VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Advertisements

Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Volitelné předměty pro 3. ročník 2012/13. Každý student současného 2. ročníku obchodní akademie si zvolí pro druhou polovinu svého studia volitelný blok.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
středisko teoretické výuky Nové Město n. Mor Odloučené pracoviště
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Střední škola obchodu a služeb Jihlava
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Úvodní stránka.
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů.
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA TECHNICKÝCH UČEBNÍCH A STUDIJNÍCH OBORECH ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
NOVÁ MATURITNÍ ZKOUŠKA
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Výstupy z učení u ekonomických oborů.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Didaktické zpracování učiva pro střední školy
SOŠ a SOU Kladno nám. Edvarda Beneše Kladno Telefon: 312 278 041
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
STUPŇOVITOST A METODY USPOŘÁDÁNÍ UČIVA V EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTECH
Časová koordinace ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Opravář zemědělských strojů
Příprava na výkon povolání
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
UNIVERZALIZACE A SPECIALIZACE EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Petra Pilková Název šablony.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
[Pařížská 15, Ústí nad Labem]
Účetní systémy na PC (MPF_USPC)
Veřejně správní akademie Vyšší odborná škola, s. r. o. BRNO
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola Praha 1, Alšovo nábřeží 6 tel.:
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Analýza účetní uzávěrky a závěrky ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Tereza Pálková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PHmax ve středním vzdělávání
Studijní program Ošetřovatelství
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB, STRAKONICE, ZVOLENSKÁ 934.
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Studijní obor Management sportu
Transkript prezentace:

VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB, STRAKONICE, ZVOLENSKÁ 934

Název ŠVP: 64-41-L/51 podnikání LLLll Základní údaje: Délka přípravy: 2 roky (denní), 3 roky (večerní) Studijní obor je určen pro: absolventy tříletých učebních oborů Způsob ukončení přípravy: maturitní zkouška Poskytované vzdělání: střední vzdělání s maturitní zkouškou Přijímací zkoušky: ne Základní podmínky pro přijetí: úspěšné vykonání závěrečné zkoušky v příslušném oboru (výuční list) Zdravotní způsobilost žáka ke studiu zvoleného oboru posoudí příslušný lékař dle nařízení vlády č. 224/2007 Možnosti dalšího studia: Absolvent studijního oboru může pokračovat na vyšších odborných školách a na vysokých školách podle platných předpisů.

Žáci jsou připravováni: Uplatnění absolventa:   Absolvent je připraven vykonávat ekonomické, provozně-ekonomické, obchodní a administrativní činnosti. Získané znalosti a dovednosti uplatní při řízení vlastní firmy především v profesní oblasti, pro kterou se připravoval v předcházející přípravě v konkrétním učebním oboru. Žáci jsou připravováni: a) Provádět administrativní činnosti, tzn. aby absolventi: ovládali klávesnici desetiprstovou hmatovou metodou v přiměřené rychlosti a přesnosti; vyhotovovali písemnosti podle normy s využitím výpočetní a kancelářské techniky; stylizovali písemnosti věcně a jazykově správně; manipulovali s dokumenty (včetně elektronických) podle stanovených pravidel;   b) Provádět základní podnikové činnosti, tzn. aby absolventi: prováděli marketingový průzkum, sběr a analýzu dat a dokázali zvolit a použít efektivní marketingovou strategii; orientovali se v problematice managementu a osvojili si základní manažerské dovednosti; zpracovávali doklady související s pohybem majetku a závazků podniku; evidovali a účtovali hotovostní a bezhotovostní operace podniku, prováděli základní výpočty spojené s nákupem a skladováním zásob; prováděli základní výpočty odpisů a využití kapacity dlouhodobého majetku; prováděli mzdové výpočty, vedli daňovou evidenci, účtovali o majetku a závazcích, nákladech a výnosech podniku; prováděli a sestavovali účetní uzávěrku sestavovali účetní závěrku; orientovali se v soustavě daní a orientovali v právní úpravě podnikání, občanských a pracovněprávních vztazích;

Podnikání Vyučované předměty Žák si v prvním ročníku volí z které oblasti volitelných předmětů bude skládat maturitní zkoušku. Třída se dělí maximálně na dvě skupiny. Minimální počet ve skupině je 10 žáků. Odborná praxe je zařazena: 2 týdny v prvním ročníku. Termín určí ředitel školy. Podnikání Ostatní předměty Volitelné maturitní okruhy Český jazyk Občanská nauka 1 předmět Cizí jazyk Dějepis Literární a estetická výchova Psychologie a společenská výchova Tělesná výchova Fyzika 2 předmět Ekonomika a finance Chemie a ekologie Marketing a management Matematika 3předmět Účetnictví a daně Informační a komunikační technologie 4 předmět Praktická cvičení z účetnictví Počítačová grafika

Maturitní zkouška