PRAXE A STÁŽE Diana Hověžáková a Iva M. Tahová Profesně poradenské centrum FF UP 27.11.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Středisko podpory poradenských služeb
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Prezentace k projektu REPRO CV
ECVET v Programu celoživotního učení
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum Most.
Program Leonardo da Vinci Projekt IN-CO PLUS Projekt IN-CO GRAD 2007.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Podstata a role bilanční diagnostiky: Porovnání některých aspektů bilance kompetencí v ČR, Francii a Německu Tento projekt je financován z ESF a státního.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
TRAINEE-PROGRAM ŠkodaAuto
Akademický rok 2011/12 1. ročník – LS 1. cvičení
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Úloha personální práce v podniku Organizování procesu změn ve struktuře a kvalitě lidských zdrojů organizace v souladu s potřebami, které jsou dány požadavky.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Personální strategie mezinárodní firmy
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Cíl a identifikace výzvy
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Setkání kariérových poradců
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Transkript prezentace:

PRAXE A STÁŽE Diana Hověžáková a Iva M. Tahová Profesně poradenské centrum FF UP

Profesně poradenské centrum při FF UP Od roku 2004 Kancelář na tř. Svobody 26 (budova PřF), dvorní přístavek Kariérové poradenství Profesní diagnostika Kreditované odborné praxe Mentoring Práce na projektech Knihovna odborné literatury k vypůjčení

Než přijdete do Profesně poradenského centra Zpracované CV Motivační dopis Mít představu o možný kariérních alternativách Kontakt: tel Konzultační hodiny: úterý a čtvrtek 13-16:30 nebo po domluvě

Osobní pohovor v PPC Poradenský rozhovor (30 min.) Zpracování kariérového akčního plánu Profesní diagnostika (osobnostní testy): elektronicky či papírově (30 min.) s následným vyhodnocením (20 min.) Možnost dalších konzultací osobně či em

Stáže na UP Odborné stáže při katedrách Prostřednictvím PPC a jeho kontaktů Systemizované odborné praxe pro studenty FF UP Erasmus pracovní stáže při studiu Odborné stáže absolventů VŠ Leonardo da Vinci

Systemizované odborné praxe Realizovány pod Katedrou sociologie a andragogiky a Politologie a evropských studií FF UP Cílem je podpora zaměstnanosti absolventů oborů Poskytnutí praktických zkušeností a dalších schopností, které jsou na trhu práce identifikovány jako klíčové Garantované praxe, stáže, case studies, diplomové práce, teamwork projekty – mezioborové, individuální projekty

Systemizované odborné praxe Workshopy zaměřené na řízení lidských zdrojů, plánování kariéry, zlepšení orientace na trhu práce, soft skills Efektivní učení (Styly učení; strategie efektivního učení) Personální procesy v prostředí finančního poradenství Nabídky praxí a workshopů:

Program LEONARDO DA VINCI Odborné stáže absolventů VŠ Leonardo da Vinci Podmínky účasti/požadavky na žadatele a odbornou stáž : studium jste ukončil/a nejpozději před 1,5 rokem (rozhodující je datum uvedený na diplomu); doposud jste neabsolvoval/a odbornou stáž v rámci programu Leonardo da Vinci, mobility osob na trhu práce (PLM); odbornou stáž lze absolvovat pouze v těchto zemích: členské státy EU kromě ČR, členské státy ESVO, Turecko a Chorvatsko;

Program LEONARDO DA VINCI odborná stáž musí být uskutečněna v podniku, školicím středisku, výzkumném centru či jiné organizaci (např. fakultní nemocnici); odbornou stáž si hledáte sám/a či za asistence vysílající instituce EDUTRAIN, která disponuje kontakty na ověřené hostitelské organizace, aktuálními nabídkami stáží apod.; délka trvání odborné stáže je minimálně 2 týdny a maximálně 26 týdnů; odbornou stáž je třeba chápat jako doplněk Vašeho ukončeného VŠ studia! Musí vykazovat úzkou souvislost mezi ním, Vaší další profesní dráhou a pracovním programem stáže.

Program LEONARDO DA VINCI Granty budou přidělovány zpravidla do výše tříměsíčního stipendia (maximální sazba 700 EUR/měsíc), smlouvy ke stážím lze ale uzavírat až na uvedených 26 týdnů. Vedle grantu Leonardo da Vinci Vám může být poskytnuta také odměna ze strany hostitelské organizace. Nejbližší uzávěrky pro překládání žádostí o grant: 31/12/2012, 31/03/2013. Aktuální nabídky stáží: Best Western Hotelreservierungs (Rakousko) University of Birmingham/School of Cancer Sciences (Velká Británie) Università di Verona/Biotechnology Department, Laboratory of Genetic Biotechnologies (Itálie) Austrian Institute of Technology GmbH (Rakousko) Exil.arte (Rakousko) … a další KONTAKT: nebo

Typy stáží Krátkodobé a dlouhodobé praxe Stáže (placené) Case studies Zpracování diplomových prací Trainee programy (obvykle pro absolventy)

Trainee programy Pracovní poměr – vyplácena mzda Pro absolventy VŠ do 1 nebo 2 let od ukončení studia Délka: většinou 1 rok Na základě výběrového řízení Trainee prochází různě zaměřenými pracovními skupinami uvnitř firmy Možnost získat stálý pracovní poměr

Trainee programy AKTUÁLNÍ NABÍDKY: Česká pojišťovna – 1 rok Ernst&Young Nestlé – 2 roky Tesco – 1 rok Unilever – 9-12 měsíců

DĚKUJEME ZA POZORNOST KONTAKT: