Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Každý budoucí inženýr se učí matematický zápis sumy dvou racionálních čísel, například : lze takto jednoduše napsat. Tato forma je špatná pro svoji banalitu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Každý budoucí inženýr se učí matematický zápis sumy dvou racionálních čísel, například : lze takto jednoduše napsat. Tato forma je špatná pro svoji banalitu."— Transkript prezentace:

1 Každý budoucí inženýr se učí matematický zápis sumy dvou racionálních čísel, například : lze takto jednoduše napsat. Tato forma je špatná pro svoji banalitu a svědčí o nedostatcích ve vzdělání. První matematická lekce

2 V prvních semestrech se učí : a dále proto všichni ví, že

3 a tedy rovnici můžeme jednoduše napsat a, sám(a) musíš uznat – vypadá to podstatně srozumitelněji a vědečtěji.

4 Současně je samozřejmé, že : a také

5 z toho vyplývá, že a rovnice se dá napsat jednoduchým a samozřejmým způsobem :

6 Musíme ještě zohlednit, že a opačná mocnina mocniny převrácené se rovná převrácené mocnině mocniny opačné; za předpokladu jednorozměrného prostoru a při použití vektoru, se zřetelem na to, že :

7 jestli tedy potvrdíme, že a také tak logicky dostaneme :

8 při použití předcházejících výrazů : tak dostaneme výraz v elegantní a čitelné podobě, současně jednoduché a pro každého srozumitelné : V tomto okamžiku je samozřejmé, že tato rovnice je podstatně srozumitelnější než :

9 Bylo by možné ještě ukázat hodně jiných možností zápisu výrazu Přistoupíme k nim v okamžiku, kdy začneme přesně chápat jednoduché principy předcházející metody. ElPeplo Pošli tento e-mail chytrému, inteligentnímu inženýrovi. Pokud takového neznáš, pošli ho svému známému nebo příteli.....


Stáhnout ppt "Každý budoucí inženýr se učí matematický zápis sumy dvou racionálních čísel, například : lze takto jednoduše napsat. Tato forma je špatná pro svoji banalitu."

Podobné prezentace


Reklamy Google