1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. INFOSCHŮZKA s 1. ročníky akademický rok 2009/2010.
Advertisements

Životní a existenční minimum Dávky státní sociální podpory
Přijímací řízení.
Studentská PARDUBICE 2
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2013/2014. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIJNÍCH PRAVIDLECH A POVINNOSTECH PRO NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDENTY 2011.
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
Poplatky spojené se studiem. 2 Jaké poplatky existují? Poplatek za přijímací řízení Poplatek za delší dobu studia Poplatek za další studium Poplatek za.
Prospěchové stipendium Mají na něj nárok pouze prezenční studenti Vyplácí se zpětně každý rok (výše je cca kč) po jednotlivých oborech 10% studentů.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
 Směrnice děkana 5/2011 (nahrazuje 1/2008) ◦ 
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 1. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
RODINA A FINANČNÍ KRIZE
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.
Bezpečně studiem Vlasta a Vašek Studentští poradci MASARYKOVA UNIVERZITA.
2. infoschůzka.
Správa sociálního zabezpečení
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Seminář se uskuteční ve dvou sekcích (1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ) a bude zaměřen.
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Státní sociální podpora
2013 Základní informace o studijních PRAVIDLECH A povinnostech pro navazující magisterské studenty.
Analýza stipendií v r Stipendijní politika MU - seminář
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a kariérového poradenství Adresa: Jungmannova.
Studentští poradci Bezpečně studiem Martina a Dalibor
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Legislativa..(zákon o vysokých školách, školský zákon), vnitřní.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Školení IS MU pro SO Podzim 2007 Právnická fakulta MU.
OSVČ – sociální zabezpečení OSVČ - podnikatel Vyměřovacím základem je 50 % z (příjmy – výdaje = ZISK). Rozhodným obdobím je kalendářní rok. Za.
Studium, Poplatky spojené se studiem, stipendia
Možnosti stáží a finanční podpory Platforma průmyslové spolupráce CZ.1.07/2.4.00/ Možnosti stáží a finanční podpory
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Stipendijní programy FSpS Ladislav Bedřich. … kteří se podílí na přípravě projektů, grantů a jiných podkladů, vyžadující tvůrčí přístup a nebo za dosažení.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
Systém nepojistných sociálních dávek Mgr. Kateřina Jirková Ředitelka odboru sociální a rodinné politiky, MPSV.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Stipendia a poplatky Pavel Buriánek Kateřina Hovorková Univerzita Karlova v Praze.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2016/2017. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Studentští poradci Bezpečně studiem Vašek a Lenka
Kurz finanční gramotnosti OA Neveklov
Prof. Ing. Hana Machková, CSc. Rektorka
Studentská PARDUBICE 2
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Ubytovací stipendia Ing. Tomáš Majer
Studentští poradci Bezpečně studiem Vašek a Lenka
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Vysoké školství ČR: „Povinné minimum” pro budoucího studenta
Základní informace pro studující 1. ročníku
Nutno stanovit následující poplatky:
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Státní sociální podpora
Doktorské studijní programy v biomedicíně
„Povinné minimum” pro budoucí studenty a studentky vysoké školy
Transkript prezentace:

1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU

Poplatky za studium2 Právní rámec vyměřování poplatků za studium na MU Zákon o vysokých školách (zákon č. 111/1998 Sb.) Příloha č. 6 Statutu MU

Poplatky za studium3 Druhy poplatků za studium Za prodlouženou dobu studia Za prodlouženou dobu studia v dalším studiu Za další studium

Poplatky za studium4 Poplatek za prodlouženou dobu studia Stanovuje se po překročení standardní doby studia zvětšené o jeden rok. K době odstudované v aktuálním studijním programu je nutné vždy připočítat dobu předchozích studií, ukončených jinak než řádně, včetně neúspěšných studií, která probíhala před studiem, které student ukončil řádně. Doba studií, která probíhají nebo probíhala souběžně, se počítá pouze jednou. Doba přerušení se do celkové doby studia nepočítá. Studia ukončená přestupem jsou považována za součást studia, do kterého student přestoupil.

Poplatky za studium5 Poplatek za prodlouženou dobu studia v dalším studiu Stanovuje se již po překročení standardní doby studia. Ostatní podmínky jsou stejné jako u poplatku za prodlouženou dobu studia. Poplatek za další studium Je vyměřován studentům v dalším studiu bez ohledu na celkovou dobu jejich aktuálního studia.

Stipendia6 Právní rámec přiznávání stipendií na MU Zákon o vysokých školách (zákon č. 111/1998 Sb.) Stipendijní řád MU

Stipendia7 Stipendium na podporu ubytování Nárok má student: studující v prezenční formě studia bydlící mimo sídlo univerzity (statutární město Brno) studující ve svém prvním studiu na vysoké škole v ČR nepřekračující standardní dobu svého studia (v žádném ze svých souběžných studií). Stipendium je vypláceno jednorázově v každém semestru, výše se liší dle výše dotace a počtu žadatelů.

Stipendia8 Sociální stipendium Podmínky pro přidělení stipendia jsou stanoveny přímo zákonem o vysokých školách. Podmínky přiznání: nárok studenta na sociální dávku přídavek na dítě, příjmy rodiny studenta nepřesahují 1,5 násobek životního minima, student nestuduje déle než je standardní doba studia v žádném ze svých souběžných studií. Stipendium se vyplácí po deset měsíců v roce a jeho výše je 1620 Kč měsíčně.

Stipendia9 Další stipendia Mohou být různá na jednotlivých vysokých školách i jednotlivých fakultách. Na MU bývají v rámci jednotlivých fakult vyhlášeny stipendijní programy (nejčastěji prospěchové, různé formy podpory tvůrčí činnosti studentů, podpora mobility).

Poplatky za studium a stipendia10 Děkuji Vám za pozornost. Kontaktní osoba: Mgr. Hana Odstrčilová, Studijní odbor RMU