-Graffiti-.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Malování v MALOVÁNÍ Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská.
Advertisements

POP ART Daniela Kubáňová.
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Projekt HIP - HOP 7. B.
ZŠ Benešov, Jiráskova 888 Společná setkání nad výtvarnými díly 3
Den Země – svátek planety
Řeč, jazyk, mluva.
©c.zuk ©c.zuk Obchodní akademie a Střední odborná škola,
DUM - Digitální Učební Materiál
Hyperrealismus Denisa Tříšková.
Autor výukového materiálu:Mgr. Kučírková Klára Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu:Duben 2012 Číslo klíčové.
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Vysvětlení panelu nástrojů v „Malování“
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 27 Číslo.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_587_ Nejstarší písemné památky AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková.
HISTORIE: Nikdo vlastně neví, kdo vzal poprvé věc, se kterou se dá psát a navštívil fasádu. Bylo to v Americe, konkrétně ve Filadelfii v 60. Letech. Historicky.
Inovace bez legrace CZ / /01
Moderní umělecké směry KUBISMUS
Výtvarné setkání v MŠ II.
Claude Monet
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Člověk a příroda Fyzika Člověk a příroda Pohyb nerovnoměrný VY_52_INOVACE_10 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
Street Dance.
Malování – popis programu
Malování.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Žaneta Peikerová C1.B
Brno.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_437.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Michelangelo Buonarroti malíř MgA. Lukáš Psík
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Psal především traktáty, ale i rozsáhlejší díla. Pro církev psal latinsky, pro prostý lid česky. Husova díla jsou charakteristická přístupným jazykem,
Dopravní kampaň pro základní školy „Oblékáme hada edu“
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Prezentační programy 3. ročník oboru Sociální péče Motivy v Powerpointu.
Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
3. Kompozice ve výtvarném umění
Michelangelo Buonarroti sochař MgA. Lukáš Psík
SECESE.
Autor:Valerie Zelinková Vedoucí práce:Mgr. Luboš Vayhel Oponent: Mgr. Marcela Roll.
CO JE TO VESMÍR slovní druhy ohebné Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
WORD Stínování, barva písma Zpracovala: Mgr. Jana Krejčová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY. VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY.
Graffiti Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Vandalismus
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_15_HIP_HOP_RAP Dějiny hudby
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
PRVOUKA Pracovní činnosti člověka -povolání
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Science Meets Art - SMART
VY_32_INOVACE_ZE7-06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor výukového materiálu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police n. M.,
Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití. Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití.
VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky a značky
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;
Transkript prezentace:

-Graffiti-

OBSAH Co to je... Historie... Základní Pojmy ... Galerie... Videa ...

videa GRAFFITI LIFE – DOSHERMANOS Graffiti graffiti II. Toronto graffiti festival obsah

Co to je.... Graffiti je druh výtvarného projevu spočívající ve vytvoření výtvarného díla pomocí sprejových barev. Protože je však většinou vytvářen nelegálně (např. na domech, památkách, dopravních prostředcích apod.), jde o závažnou formu vandalismu, která je v České Republice trestným činem. Samotný termín graffiti je vzdáleně spřízněný s pojmem sgrafito, oba vychází z původního řeckého slovesa γραφειν (grafein - psát). Obsah

historie.... vzniklo v 60. letech ve Philadelfii , věhlasu se však dočkalo počátkem 70. let v New Yorku první writer byl mladík přezdívaný Taki 183 zpočátku graffiti nikomu příliš nevadilo, na starých zdech New Yorku se spíše vyjímalo, ovšem poté, co writeři začali malovat na soupravy newyorského metra, začalo být potíráno k nejznámějším a nejlepším českým writerům patří Splesh aka Point aka Cakes Jan Kaláb, který patří spolu s Romeem, Keyem, Deilem, Stormrem a Biorem do DSK crew obsah

Základní pojmy... Writer – člověk, který vytváří graffiti Crew – skupina writerů, která pracuje společně Can – plechovka spreje Cap – tryska na spreje Guru – učitel Bachař - člověk nesprejující, ale hlídající Tag – podpis writera, důraz na kompozici Sketch – skica Panel – graffiti na vagonu vlaku Piece – barevné graffiti, důraz na tvary písma a celkovou barevnou kompozici Trow-up – rychlé graffiti, důraz na jednoduchost obsah

galerie Tag Panel Piece Wholecar Chrom obsah

chrom

tagy

panel

Piece

wholecar