Vize 92. střediska Šípů. Chceme 92. středisko Šípů takové, pro které nic není problém. na které jsou jeho členové hrdí. které se nebojí zkusit něco nového.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
Advertisements

ROVERING co nabízí a přináší
Poslání, principy a metoda skautingu
Letní tábor Topoly 2009.
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
Analýza 6.dívčího oddílu Lyra a projekt Barevný svět v hrsti Julie a Koumes.
Kvalitní vzdělání pro každé dítě v každé škole
Kristýna Vyvialová ZAKLADATELÉ CO JE SKAUTING CO TAM D Ě LÁME O NAŠEM ODDÍLE ZNÁMÉ OSOBNOSTI.
SUŠMÁNIE aneb všechny barvy SUŠ. SUŠMÁNIE Poděkování:
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Pro Tyršovku k osmdesátinám. Ať je teplo nebo zima, v naší škole je vždy prima. Malí, velcí, kluci, holky chodí rádi do Tyršovky!
Krajská rada Junáka Libereckého kraje Afrooting - krajské roverské setkání 2007 Mníšek u Liberce, 19. až 21. října 2007.
Rámcové představení projektu TRIATLON DĚTI 9. listopadu 2013 Voroněž, Brno.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Myšlenkové základy skautingu
ČLENSKÁ SCHŮZE 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období
Národní týden manželství „Šťastně až do smrti? Není to jen pohádka? Jak mít vztah, který vydrží...“ únor, 2015.
PERSONÁLNĚ VZDĚLÁVACÍ AGENTURA  10 LET NA TRHU  VÍCE JAK UMÍSTĚNÝCH KANDIDÁTŮ  OD ROKU 2009 ČLEN ČESKÉHO INSTITUTU PRO FRANCHISING.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Výchovný odbor Želvičky. Výchovný odbor „Želvičky“ Členové: Kiwi, Villda - Ratíškovice, Milka, Andy - Čejka Sketmen, Šmudla, Junior, Ryša, Hárvy – Kyjov.
WATCHDOG Cesta pro aktivní občany LOKÁLNÍ Tomáš Kramár.
Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
… ale taky protivný nepřítel … ROLE ICT VE VZDĚLÁVÁNÍ Počítač může být kamarádRadek Maca Co chceme? Chceme být zdraví a silní. Chceme být vzdělaní a.
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
„Umět a znát, abychom si v životě věděli rady“
KONCEPCE DVOJKY…. TŘI CÍLOVÉ SKUPINY… RodičeVedeníČlenové.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 10 Stavitelé domů Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 6) Možnosti využití.
Praxe na VOŠ Jabok Úvodní přednáška pro 1. ročník.
Zdravá škola.
Odbor pro personalistiku Valný sněm Junáka Litomyšl 28.–
Biologie.
Krajský sněm ledna 2011 radnice, nám. Dr. E. Beneše, Liberec Volební program Jerry a Slůně |
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Plánování činnosti cíle, motivace a samostatnost ….
Návrh.  BRDY  Za účelem pomoc s akcemi našeho střediska  Jay, karl a guma- zakladatelé.
1 Manager nebo leader? -Management je pozice -Leadership je volba (rozhodnutí) -Potřebujeme management i leadership -Management a leadership je všude kolem.
ORGANIZACE ČK Fortis, sobota , Lelekovice
9. Národní konference kvality ve veřejné správě Jak uřídit strategii? Ing. Karel Macků.
Kvalitní škola – kritéria a indikátory hodnocení
Předškolní vzdělávání v Evropských školách PhDr. Dana Musilová Inspektorka pro předškolní a primární cyklus Evropských škol
Manager nebo leader? Management je pozice
 Příprava  Obecný záměr (současný stav, roční cíle oddílu)  Chytrý cíl (výchovný)  Atraktivní prostředek – naplnění cílů  Příprava plánu (název, termín,
Plavecká výuka v návaznosti na výkonnostní plavání Mgr. Daniel Jurák 2015.
Sdružení rodičů při MŠ Sluníčko. Proč sdružení rodičů  MŠ spravuje finanční prostředky určené pouze na předškolní vzdělávání  MŠ nemůže spravovat finanční.
Klíčová aktivita 03 Nejlepší učebnou je pracoviště Realizátor bfz o.p.s. Provaznická 425/ CHEB Individuální projekt města Chebu na změnu situace.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
Ovčin. Odbor pro Vzdělávání ČINovnic a činovníků Skupina dobrovolníků pod zpravodajkou VRJ pro vzdělávání – Funguje jako podpůrný, pracovní a poradní.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
1 Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2020 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
I n k l u z i v n í v z d ě l á v á n í aneb odvaha dělat věci jinak
„Brána ke vzdělávání: školní čtenářské kluby“ Nakouknutí do světa Laddugandy O projektu Aktivity a vybrané plánované výstupy Milníky správného směru.
Rodina a její funkce Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu:
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
Národní týden manželství (NTM) únor, 2007.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Co se rozumí kvalitou vzdělávacích služeb Mgr. Pavel Říha
PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Vzdělávání Okresní sněm 2016
Kdo je víc? ŘŠ nebo ZŘŠ? Dagmar Chroboková Petr Lehký.
Vzdělávání v Junáku Jiří Fait - George.
Praktické zkušenosti s procesy strategického řízení a plánování
Transkript prezentace:

