Jan Vokál Michal Štrympl Fyzikální seminář 2013. Všichni známe Chucka Norrise (přesto zkoušeli jste se někdy zamyslet nad věcmi, které o něm slýcháte?)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IV. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
Advertisements

HYGIENA PRÁCE U POČÍTAČE
Dynamické systémy.
1. konference o bezpečnosti jaderného úložiště. Neovlivní stavba jaderného úložiště prašnost v oblasti? •N•Nijak výrazně. Neočekáváme že to bude problém.
6. Hospodin plní slib Abrahámovi - narodil se mu syn Izák
Výpočet rychlosti Stručný návod pro žáky. Jiřík jede na sáňkách z kopce. Venku mrzne, je -5°C. Sníh má hustotu 700 kg/m 3. Sáňky měří 1,3 metrů a na výšku.
Žena a sport Mgr. Lukáš Cipryan.
Věděli jste, že je nemožné si olíznout jazykem vlastní loket ?
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
Jak funguje věda - jak vědci přemýšlejí, - jak přicházejí na své objevy, - co můžeme od vědy očekávat - a co naopak ne Mgr. Jan Kolář, Ph.D. Ústav experimentální.
Úvahy v ranní mlze….
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Mise Mars Osídlení. Mise Mars Náš celý komplex se skládá ze čtyř budov, z kyslíkového dolu, z pěti raket, ze solárního panelu a ze dvou nádrží na kyslík.
Optické klamy Martina Mihalíková 8.Au.
Paulus Lukáš Co je to čas ?.
Postupný poměr – příklady
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Něco, co mohou napsat jen děti 2. třída ZŠ. „Muslimská Bible se jmenuje Kodak.“
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
Změny atmosférického tlaku (Učebnice strana 138 – 139) Atmosférický tlak přímo vyplývá z hmotnosti vzduchu. Protože se množství (a hustota) vzduchu nad.
VY_32_INOVACE_21-01 PRAVDĚPODOBNOST 1 Úvod, základní pojmy.
Když se podíváte na toto, vypadá to jako mužská tvář. Můžete jasně vidět oči, nos, a ústa s plnovousem.
Každý budoucí inženýr se učí matematický zápis sumy dvou racionálních čísel, například : lze takto jednoduše napsat. Tato forma je špatná pro svoji banalitu.
Vytvořila: Kristina Thielová
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Základní kategorie ekonomie  Vztah ekonomie.
ČÍSLO NULA.
Vypracovala: Bc. SLEZÁKOVÁ Gabriela Predmet: HE18 Diplomový seminár
Žena a sport.
10. ROVNOMĚRNĚ ZRYCHLENÝ PŘÍMOČARÝ POHYB I.
Když je nejhůř Když je nejhůř. Byly 2 žáby Žily spolu.
Matematické úlohy
Metodika měření svislých posunů staveb
Počátky Základního kamene Konstantin. Konstantin byl pohan. Byl to chytrý vládce a potřeboval upevnit svou moc.
FII Exkurse do kosmologie Hlavní body Jak je starý čas? Hraje Bůh „v kostky“? Je ve vesmíru život?
Pravděpodobnost a genetická prognóza
Klíčová otázka č. 5 Jakou roli by měli hrát různí aktéři (zejm. veřejná správa na všech úrovních, poskytovatelé služeb, volení představitelé, sdělovací.
Prosím zapněte si zvuk a klikněte na ikonku
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
Makroekonomie Základní východiska zkoumání. O co se snaží makroekonomická teorie? Cílem makroekonomické teorie je v podstatě –Popsat a teoreticky vysvětlit.
Gravitační síla a hmotnost tělesa
Vše co nebylo dosud známo o mužích! Vytvořila: Marcela Holečková.
Věděli jste, ....
ZÁKLADNÍ SOUBOR Základní soubor (populace) je většinou myšlenková konstrukce, která obsahuje veškerá data, se kterými pracujeme a není vždy snadné jej.
Počasí, jak se říká, „že by psa do něj nevyhnal“. Tak jsme vyrazili na výlet. Kam? No přeci do Jindřichova Hradce v tomto vánočním období se.
TLAČENÍ A TAHÁNÍ Věděli jste, že silou vašeho vlastního dechu můžete donutit míč překonat gravitaci nebo že lze obrátit kbelík s vodou vzhůru nohama, aniž.
Problém padající kočky Václav Kurfürst
Vytvoříte si nějakou nádhernou tabulku. (lepší než mojí nebudete mít, tak se nikdy moc nesnažte) Celou si ji označíte... Next A kliknete na obrázek grafu.
Zpomalování v nekonečném prostředí s absorpcí
Posun : Auto nebo S láskou je to jako s máslem: občasná trocha chladu ji udržuje svěží.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Nechť částice je ve stavu popsaném vlnovou funkcí Jaké hodnoty můžeme naměřit a s jakou pravděpodobností? Jaká je střední hodnota v tomto stavu? 1/3 //
Jde zajíc za hadem a říká: "Hade promiň, že jsem se ti včera posmíval, že nemáš nohy... ", Had odpoví: "To je v pohodě... " a zajíc na to: "Jo? Tak ruku.
Prezentace – Matematika
Virtuální realita.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem...nejsi sám AC Slavkov u Brna,
BioTech 2011, Strážná. O čem to bude? Stochastické simulace Diferenciální rovnice (ODR) Automaty.
Gravitace a proč satelity nespadnou.. Co je to gravitace Gravitace je síla která drží všechno, co se nachází na povrchu Země. Udržuje pohromadě Zemi a.
Popisuje: Vojtěch Zedek
První matematická lekce
PRINCEZNIN DLOUHÝ NOS Z POHLEDU FYZIKY (FILM TŘI VETERÁNI)
GRAVITAČNÍ SÍLA. GRAVITAČNÍ POLE
1A Neopatrný turista se příliš naklonil nad propast a upadly mu do ní brýle. Zvuk rozbitého skla se ozval za 3,1 sekundy od začátku pádu. Jak je propast.
Dinosauři Co vše o nich víme…? Vojtěch Kopřiva.
Naučil jsem se....
Základy zpracování geologických dat Rozdělení pravděpodobnosti
Něco, co mohou napsat jen děti
Základní škola Čelákovice
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Tuhé těleso Tuhé těleso – fyzikální abstrakce, nezanedbáváme rozměry, ale ignorujeme deformační účinky síly (jinými slovy, sebevětší síla má pouze pohybové.
Transkript prezentace:

