TEPLO A SVĚTLO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava
Advertisements

PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
VY_32_INOVACE_19 - SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ZEMĚ A PLANETY.
Vesmír Vznik Vesmíru a Země: 15 miliard – vznik Vesmíru Velkým třeskem
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
PLANETY ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Země ve vesmíru.
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_284_SLUNCE _A_ ZEMĚ Téma:
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 6.
SLUNCE zdroj světla a tepla pro Zemi (jedna z podmínek života)
ZEMĚ výjimečná? ...nebo jen jedna z mnoha?.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Slunce Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.11
VESMÍR Obrázek: A: Rawastrodata Zeměpis 6.třídy.
Vesmír.
Země Měsíc Slunce Sluneční soustava
Informační technologie-prezentace
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Sluneční soustava autor VM:Ondřej.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_803_5TR_PRV Autor: Mgr. Jana Stolá 1.
Vesmír a sluneční soustava
Sluneční soustava Za předpokladu použití psacích potřeb.
Nela Bártová Opava,2010 Březen
SLUNCE A KOMETY. SLUNCE- nejbližší a pro nás nejdůležitější hvězda. -obrovská koule žhavých plynů -složení: především vodík a hélium.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
ANOTACE Soubor slouží k výkladu a opakování učiva o Slunci. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák dokáže vysvětlit pojmy Slunce, sluneční soustava,
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Nikola Houšková, Aneta Říhová
Země ve vesmíru Filip Bordovský.
Prezentace o Slunci Vypracovala: Karolína Monczková Třída: VIII.A.
ŽIVÁ PŘÍRODA ŽIVÉ ORGANIZMY.
Vznik života na Zemi Planeta Země Postavení Země ve vesmíru
EU_42_sada1_22_M_Souhvězdí 1_Cup Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Bc. Kateřina Cuperová Anotace Prostřednictvím.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
ANOTACE Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o Sluneční soustavě. Materiál rozvíjí čtenářskou a informační gramotnost. Materiál je inovativní.
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ AutorIng. Dana Sobotková Ročník5. Datum ŠablonaV/5 Č. materiáluVY_52_INOVACE_55 Vzdělávací.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Planety sluneční soustavy VY_32_INOVACE_03_planetyslunecnisoustavy Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_29_SLUNEČNÍ SOUSTAVA
VY_32_INOVACE_10_32_SLUNCE – ZDROJ SVĚTLA A TEPLA
Základy astronomie, Slunce
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
Prezentace – výklad učiva
Název školy: ZŠ Netvořice
HVĚZDY- SOUHVĚZDÍ - GALAXIE
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
VY_32_INOVACE_11_32_SLUNCE – DALŠÍ VESMÍRNÁ TĚLESA
SLUNCE.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
VY_52_INOVACE_19_ Živá a neživá příroda
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Sluneční soustava.
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2 Název výstupu: Slunce.
Transkript prezentace:

TEPLO A SVĚTLO

Autor: Mgr. Adriana Benšová Šablona: V/II DUM 53 Období: únor 2012 Předmět: Prvouka Ročník: 3 Autor: Mgr. Adriana Benšová Metodický list/Anotace Prezentace poskytne žákům pojmy k osvojení - Slunce, hvězda, planety, Země. Přiblíží jim poznatky o Slunci jako o zdroji tepla a světla pro živé organizmy na Zemi.

Teplo a světlo patří mezi základní podmínky života na Zemi. Teplo a světlo nám dává Slunce. Slunce je zdrojem energie pro život na Zemi. Poskytuje nám většinu tepla a světla, které jsou nezbytné pro život. Slunce hvězda zdroj tepla a světla Slunce

Slunce - je žhavá koule složená z plynů - je naší nejbližší hvězdou, proto ji vidíme na obloze ve dne - je ze všech těles ve vesmíru největší a nejtěžší Slunce a planety, které kolem něj obíhají, tvoří SLUNEČNÍ SOUSTAVU.

I když je Slunce od nás vzdáleno mnoho milionů kilometrů, musíme si před jeho pronikavým světlem chránit oči tmavými brýlemi. Astronomové používají na pozorování Slunce hvězdářské dalekohledy. Hvězdárna a planetárium v našem okolí Johanna Palisy - Ostrava - Krásné pole

Věda, která zkoumá vesmír a vesmírná tělesa se nazývá : A _ _ _ _ _ _ _ _ E . P _ _ N _ _ Y V _ _ M _ R S _ Ě _ _ A H _ Ě _ D _ _ _ A K _ U _ E P _ Y _ Ů D _ L _ K _ _ L _ D Z _ _ Ě Ž _ V _ T T _ P _ O Kolem Slunce obíhají … Místo, kde se nachází celá sluneční soustava … Slunce je zdrojem tepla a … Vesmír můžeme pozorovat z místa, které se nazývá … Slunce má tvar … Slunce je složeno z … Na pozorování vesmírných těles používáme … Naše planeta se jmenuje … Slunce umožňuje na Zemi … Slunce nám poskytuje světlo a …

Zdroje - obrázky: www.google.com www.seznam.cz