21.1. 2001 – Formální zaregistrování jako o.s. Členové – statutáři NNO napříč regiony i sektory Profesionalizace na vzdělávací instituci Kvalitní tým lektorů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
ECVET v Programu celoživotního učení
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Finanční možností svépomocných skupin
Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Evropský sociální fond v ČR
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Monitoring dalšího vzdělávání
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně autor. Publikace (sdělení) nereprezentují.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Role KOUS Vysočina v projektu
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Znevýhodněná mládež na prahu dospělosti – mezinárodní konference 13
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

– Formální zaregistrování jako o.s. Členové – statutáři NNO napříč regiony i sektory Profesionalizace na vzdělávací instituci Kvalitní tým lektorů s praktickými zkušenostmi Dlouhodobé zahraniční kontakty 1

Poslání občanského sdružení:  podpora osobního rozvoje a profesionalizace manažerů neziskových organizací,  rozvoj mezioborové a meziregionální spolupráce neziskových organizací,  podpora vzdělávání pracovníků neziskového sektoru,  podpora zvyšování úrovně neziskového sektoru prostřednictvím systému odborných akreditací,  podpora vzájemné výměny zkušeností, asistence a supervize,  podpora odborného rozvoje neziskového sektoru a mezinárodní spolupráce v této oblasti,  podpora neformálního vzdělávání mladých lidí.

Programy občanského sdružení:  Celoživotní vzdělávání.  Mezinárodní spolupráce.  Specifické vzdělávací projekty.

Kontakty: Kancelář a vzdělávací centrum: areál Centra volného času Lovosická Praha 9 – Prosek Kontakty: telefon: mobil

Projekt Tématická studijní cesta pro neziskové organizace Thematic study visit for NGOs CZ.1.04/5.1.01/ Realizace projektu: Tento projekt je spolufinancován z prostředků Evropského sociálního fondu v České republice prostřednictvím operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky.

Hlavní cíl projektu:  posílení kapacit NNO tak, aby byly schopné úspěšně realizovat projekty vedoucí ke snižování nezaměstnanosti v ČR, především nezaměstnanosti osob znevýhodněných na trhu práce, a rozvoj mezinárodních i místních partnerství.

Zahraniční partneři projektu:  Nitranská komunitná nadácia, Nitra, Slovensko,  SISU Idrottsutbildarna, Vastergotland Skovde, Švédsko,  MTŰ Agathe Tartu, Estonsko,

Hlavní aktivity projektu:  Mezinárodní vzdělávací semináře Září 2009  Informační brožura s informacemi o zapojených organizacích i jejich projektech Duben 2010  Studijní cesta pro 30 NNO Duben 2010

Mezinárodní vzdělávací semináře dne od 9,30 hodin v prostorách CČSH v Říčanech, ulice 17. listopadu 252/43, Říčany dne od 9,30 hodin v prostorách Centra volného času, Lovosická 610, Praha 9 – Prosek dne od 9,30 hodin v prostorách Krajského úřadu kraje Vysočina, Žižkova 57, Jihlava v zasedací místnosti B3.16 dne od 9,30 hodin v prostorách Domu Techniky v Pardubicích, náměstí Republiky 2686, 3. patro, učebna č. 2

Program semináře 1.Zahájení, seznámení s projektem, úvodní slova 2.Přednáška a diskuze na téma Financování NNO v SR, komunitní nadace jako jedna z možností financování a související programy nebo projekty (Mladí filantropi). Lektor: Mgr. Lubica Lachká – Nitranská komunitná nadácia, Slovensko 3.Přednáška a diskuze na téma Zkušenosti, metody a realizované projekty v práci se sociálně znevýhodněnými dětmi a mladými, zejména s dětmi a mladými bez vlastního rodinného zázemí v Estonsku Lektor: Alexandra Sooniste - MTU Agathe, Tartu, Estonsko 4.Přednáška a diskuze na téma Zkušenosti z práce se zdravotně a mentálně handicapovanými mladými při jejich vzdělávání a integraci do pracovního i společenského života. Lektor: Per Olof Wandel - SISU, Švédsko 5.Diskuse nad programem studijní cesty s možností jeho ovlivnění

Informační brožura s informacemi o zapojených organizacích i jejich projektech  V brožuře jsou informace o všech organizacích zapojených do projektu (českých i navštívených zahraničních) a jejich projektech.  Prostor o rozsahu max. 2 strany A5 pro každou zapojenou organizaci.  Brožura je v češtině a angličtině.  Brožura je šířena v elektronické podobě na CD v pdf formátu.  Brožura ke stažení na webu

Studijní cesta pro 30 NNO  17 dní autobusem na Slovensko, do Estonska a Švédska v dubnu  40 účastníků minimálně z 30-ti organizací.  Z každé zapojené organizace 1 účastník, pouze ve vyjímečných případech 2 účastníci.  Druhý účastník může být asistent (např. tlumočník do znakové řeči, asistent nevidomého nebo tělesně postiženého atp.), druhý účastník je přípustný také u organizací realizujících několik velkých projektů.  Při splnění všech podmínek je cesta zdarma.

Podmínky pro zapojení organizace do projektu  Být českou NNO a realizovat projekty z oblasti lidských zdrojů ke snížení nezaměstnanosti v ČR.  Uzavřít s realizátorem projektu smlouvu.  Aktivně se zapojit do projektu účastí na některém vzdělávacím semináři. Zapojeným organizacím vznikne právo na zařazení do informační brožury a právo přihlásit se k účasti na studijní cestě.

Podmínky pro účast organizace na studijní cestě  Být českou NNO zapojenou do projektu.  Přímo pracovat s cílovou skupinou.  Zaslat včas (do ) všechny podklady pro informační brožuru v předepsaných formátech.  Zaslat včas (do ) řádně a úplně vyplněnou žádost o účast na studijní cestě (žádost bude podkladem pro sepsání smlouvy).  Propagovat tento projekt v rámci možností organizace. Podrobné podmínky budou zájemcům zaslány em nejpozději do

Po návratu: cyklus 4 informačních seminářů po návratu: Praha, Říčany, Jihlava, Pardubice výstava fotografií účastníka z Unie neslyšících v Olomouci navázáno partnerství na Slovensku podzimní návštěvy 2 švédských skupin odborníků v českých organizacích

Na spolupráci s Vámi se těší projektoví manažeři: Ing. Irena Zemánková, CSc. Ing. Ilja Procházka