Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Každý budoucí inženýr se učí jak správně a jednoduše matematicky zapsat sumu dvou reálných čísel, například Tato forma zlá, neboť je banální není na úrovni.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Každý budoucí inženýr se učí jak správně a jednoduše matematicky zapsat sumu dvou reálných čísel, například Tato forma zlá, neboť je banální není na úrovni."— Transkript prezentace:

1 Každý budoucí inženýr se učí jak správně a jednoduše matematicky zapsat sumu dvou reálných čísel, například Tato forma zlá, neboť je banální není na úrovni. První lekce z matematické analýzy

2 Na prvních semestrech se učíme: a dále a kromě toho každý ví, že

3 na základě čeho můžeme zapsat v jednoduché formě jak uznáš sám/a vypadá to omnoho srozumitelněji a učeně.

4 Samozřejmostí je také, že: a

5 Z čeho vyplýva A tyto výrazy je možné zapsat jednoduchým a samozřejmým způsobem :

6 Měli by jsme ještě poznamenat, že Převrácená hodnota transponované matice se rovná transponované matici převrácené hodnoty, při podmínce jednoprvkové matice dostávame další zjednodušení po přidání vektoru, můžeme napsat:

7 když spojíme zjednodušené a Z toho logicky dostaneme :

8 Když použijeme uvedené zjednodušení, ve výrazu dostnaneme výraz v jednoduché, elegantní, čitelné a každému sruzumitelné formě: Uvedený výraz je omnoho srozumitelnější jak :

9 Existuje ješte mnoho jiných možností zjednodušení výrazu, ale tyto další probereme po pochopení výše uvedených základních pravidel. Weredon Pošli tento mail moudrému a inteligentnímu inženýrovy, a jak takového nepoznáš, pošli ho známemu nebo příteli.


Stáhnout ppt "Každý budoucí inženýr se učí jak správně a jednoduše matematicky zapsat sumu dvou reálných čísel, například Tato forma zlá, neboť je banální není na úrovni."

Podobné prezentace


Reklamy Google