používané při obsluze.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Křížovka - opakování SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zlínský kraj
Transkript prezentace:

Rozdělení inventáře a stolový a sedací inventář Autor Anna Kachtíková Anotace Výukový materiál slouží k samostatné práci žáků, lze jej využít jako podklad k projektovému vyučování nebo jako domácí úkol Očekávaný přínos Žáci se seznámí s rozdělením inventáře a dokáží popsat stolový a sedací inventář Tematická oblast Inventář Téma Rozdělení inventáře a stolový a sedací inventář Předmět Stolničení Ročník první Obor vzdělávání Kuchař - číšník Stupeň a typ vzdělávání Střední odborné vzdělání Název DUM Š20_S1_01_Rozdělení inventáře a stolový a sedací inventář Datum 2. 9. – 6. 9. 2013 SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zlínský kraj

Inventář na úseku obsluhy Inventářem rozumíme předměty používané při obsluze. Máme se seznámit s jednotlivými druhy inventáře a také s jeho používáním a ošetřováním. Pro každý pokrm nebo nápoj máme používat odpovídající inventář a to pokud jde o materiál, druh, velikost, tvar apod.

Můžeme dělit inventář např.: dle materiálu – porcelánový, skleněný, kovový, dřevěný, plastový…… dle použití – stolový a sedací, prádlo, drobný stolní inventář, příbory, inventář na pokrmy, inventář na nápoje, pomocné stoly dle příležitosti – běžný, slavnostní, jedno obrátkový… dle odbytového střediska – restaurační, kavárenský, vinárenský, barový…

Rozdělení inventáře Stolový a sedací inventář Restaurační prádlo Malý stolní inventář Pomocný inventář Velký stolní inventář: a) inventář na pokrmy b) inventář na nápoje c) příbory Pomocné stoly Pomocné vozíky

Restaurační prádlo ubrusy naprony multony

Stolový a sedací stoly židle křesla

Malý stolní inventář solničky vázičky popelníky

Velký stolní inventář inventář na pokrmy inventář na nápoje příbory

Inventář na pokrmy talíře mísy omáčníky

Inventář na nápoje sklo na lihoviny sklo na vína sklo na nealko

Příbory jídelní překládací speciální

Pomocný inventář plata chladiče ohřívače

Pomocné stoly příruční servírovací ohřívací

Pomocné vozíky flambovací nabídkový předkrmový

Stoly Rozeznáváme: kavárenské jídelní konferenční zahradní

Stoly Jejich tvary mohou být čtvercové, obdélníkové, kulaté apod. Bývají vyrobeny z různých materiálů: dřeva, kovu, plastu apod. Typizované stoly mají rozměry - 80 80 80 120 76

Sedací nábytek Patří zde: židle křesla boxy sedačky lavice barové židle 45

Zdroje   Literatura:  SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996, 217 s. ISBN 80-7168-333-7. Internet: https://www.google.cz/search?q=restaura%C4%8Dn%C3%AD+stoly&client=firefox-a&hs=MBd&rls=org.mozilla:cs:official&channel=fflb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=TG8nUuTON6_n7Aa7jIGwCw&ved=0CFMQsAQ&biw=1280&bih=631 Použití klipartů Odkazy ze dne 6. 9. 2013 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Anna Kachtíková