26.3.2014 Návrh „Strategie správy kmitočtového spektra“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Státní dotační politika a výstavba otevřených optických sítí
Advertisements

Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2013 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
KAM KRÁČÍ ČESKÉ TELEKOMUNIKAČNÍ SÍTĚ
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Budoucnost hospodaření s komunálními odpady Dr. Ing. Lubomír Chytka ředitel odboru odpadů MŽP.
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
„Budování sítí nových generací a co změnit, aby to šlo levněji“
ECVET v Programu celoživotního učení
Program péče o zákazníky a produkty ALCOMA Instalace, helpdesk, dohledové a servisní služby.
Modely pro komutovaný přístup k Internetu AORTA Zájmová sekce alternativních operátorů APVTS 29.říjen 2002.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Výběrové řízení (aukce) na kmitočty v pásmech 800, 1800 a 2600 MHz TK ČTÚ k zahájení veřejné konzultace výběrového řízení 19. března 2012.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Aarhuská úmluva a požadavky na účast veřejnosti Zuzana Drhová, Zelený kruh.
Problematika dodržování podmínek Všeobecného oprávnění VO-R/12/09
ALCOMA a.s. Vinšova Praha 10
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Odkazy Pomocí odkazu se lze pohybovat mezi stránkami. Cílem může být další stránka nebo identifikátor na aktuální stránce. Pomocí odkazu se lze pohybovat.
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Budoucnost energetiky ČR Aktualizace státní energetické koncepce Diskuse AEM – Poděbrady 18. a 19. března 2003.
Hodnocení přístupnosti soutěžních webů aneb proč se vyplatí myslet na přístupnost webů veřejné správy RNDr. Hana Bubeníčková, Mgr. Radek Pavlíček, duben.
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Audit seminář CGI duben 2014.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodné ukládání elektronických dokumentů (legislativní pohled) David Zimandl, ICZ a.s Brno.
od aukce ke skoro funkční síti
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Přenosová pásma bezdrátových sítí Wi-Fi
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Plynárenství v evropském kontextu Situace na trhu s plynem ČR Možnosti odběratelů při výběru dodavatele Ing. Vladimír Štěpán, ENA s.r.o. 8. březen 2007.
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
OBD 2010 Kde najdeme - INIS - OBD - Publikace OBD Manuál OBD Stručný návod OBD 2.6 Novinky Informace o předávání RIV Popis údajů dodávaných do RIV v roce.
Předpokládaná funkčnost trhu s elektřinou v roce 2005 Ing. Miroslav Marvan Asociace energetických manažerů Praha 14. dubna 2004.
Radioreléové spoje ALCOMA – rychlé spoje
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Zjednodušení výstavby NGA Kam kráčí telekomunikační sítě? Přerov, Martin Cach Regulatory Manager UPC Česká republika, s.r.o.
ISP Alliance WG Lobby Jakub Rejzek. ISP Alliance a.s. má 7 pracovních skupin - LOBBY - HW -SW -CORE -Softskills - Obchod - Sdílené příležitosti.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Síťová neutralita od revize regulačního rámce do DigiČeska ver. 2.0 Praha, 18. května 2015.
Možnosti připojení k internetu
Integrovaný regionální operační program
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Brzdy české digitální ekonomiky
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Průřez domácí péčí Pracoviště ošetřovatelské péče Hana Pekárková
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Role ČT v rozvoji DTT.
Územně analytické podklady
Příprava BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍMI ODPADY – aktuální informace
Transkript prezentace:

Návrh „Strategie správy kmitočtového spektra“

Český telekomunikační úřad zveřejnil 10. prosince 2013 k připomínkám návrh Strategie správy spektra. Zásadní dokument reagující na požadavky zadání státní politiky Digitální Česko v. 2.0 Kdo z Vás o tak důležitém dokumentu slyšel?

