4. 11. 2011 Gabriela Tomešová, MRS. Základní údaje o PlayPumps Je to vodní pumpa, která využívá energie dětí při hře Pracuje podobně jako větrný mlýn,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Energie pro vodu nejenom v domácnosti
Advertisements

Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů na Střední škole informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97 Název projektu:
Úřad vlády České republiky Modernizace elektronických knihoven Informačního systému ODok Úřadu vlády Úřad vlády České republiky.
Problematika financování antiretrovirové léčby a laboratorních vyšetření u osob s HIV/AIDS v ČR ve světle mezinárodních závazků MUDr. Jaroslav Jedlička,
Kemira DesinFix™ Dezinfekce pro vaše životní prostředí
Úvod do rozvojových studií Základní pilíře rozvojové pomoci.
Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody
Solární systémy pro aktivní topení
HYDROELEKTRÁRNA GRAND COULEE
Samsung Daniel Krčál, 5.A.
REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
Profesionální monitory Společnost HANTAREX vyvinula a zpracovala technologii modulárních monitorů pro digitální video stěny.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Základní lidská práva.
Marketing VY_32_INOVACE_ Marketing - metoda řízení, která se zaměřuje na potřeby zákazník - každý výrobek je totiž určen jiné cílové skupině (cílová.
FLL je největší robotická soutěž na světě, které se zúčastňují statisíce dětí po celém světě. Nejlepší týmy postupují do regionálních kol a potom do mezinárodního.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Sluneční elektrárna.
Šanghaj. O EXPU Mezinárodní výstava průmyslu a kultury Pořádá se každých několik let (ne pravidělně) Od poloviny 19. století První EXPO – 1851 – Londýn.
FONIO HUSKING MACHINE Gabriela Tomešová, MRS.
FOTOVOLTAICKÉ HYBRIDNÍ MODULY
POHYBY ZEMĚ
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
I VANA K ARÁSKOVÁ MÁ SE EVROPA BÁT ČÍNSKÝCH ENERGETICKÝCH POTŘEB?
Změníme Váš úhel pohledu 360°advertising. Umístit reklamu je důležité Děláte svoji práci dobře, možná dokonce skvěle ! Ale ví to o Vás Vaši potenciální.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.71 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
INFORMACE PRO OBCHODNÍ PARTNERY Vývoj cen komodit k
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
Ochrana osobních údajů v České republice
Macháčková Zuzana 7.Třída
Jedna ze dvou jaderných elektráren v ČR - Temelín
Věříme, že aktivním přístupem každého jednotlivce lze vytvořit spravedlivější lidskou společnost. Uvědomujeme si, že skutečná a smysluplná síla není v.
Adopce na dálku Zpracovali: Natálie Panáková, Nicole Maťová.
Autor: Mgr. Radek Bílý Datum: Naše voda. Náš život.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_15_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
30. Hydrostatické mechanismy
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 7.
Vliv hry Geocaching na turistickou návštěvnost Bakalářská práce , Brno Prezentace Bakalářské práce Vedoucí práce: Ing. Jaromír Landa Autor práce:
Bohatství versus chudoba
Školáci potřebují dostatek energie především dopoledne
Integrovaná střední škola, Slaný
Operační systém Android
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s diskusí a jejími zásadami. Žák se pokusí sám vytvořit Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr. Kajetána.
Autor:Mgr. Jana Šlancarová Zpracováno: Ročník (obor)3., K/81 – Gymnázium K/41 - Gymnázium Tematická oblast Multikulturní výchova.
Název : Podzim Mgr. Iveta Honzejková.
Nemoc AIDS v Africe.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Objednávka v restauraci
CHUDOBA.
Sociální politika 06 CHUDOBA.
Jaderné Elektrárny.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Motýlí efekt Systémový přístup a vize. Motýlí efekt.
Formáty TV reklamy Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
Jedna ze dvou jaderných elektráren v ČR - Temelín
Ekosystém Prchalová, K..
Značky Manuály Mají hned v základu docela slušný dostřel cena poměrně malá od1000 Kč do 3000Kč Vhodné pro začátečníky,ale však velmi pomalá pro.
Využití stroboskopu ke zpomalení kapek vody
1 VI. Ročník odborné mezinárodní konference Real Estate Market Autumn 2007 Ing. Petr Illetško MBA.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Orientační spotřeba vody při splachování Lucie Drábková, P07233
Netradiční zdroje elektrické energie
8. Marketing.
ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/ /
Hospodaření s pitnou vodou Návrh výboru pro životní prostředí září 2015.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada43 Anotace.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Transkript prezentace:

