prof. Ing. Jiří HOLČÍK, CSc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ Odborné.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE „ LABORATOŘ REHABILITAČNÍHO INŽENÝRSTVÍ „ Biomedicínská a klinická technika s cílem zvýšit míru uplatnění.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Projekt Kvalita II: výsledky vzdělávání, vývoj školství v krajích.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Microsoft Partneři ve vzdělávání Microsoft Partneři ve vzdělávání Cisco Networking Academy Program Cisco Networking Academy Program Autodesk Academia.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
NÁVRH INOVACE PŘEDMĚTU ELEKTRONICKÝ OBCHOD Prof. Ing. Jiří Dvořák, DrSc. VUT v Brně, Fakulta podnikatelská, Ústav informatiky t: ,
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA DALOVICE PŘEDSTAVUJE NOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ v KARLOVARSKÉM KRAJI TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Uplatnění absolventů škol na pracovním trhu Jan Koucký Vývoj vzdělávání a školství v krajích ČR Seminář k projektu ESF Kvalita II Praha a Brno, 15. a 17.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
současná medicína vyžaduje dokonalé technické zázemí,
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Individuální projekt OP VVV
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
Ing. Stanislava Správková
Transkript prezentace:

prof. Ing. Jiří HOLČÍK, CSc. „Biomedicínská a klinická technika s cílem zvýšit míru uplatnění absolventů na trhu práce“ LABORATOŘ NEMOCNIČNÍCH INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ prof. Ing. Jiří HOLČÍK, CSc. Ing. Jan KAULER, Ph.D., Ing. Zoltán SZABÓ, Ph.D. Projekt je realizován v rámci grantového schématu Opatření 3.2 OP RLZ na Podporu terciárního vzdělávání výzkumu a vývoje a je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky „ESF napomáhá rozvoji zaměstnanosti podporou zaměstnanosti, podnikatelského ducha, rovných příležitostí a investicemi do lidských zdrojů.“ FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE ZAMĚŘENÍ STUDIA FBMI BAKALÁŘSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM "BIOMEDICÍNSKÁ A KLINICKÁ TECHNIKA" STUDIJNÍ OBOR "BIOMEDICÍNSKÁ A KLINICKÁ TECHNIKA" FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE ZAMĚŘENÍ STUDIA FBMI BAKALÁŘSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM "BIOMEDICÍNSKÁ A KLINICKÁ TECHNIKA" STUDIJNÍ OBOR "BIOMEDICÍNSKÁ A KLINICKÁ TECHNIKA" STUDIJNÍ OBOR "INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE VE ZDRAVOTNICTVÍ" zákon 96/2004 Sb. inovace od akad.roku 2007/08 FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE VE ZDRAVOTNICTVÍ CÍLE připravit prakticky zaměřené odborníky s nižším VŠ vzděláním pro práci především v odděleních IT ve zdravotnických zařízeních, případně ve zdravotnickém provozu (odděleních, klinikách) ve styku s pacienty. FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE VE ZDRAVOTNICTVÍ UPLATNĚNÍ Absolvent studia bude prakticky zaměřeným, vysokoškolsky vzdělaným pracovníkem orientovaným na práci se zdravotnickými databázemi a informačními systémy, jejich návrhem a správou, zpracování medicínských dat, resp. signálů a na oblast ochrany a zabezpečení informačních systémů. Získané vzdělání mohou absolventi uplatnit jak v aplikační sféře, tak v programátorských společnostech, zabývajících se tvorbou a adaptací SW produktů pro aplikační sféru, zejména pro státní i soukromá zdravotnická zařízení.. Vzhledem k univerzálnímu charakteru základních dovedností v oblasti informačních systémů a technologií se mohou absolventi studia uplatnit i v nezdravotnických aplikačních oborech, např. bankovnictví, státní správě, aj. FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE ZAMĚŘENÍ STUDIA FBMI BAKALÁŘSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM "BIOMEDICÍNSKÁ A KLINICKÁ TECHNIKA" STUDIJNÍ OBOR "BIOMEDICÍNSKÁ A KLINICKÁ TECHNIKA" STUDIJNÍ OBOR "INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE VE ZDRAVOTNICTVÍ" zákon 96/2004 Sb. FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