Návrh Strategie správy kmitočtového spektra má za úlohu podle tiskové zprávy

Digitální Česko 2.0 říká má za cíl rozvoj vysokorychlostních přístupových sítí k internetu s přenosovou rychlostí 30Mbit/s pro všechny obyvatele a 100 Mbit/s minimálně pro polovinu domácností do roku Pro splnění cílů Digitálního Česka 2.0 je stát ochotný poskytnout podporu operátorům. Podpora je nyní probíraná na úrovni ministerstev MPO, MMR a ČTÚ. Probíhají změny usnadňující výstavbu telekomunikačních sítí ve Stavebním zákoně. Znáte změny, které se Vás dotýkají? Máte zájem o workshopy týkající se takových změn? ČTÚ společně s MPO provedli průzkum penetrace infrastruktury pro poskytování služeb vysokorychlostního přístupu. MAPA:

MAPA: Barevné rozlišení definováno mimo jiné v dokumentu výsledky mapování NGA, BÍLÁ MÍSTA: Podle textu Pokynů EU lze za bílé cílové oblasti označit místa, ve kterých jsou podmínky slučitelnosti s vnitřním trhem vzhledem k neexistenci širokopásmové infrastruktury a neexistenci záměrů takovou infrastrukturu zavést splněny, neboť v takovém místě dochází k „neúspěchu na trhu způsobenému selháním trhu nebo zásadními nerovnostmi“ BÍLÁ MÍSTA: V Pokynech EU je bílé místo definováno jako „oblast, ve které neexistuje žádná širokopásmová infrastruktura a není pravděpodobné, že by v nich v blízké budoucnosti vznikla.

ŠEDÁ MÍSTA: U šedých cílových oblastí nelze o „neúspěchu na trhu způsobenému selháním trhu nebo zásadními nerovnostmi“ hovořit s jistotou a je nutné provést detailnější šetření – takové místo je definováno jako „oblast, ve které působí jeden provozovatel sítě a není pravděpodobné, že by v ní v blízké budoucnosti vznikla další síť“. ČERNÁ MÍSTA: oblast, ve které působí nebo v blízké budoucnosti budou existovat alespoň dvě základní širokopásmové sítě různých poskytovatelů a širokopásmové služby jsou zde poskytovány za konkurenčních podmínek“. Toto vymezení jednotlivých oblastí (bílá, šedá a černá místa) je vzato za základ a pro zpracování výsledků mapování bylo konkretizováno v souladu se stanovenými cíli DigiČeska. Kolik bílých místeček si myslíte že najdete na mapě České republiky?

Návrh strategie správy kmitočtového spektra říká: Protože je na mapě ČR tolik bílých míst, je třeba podpořit telekomunikační operátory. Třeba tím, že se upraví a přidají kmitočty pro přístupové sítě. Ano, výrazně se zde počítá s úpravami pro IMT sítě. Tam si ale ISP nesáhnou. Částečně sporné jsou i deklarované změny v 3,5 GHz. Tam se úpravy týkají změny na TDD i FDD, s násobky 5 MHz – 20 – 40 MHz 64 QAM Ale kdo zajistí, že změna bude aplikovatelná i pro pásma pro ISP? Nebude to náhodou platit pouze pro IMT? Pozitivní změny jsou zamýšlené rozšíření 5 GHz pásma: Tyto změny ale nejsou chození na ruku ISP, je to způsob odlehčení IMT-A provozu off-loadingem. Ale alespoň zde musíme zabojovat a být u vytváření nového VO. Problémem bude kázeň a nastavení mitigačních technik. Wifi je sekundární službou. Třeba vesmírný program EU Copernicus používá pro svůj provoz kmitočet 5,4 GHz. A vysvětlujte někomu, kdo utratil miliardy EUR za program výzkumu Země něco o WISP. V 5,8 GHz jsou zase mýtné brány.

Ale jsou i návrhy pozitivních změn: Návrhy na rozšíření pásem pro páteřní spoje pro 56/112 MHz BW přinesou v běžné kapacity 1 Gbit/s na jednoduchém spoji za celkem přijatelnou cenu i v dalších pásmech. I na dlouhé vzdálenosti. Další vývoj ukazuje 2 a 4 Gbit/s páteřní spoje, pokud bude k dispozici pásmo. Podpora telekomunikačních operátorů může mít podobu snížení povinných poplatků, odstranění byrokracie… Jaký je ale závěr? Nečekejte, že bude hájit Vaše zájmy někdo jiný nežli Vy sami. Je potřeba sledovat stránky ČTÚ, sdělovat názory, zúčastňovat se workshopů, podávat podněty… Přijďte diskutovat na konferenci Kam kráčí telekomunikační sítě. Budou tam odpovědní lidé, a připravte si dobře své otázky. Nebo nám je pošlete na se budou moct připravit.

__________________________________________________________ Děkujeme za pozornost