Vize 92. střediska Šípů

Chceme 92. středisko Šípů takové, pro které nic není problém. na které jsou jeho členové hrdí. které se nebojí zkusit něco nového.

Chceme 92. středisko Šípů takové, které má vizi. které bude mít svoje cíle a chuť se vyvíjet.

Chceme 92. středisko Šípů takové, bez kterého by byl skautský svět chudší. se kterým se dá zažít dobrý program. ze kterého vycházejí lidé připravení do života.

Chceme 92. středisko Šípů takové, do kterého děti rády chodí. které má hodně spokojených členů a oddílů. ve kterém je dobrá parta. bez kterého by bylo dětem na P10/15 smutno.

Chceme 92. středisko Šípů takové, v kterém je dostatek vedoucích a nástupců. které by vedoucí motivovalo. kde vedoucí rádi vedou svůj oddíl. které vytváří pozitivní motivaci pro oddíly a jejich vedení. které je vedoucími aktivně podporováno.

Chceme 92. středisko Šípů takové, o kterém se ví ve skautském i veřejném okolí. se kterým spolupracují ostatní střediska. které má dobré vztahy s rodiči. od kterého přicházejí impulsy do celého hnutí.

Chceme 92. středisko Šípů takové, ve kterém spolupracují oddíly na náborech. ve kterém panují přátelské vztahy a prostředí. ve kterém je chuť dělat společnou práci. ve kterém je dobrá parta. do kterého se lidé vrací.

Chceme 92. středisko Šípů takové, které má fungující střediskovou radu. ve kterém jsou zastoupeny funkce pro fungování střediska a fungují. od kterého můžeme čekat podporu.

92. středisko Šípů tvoří lidé. Počet členů, pro které a s kterými středisko funguje, nezaručí středisková rada ani každoroční dotace. Dostatečně naplněné oddíly jsou výsledkem dlouhodobé práce na kvalitním programu, který je tvořen motivovanými a vzdělanými vůdci a vůdkyněmi. Středisko

Středisková rada Středisková rada zajišťuje podporu všem oddílům střediska skrze různé prostředky a nástroje, kterých může využít (dotace, organizace náborů, metodické vedení...).

Vize 92. středisko Šípů má svou vizi, která je projednána a schválena střediskovým sněmem jako vytyčený směr, kterým se chce v příštích 3 letech středisko ubírat. Schválením vize se činovníci zavazují k jejímu aktivnímu naplňování.