Law-ref.org Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 2. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Překlad Bath profilu 2.0 Martin Vojnar
Advertisements

Štěpán Šípal Gymnázium Čakovice. Dnešní témata  Vznik XHTML a předchůdci  Základní prvky XHTML dokumentu  Tagy a atributy  Elementy a jejich druhy.
Anglicky jsem se rozhodl učit před půl rokem. I took up English six months ago (decided to learn).
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
StratDB digitalni stratigraficka databaze Petr Cejchan Geol ustav AVCR, Rozvojova Praha 6, Cesko
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Výroba bioethanolu Kryštof Dibusz VŠCHT Praha
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
SEMANTICKÝ WEB. Semantický Web WWW – Tim Berners-Lee, CERN, univerzum propojených HTML stránek, prostor hyperlinkovaných dokumentů – Informace jsou zobrazeny.
Slovníky cizích slov Teď pustila mě pasivita a ty jsi moje priorita jsem hnedle vedle z cizích slov no jak ta jedle nebo the Fir. Až naučím se cizí řeči.
Jmenuji se Michaela Petrová
MS EXCEL - filtry. Úvodní informace  Představte si, že máte dlouhý seznam v Excelu s údaji například o lidech, kde si píšete plat, zda kouří, chovají.
Voki.com Tento jednoduchý nástroj oživí výuku anglického jazyka a je i velice oblíbený u dětí, které pracují na projektu etwinningu. Je dostupný na internetu,
Prezentace webu studentské společnosti FimArt, o. s. – 1. Internetová strategie webu  Prolinkování s partnerskými weby  Microsite festivalu.
FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii
Tvorba WWW stránek HTML - XHTML Každá Internetová stránka (WWW stránka) je vytvořena pomocí programovacího jazyka HTML (Hypertext Markup Language). Každá.
Hartree-Fockova Metoda Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii 4. ročník
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Speech – a micro-intro Honza Černocký BUT
Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Webové stránky Klubu malých debrujárů na Gymnáziu Jana Ámose Komenského v Uherském Brodě debrujarek.wz.cz RNDr. Božena RYTÍŘOVÁ.
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii
Lab Tests Online Projekt Americké asociace klinické chemie (AACC) s cílem vysvětlit význam laboratorních testů laické veřejnosti Lab Tests Online.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Elektronický výcvik Tomáš Vaverka, Support Specialist.
WWW – hypertextový informační systém
Sociální sítě.
© 2009 IBM Corporation Lotus Café – srpen 2009 Novinky ze světa Lotusu Petr Kunc,
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.05/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS.
Bodový systém Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník
Formát buněk. Obsah: Zarovnání Písmo Číslo Test Test (jak jste poslouchali)
Název Folková hudba Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo HV 7
Law-Ref Elektronická databáze mezinárodních smluvních dokumentů Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:28.
Aplikace vyhledávače Google na zdroje odborných informací
Zkušenosti s nasazením svobodného software při výuce
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
WorldWideScience.gov
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.06/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS pozicování.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Hypertextové odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain – na
Abychom neobjevovali znovu kolo!!! „Východiskem vědeckého studia musí být pečlivé prostudování existující literatury o dané otázce, abychom nezjišťovali.
Nikola Dynybylová Jediný a jedinečný Sage ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Základní informační zdroje pro zubní lékařství
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
ISI Web of Knowledge Produkt a platforma firmy Thomson Reuters. Zahrnuje báze: - Web of Science (převážně bibliografické záznamy odborných článků, lze.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Osnova Prezentace.
VTÚLaPVO – Technická dokumentace Odkaz na Technická dokumentace
Petr Šmíd Obsah prezentace Co je to XML ?
Web of Knowledge Web of Science. Web of Knowledge
1 Základy marketingového výzkumu Online marketing.
Holandsko 2015 Klára Balínová. Madurodam.
Internet publishing HTML documents writing basics Petr Zámostný room: A-72a phone.: 4222
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
Redakční systém – Content management system (CMS), publikační systém – Správa obsahu webu – Jednoduché publikování textů – Modulárnost (instalace doplňků)
FCHT – Informatika a Chemie
FCHT – Informatika a Chemie
Debrief ke komunikační kampani Praha, 13. května 2016
Nový web Souborného katalogu ČR
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje pro vzdělávání, vědu a výzkum.
Espacenet Martina Machátová Aktualizace: 10. dubna 2014.
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Transkript prezentace:

law-ref.org Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 2. ročník

Osnova ● O projektu a proč vznikl ● Přínos pro mě ● Přínos pro veřejnost ● Jak se smlouva tvoří

O projektu a proč vznikl ● Míla Nič ● ???Sjednocení – na jedno místo ● Angličtina – mezinárodní jazyk ● XML – ukázat světu ● Reklama pro náš obor

Přínos pro mě ● XML > emacs ● z HTML do XML ● Trenink angličtiny ● Všeobecné znalosti – online ukazky ruznych zajimavych slmuv, o morich mesici atd. Rozšíření obzoru ● Práce s textem – vyhledavaní ● XSL, regularni vyrazy a DTD – slovník definic, keywords

Přínos pro veřejnost ● ???Sjednocená databáze mezinárodního práva ● Eliminace chyb ● Metadata ● Slovník definic - ref.org/DRUGS/index.html ref.org/DRUGS/index.html ● Propojenost mezi články ● Keywords - ref.org/KYOTO/index.html ref.org/KYOTO/index.html ● Rozdeleni smluv podle: typu, roku, keywordu ● Odkazy na dalsi nase stranky, takze se kazdej muze dovedet o nasich dalsich skvelych projektech

Proces vkládání smlouvy ● Vybrat z nejake svetove databaze smlouvu, vetsinou OSN. ● Podivat se do zdrojoveho kodu, jak je napsan – pak vetsinou najit tu samou smlouvu nekde jinde. Zkopirovat zdrojak a prevest ho do validniho XML (emacs)... notes ● Eliminace chyb – notes ● Metadata – jak se hledaj + ukazka : Convention Against Discrimination in Education ● Vocabulary – jak se hledaj + ukazka ● Keywords (terms) – jak se hledaj a co delaj + ukazka

Rozvrzeni ● Rozclenen do acts, conventions..... ● Na uvodni strance jsou news (tykajici se taky ostatnich stranek) ● A nejdulezitejsi je all available documents ● Zamereny na ne uplne znamy veci, protoze ty uz vsude jsou a budou se doplnovat az budem slavnejsi, tedka se to musi rozjet na takovejch tech min znamejch konvencich. A pak az tam bude navstevnost, tak se tam nahazou i ty velky a znami. Je fakt ze uz jich tam je dost i tedka, ale ty tam byly dany na zavatku, tedka se specialisuju na ty min znamy.

Vzit jednu smlouvu a vysvetlit ji od start reading ● Adopted ● Find related links on: ● Start reading ● Contents ● Index of keywords – jenom z ty jedny smlouvy ● Global index of keywords – vysvetlit rozdil ● Download – moznost stazeni