PŘEKRYVNÉ ODBORNÉ IT PŘEDMĚTY Internet a zdravotnická informatika (3.semestr) Databázové systémy (4. semestr) FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

PŘEKRYVNÉ ODBORNÉ IT PŘEDMĚTY Internet a zdravotnická informatika (3.semestr) Databázové systémy (4. semestr) Základy snímání, digitalizace a zpracování lékařských obrazových dat (5. semestr) Tvorba webových prezentací (V - LS) FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE ZAMĚŘENÍ STUDIA FBMI MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM "BIOMEDICÍNSKÁ A KLINICKÁ TECHNIKA" STUDIJNÍ OBOR "SYSTÉMOVÁ INTEGRACE PROCESŮ VE ZDRAVOTNICTVÍ" STUDIJNÍ OBOR "PŘÍSTROJE A METODY PRO BIOMEDICÍNU" FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

IT PŘEDMĚT OBORU „SIPZ“ Informační technologie ve zdravotnictví (1.semestr) FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE ČASOVÝ HARMONOGRAM vybudování laboratoře (nábytek, HW, zasíťování) do prosince 2006 seznámení se s nástroji a funkcemi CACHÉ databáze, vymezení rozsahu nutných znalostí pro výuku (DBS) do prosince 2006 instalace SW (NIS, MS Office, apod.) leden - březen 2007 konzultace s firmou instalující SW NIS při instalaci, pro zajištění požadovaných vlastností systému (DBS) leden 2007- březen 2007 nákup literatury leden 2007- červen 2008 příprava materiálů pro jednotlivé přednášky a cvičení říjen 2006 - září 2007 výuka předmětu IZI říjen 2007-leden 2008 výuka předmětu DBS březen - květen 2008 FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

LABORATOŘ NIS VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY Předmětem zakázky je dodat výukové řešení Nemocničního Informačního Systému (NIS), jehož účelem bude simulace reálných procesů v prostředí nemocnice, zajistit provozuschopnost tohoto řešení a poskytnout odborné kapacity pro výuku studentů. Využití databázového prostředí CACHÉ. FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

BLIŽŠÍ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU ZAKÁZKY 10 pracovních stanic řídicí a komunikační modul (1) modul lůžkové péče (2) modul Ambulantní péče (2) laboratorní modul (2) modul radiodiagnostického oddělení (2) modul zpracování dávek pro zdravotní pojišťovny (1) support min. na 1 rok podpora provozu a údržba NIS garantovaná min. po dobu 5 let kapacitu odborného pracovníka se znalostí NIS v rozsahu 8 hodin měsíčně po dobu min. 1 školního roku FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE OSLOVENÉ FIRMY STAPRO s.r.o., Pernštýnské nám. 51, 530 02 Pardubice Tel.: +420 467 003 111, Fax: +420 467 003 119 e-mail: stapro@stapro.cz SMS spol.s r.o., Smetanova 9, 602 00 Brno, Tel.: +420 541 219 179, 180 Fax: +420 541 241 852 FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE OSLOVENÉ FIRMY ICZ a.s., Hvězdova 1689/2a, 140 00 Praha 4 tel.: 244 100 111 fax : 244 100 222, e-mail: info@i.cz Růženy Svobodové 34, 323 00 Plzeň, tel, fax: +420 377 259 020 +420 377 259 040, e-mail: medicalc@medicalc.cz FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

LABORATOŘ NEMOCNIČNÍCH INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ Učebna 310 Skříně Nakoupeno: 11 počítačů (včetně serveru) stoly, židle a skříně zasíťování, připojení na internet nainstalován základní SW (MS Office®, MATLAB® atd.) FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

LABORATOŘ NEMOCNIČNÍCH INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE

FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE DĚKUJI ZA POZORNOST FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ • ČVUT V PRAZE