Jan Vokál Michal Štrympl Fyzikální seminář 2013

Všichni známe Chucka Norrise (přesto zkoušeli jste se někdy zamyslet nad věcmi, které o něm slýcháte?) Chucka Norrise kousla kobra královská Po dvou dnech neskutečných bolestí kobra umřela Opravdu? Chuck Norris ve svých 36 letech

Chuck Norris je tak rychlý, že dokáže oběhnout Zeměkouli a sám sebe plácnout do zad Reálný pohled – v čase t 0 by musel být ve všech místech své trajektorie běhu kolem Země. => Není možné

Dle teorie křídového masivu podle Járy Cimrmana se dozvíme, že objekt, není přesně tam, kde ho můžete vidět, nýbrž všude okolo. Tedy, dle Cimrmanovy teorie tento mýtus o Chucku Norrisovi potvrdit LZE! Jelikož by nebyl tam, kde ho vidíte, nýbrž všude jinde najednou. Což není samozřejmě možné na startovní pozici.

Chuck Norris napočítal do nekonečna Nemáme žádné informace o studijních výsledcích Chucka Norrise z matematiky => Pravděpodobnost toho, že je matematicky negramotný, je nenulová Pak tedy můžeme uvažovat toto:

Avšak zjistil, že 2 x nekonečno je už hodně moc a tedy začal počítat zpět. Jenže nastal problém a při odečítání výpočet neseděl (11 prstů). Výsledek? Napočítat do nekonečna lze, ale zpět ne

Chuck Norris se narodil v dřevěném srubu, který si sám postavil Reálný pohled: Vezmeme-li v úvahu den (datum narození) a den (den postavení srubu) nemožné (posun po časové ose zpět)

Chuck Norris překročil Středozemní moře suchou nohou Fakta: Výška Chucka Norrise (178 cm) Šířka v průplavu (cca 15 km) Šířka v nejširším místě (cca 1800 km) Předpoklad: Člověk (muž) vysoký přibližně 180 cm udělá normální krok 1 m.

Uvažujme, jak vysoký by musel být Chuck Norris, aby udělal krok o stanovené délce (15 km, 1800 km) Výpočet: Výška (m) = šířka (m) × výška Chucka Norrise (m) X = 15 × 1,78 X = 26,7 m Y = 1800 × 1,78 Y = 3204 m = 3,204 km Z důvodu nedodstatečné výšky Chucka Norrise …

Kočka vždy dopadne na všechny 4 nohy Dle Murphyho zákoníku víme, že chléb spadne vždy máslem namazanou stranou dolů A co to spojit?

Předpoklad: Kočka bude rotovat nad zemí a nebude vedět, jestli má spadnout na zem nebo na nazamaznou část chlebu Tento predpoklad by měl fungovat za podmínky, že chléb nespadne, popřípadě, že máslo odsředivou silou rotace kočky neodlétne. Realita: Kočka samozřejmě spadne na zem (jedno jak) Tedy k žádnému rotačnímu jevu nedochází.