Gabriela Tomešová, MRS

Základní údaje o PlayPumps Je to vodní pumpa, která využívá energie dětí při hře Pracuje podobně jako větrný mlýn, avšak je poháněna vodním čerpadlem Díky PlayPumps je zajištěna pitná voda pro více než milion chudých lidí v Africe (více než 1800 pump v Subsaharské Africe) Vhodné pro základní školy na místech, kde je podzemní voda přístupná až do hloubky 100 m, cena cca USD Výrobek jihoafrické společnosti Roundabout Outdoor R.O. - nezisková org., založená Trevorem Polem a mezinárodní neziskovou org. PlayPumps.

R.O.: zabývá se vodním hospodářstvím v celé Subsah. Africe a vyrábí, instaluje i udržuje PlayPumps. Vodní systémy PlayPumps byly r nominovány na prestižní Národní cenu za design a již v r získaly ocenění Světové banky (World Bank Development Market place Awards) jak pro svou účinnost při čerpání vody, tak i pro informační billboardy pro veřejnost o HIV/AIDS. Jsou zaměřeny na řešení jednoho z nejpalčivějších problémů čisté vody v poloměstských a venkovských oblastech Afriky. Do roku 2008 se podařilo instalovat 1000 PlayPumps v 5 zemích jižní Afriky a do r byl stanoven cíl instalovat až 4000 PlayPumps v 10 afrických zemích.

Jak PlayPumps fungují…?

PlayPumps vodní systém vypadá jako kolotoč na dětském hřišti, který je spojen s vodním čerpadlem. Rotující pohyb čerpadla načerpá podzemní vodu a vede ji potrubím do nádrže o objemu l, která se nachází ve výšce sedm metrů nad zemí. Voda v nádrži je pak vedena k vodovodnímu ventilu, kde si ji snadno natočíte. Přebytečná voda je pak odvedena zpět pod zem. ure=player_embedded ure=player_embedded

Nádrž na vodu má 4 reklamní panely. Dva z nich jsou použity na propagaci produktů a dalších reklamních sdělení, lidé tak získávají peníze na údržbu čerpadla. Zbylé dva jsou věnovány zprávám o zdraví s tématy jako je HIV/AIDS.

Kritika PlayPumps PlayPumps = špatné řešení problému. Děti si nehrály podle očekávání → PlayPumps zůstaly stát netknuté delší dobu. Pro starší ženy = těžká práce roztočit pumpy samy → chtěly zpět své staré ruční pumpy, které byly mnohem jednodušší. Reklamy na nádrži také nevynášely dostatečně, aby pokryly náklady na údržbu vodního čerpadla. Byla vybrána nevhodná místa pro instalaci. Můžou fungovat jen ve velmi specifických podmínkách: - na místech s dostatečnými zásobami kvalitní podzemní vody - u velkých škol, kde je dostatek velkých dětí, které by hru na čerpadle zvládly

Kritika PlayPumps Jádro problému často tkví v nedostatku vody. PlayPumps se tedy ukázaly být na některých místech neprospěšné a samy o sobě nejsou schůdným řešením. Také musí být v prostředí, kde nabídka může uspokojit poptávku. V případě, že tomu tak není, je zde reálná hrozba zneužívání dětí. Pomalé (nebo někdy vůbec žádné)řešení problémů s PlayPumps, když se pokazily → demoralizace lidí a nedůvěra v PlayPumps Většina lidí si myslí, že je to spíše skvělý vedlejší zdroj pitné vody a chtějí své staré ruční pumpy zpět.

Zdroje: The PlayPump: What Went Wrong? playpump-what-went-wrong/ playpump-what-went-wrong/ PBS FRONTLINE World Video | Play Pump &feature=related &feature=related Problem with the PlayPump the-playpump/ the-playpump/ Roundabout Water Solutions