Učebnice VINOHRADNICTVÍ Číslo aktivity: 3 Název klíčové aktivity:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE
Advertisements

Nabízené služby společnosti  Poskytování služby Excel24 ( outsourcingový způsob řešení úkolů a problémů s tabulkovým procesorem ) ; Ing. Roman Ševčík.
Podpora meziobecní spolupráce
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Popis školících a informačních aktivit CERMATu
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů Konference „Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie“ Hotel ILF
OP LZZ Název prioritní osy: Sociální integrace a rovné příležitosti Název oblasti podpory: Podpora sociální integrace a sociálních služeb Výzva pro předkládání.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Komplexní pozemkové úpravy Smilovice
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
učebnice VINOHRADNICTVÍ
Zpráva pro poradní sbor Aktivita 05 Učebnice květinářství.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Zpráva pro poradní sbor Aktivita 05 Učebnice květinářství.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Učebnice VINOHRADNICTVÍ Číslo aktivity: 3 Název klíčové aktivity:
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_16.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Zlín 14. září 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje FORMÁLNÍ DOPRACOVÁNÍ RÁMCE PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Obecná didaktika ÚVOD.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Nabízené služby společnosti
Nabízené služby společnosti
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Transkript prezentace:

učebnice VINOHRADNICTVÍ Číslo aktivity: 3 Název klíčové aktivity:

Období realizace aktivity: září 2010 – únor 2011 PŘEHLED PRACÍ V HODNOCENÉM OBDOBÍ

Personální řešení aktivity garant aktivity: Ing. Ludmila Svobodová externí lektoři: Jiří Roznos – pořizování fotografií Mgr. Čeněk Hlavatý – zhotovování kreseb další předpokládaná spolupráce: Ing. Petr Ackermann, CSc. – fotografie a odborné konzultace pro kapitolu Choroby a škůdci

Vyhledávání zdrojů informací Odborné publikace: VEREŠ, A., at al.: Rez a vedenie viniča. 1. vyd. Bratislava: Príroda, 1980, s. 277 MUSIL, s., MENŠÍK, J.: Vinařství – učební text pro SZTŠ a ZMS. 1. vyd. Praha: Státní zemědělské nakladatelství, 1963, s. 408

SVAZ INTEGROVANÉ A EKOLOGICKÉ PRODUKCE HROZNÚ A VÍNA O. S. – EKOVÍN: Směrnice integrované produkce hroznů. Ekovín, o.s., 2010, s. 60 BIOCONT LABORATORY, SYSTÉMY EKOLOGICKÉ OCHRANY ROSLTIN: Katalog prostředkůekologické a integrované ochrany rostlin. 2011, s. 74 TRIOLI, G., HOFMANN, U.: Kodex dobrého ekologického vinohradnictví a výroby vína. Součást projektu EU ORWINE – organické vinohradnictví a výroba vína, vydal: Hofmann, U., české vydání Svaz ekologické a integrované produkce vína Ekovín, o.s., 2011, s. 233, ISBN

Vyhledávání zdrojů informací Časopisy: VINAŘSKÝ OBZOR, odborný časopis pro vinohradnictví, sklepní hospodářství a obchod vínem. Velké Bílovice: Svaz vinařů ČR VINAŘ – SADAŘ, odborný časopis pro vinohradníky, vinaře a ovocnáře. Olomouc: vydavatelství Baštan

Vyhledávání zdrojů informací Osobní kontakty: Účast na kurzu OP VK Vinařství, pořádaném Mendelovou univerzitou v Brně, Zahradnickou fakultou v Lednici Konzultace: s Ing. Mikešem, Ph.D., z SZPI Brno o detailech změn v připravovaných legislativních předpisech

Vyhledávání zdrojů informací s doc. Pavlouškem, Ph.D., ze ZF MENDELU o struktuře oblastí a podoblastí v ČR a o vzniku VOC. Znojmo s Ing. Sotolářem, Ph.D., ZF MENDELU o změnách v sortimentu povolených a nepovolených odrůd a o uplatnění historických odrůd s doc. Pavlouškem, Ph.D., ZF MENDELU o změnách aspektů při hodnocení hroznů a určování termínů sklizně.

Vyhledávání zdrojů informací Konzultace při návštěvě ve firmách Sonberk, Popice - o výhradním využívání postupů při ekologickém vinohradnictví a spolupráci s výzkumem. Templářské sklepy, Čejkovice - o organizaci výkupu hroznů od drobných pěstitelů a o moderních postupech zpracování.

Organizační činnost Seznámení s porosty sortimentu odrůd ve srovnávacích výsadbách ÚKZÚZ Oblekovice (Znojmo). Organizace pořizování snímků fotografem podle kategorií odrůd ve výsadbě sortimetu ÚKZÚZ Oblekovice (Znojmo). Příprava podkladů a příprava prezentace pro zasedání poradního sboru projektu.

Organizační činnost Zasedání poradního sboru - prezentace učebnice (kontrola rozpracovanosti za měsíce březen - srpen). Účast na schůzce řešitelů klíčových aktivit. Zajištění lektora pro zhotovování kreseb podle předkládaných návrhů – Mgr. Čeněk Hlavatý.

Organizační činnost Příprava prezentačních materiálů pro nástěnku projektu za aktivitu 03 (informace poskytované žákům a případným zájemcům z veřejnosti. Závazné jednání s doc. Ing. Postbieglem, CSc. o odborném dohledu nad správností poznatků předkládaných v učebnici a vypracování recenzního posudku.

Vlastní realizace projektu Pravidelné konzultace s výtvarníkem o realizaci jednotlivých kreseb a návrhy jejich oprav. Zpracovávání náhledů snímků pořízených fotografem do jednotlivých tématických celk.ů Rozpracování textů některých kapitol včetně návrhů didaktických opatření (úvodní motivace, zpětná vazba).

Ukázky pořízených snímků Kvetení

Ukázky pořízených snímků Škůdci

Ukázky pořízených snímků Rulandské bílé

Ukázky pořízených snímků Dornfelder

Ukázky pořízených snímků

Fáze růstu

Předlohy, návrhy a skicy kreseb

Plán klíčové aktivity pro další období Bude sepsána smlouva a zahájena spolupráce s dalším lektorem Ing. P. Ackermannem, CSc. na dodávání diagnostických snímků patogenů. Zároveň s ním budou konzultovány případné nejasnosti v této kapitole. Zpracovávání textů pro jednotlivé kapitoly a dokončování potřebných kreseb tak, aby do poloviny roku byl znám počet stran učebnice. Kompletování fotografií do prezentací pro jednotlivé tématické celky v programu Microsoft PowerPoint.

Plán klíčové aktivity pro další období Oponentu odborné části učebnice doc. Ing. E. Postbieglovi, CSc. budou pravidelně zasílány části učebnice ke konzultaci. Pro tuto učebnici nebude předkládána žádost o akreditaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, proto bude vyhledán vhodný oponent pro posouzení učebnice po didaktické stránce.

Plán klíčové aktivity pro další období Budou připraveny vybrané části učebnice pro ověření ve výuce na jiných školách. Současně bude sestaven dotazník monitorující pozitiva a negativa předloženého učiva. Toto ověřování bude rozděleno do více částí. Části učebnice bude současně ověřovány garantem ve vlastních hodinách předmětu vinohradnictví.

KONEC PREZENTACE V Mělníku, březen 2011 vypracovala: Ing. Ludmila Svobodová