Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech 1958-1960 Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KARLŠTEJN.
Advertisements

Památky Unesco Česká republika.
Zájezd do Paříže.
Románské umění 11. – 13. století.
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Vypracovaly: Helena Ženožičková Andrea Štědrá Zuzana Polášková
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
Zpracoval: Tomáš Úradníček 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
Štrasburk Malá Francie v Alsasku
Prezentace Praha.
Kostelec nad Černými lesy
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
Státní zřízení Královská rodina Vláda Nizozemí.
SVITAVY.
Katedrála v Charter.
ČESKÉ DĚDICTVÍ UNESCO Jan Janeček.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno v rámci.
Moje oblíbené místo O P A V.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Občanská výchova 6. ročník
Procházka historií a současností města Karviné
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Opava.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Matěj Stolička, Ondřej Vavro, Lukáš Čecháček, Jiří Močkoř.
Rokoko, klasicismus - 2 Označení materiálu:
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
Na cestě do Kodaně.
NIZOZEMÍ.
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Kultura vrcholného a pozdního středověku
Umělecké styly Aneta Silvestrová, Dora Procházková, Karolína Pavlová, eliška Rosická, Karolína richterová a Lucie Kopelentová.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
VY_32_INOVACE_47A_TÁBORSKO - SOBĚSLAV Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Nejvýznamnější gotické památky v Evropě Iva Závišková 6.A.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
S VITAVSKÉ PAMÁTKY – S TARÁ RADNICE Ivana Pavlišová.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Zpracovali: Nicole Sušilová, Jan Babinský, Dennis Vaculík
JOSEFOV (PRAHA) - městská čtvrť obklopená Starým Městem, pojmenovaná
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Juditin most Byl ve výstavbě roku První kamenný most
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Londýn.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Česká republika - Kutná Hora
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Londýn, místo, které mě zaujalo
Frenštát pod radhoštěm
3. OKOLÍ PETROHRAFDU: HISTORICKÉ OSOBNOSTI SPJATÉ S VÝSTAVBOU A
Ledečský hrad Ledeč nad Sázavou.
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
Katedrála v Charter.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
LONDÝN. Památky katedrála sv. Pavla je to už pátá budova předchozí čtyři shořely- první v 7.století, a zatím poslední v roce 1666 posledním architektem.
 1. den – odjezd z Opavy přes ČR  2. den – Lucemburk, Waterloo, Brusel, Bruggy  3. den – Antverpy, Rotterdam, Den Haag, Scheveningen, Wassenaar  4.
Královské město Rakovník
Strasbourg 16/01/ :59.
Transkript prezentace:

Památky Nizozemska Sara Stojkovičová

Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960

Grote Kerk Grote of Sint-Jacobskerk(Velký kostel sv.Jakuba) V Haagu Kostel je společně Binnenhofem(sídlo parlamentu) patří k nejstarším budovám ve městě Původně sloužil jako katolický svatostánek Ve 14.století došlo k požáru – ohořelá část byla později dostavěna v renesančním stylu V roce 1861 byla dostavěna gotická špice. Tuto část věže obyvatelé Haagu nazývají noční čepec

Huis ten Bosch Palác v Haagu Jedna ze 4 oficiálních rezidencí královské rodiny Do roku 1981 sloužil jako domov nizozemské královny Beatrix zatímco palác Noordeinde byl využíván k pracovním účelům Palác se začal stavět 2.září 1645 Objednala si ho česká královna Alžběta Stuartovna, která zde žila se svým manželem Fridrichem Falckým v exilu Když byl palác dokončen stal se letním sídlem Frederika Hendrika Oranžského a jeho ženy Amélie

Mauritshuis(Mořicův dům) Obrazárna nizozemského národního muzea V Haagu Nachází se na Korte Vijverberg 8 v klasicistním paláci z roku 1640 V roce 1820 koupil budovu nizozemský stát jako sídlo Královské malířské galerie V roce 1875 celé muzeum bylo přeměněno na galerii, kde se nacházelo přes 200 obrazů Dnes galerie obsahuje více než 800 obrazů od slavných nizozemských malířů především z 17.století

Niuewe Kerk(Nový kostel) V Amsterdamu Konají se zde korunovace králů a svatby příslušníků královské rodiny Jako poslední zde byla v roce 1980 korunovace nizozemské současné královny Beatrix a poslední svatba se konala v roce 2002(Vilém Alexandr Oranžský) Nachází se na náměstí Dam vedle Královského paláce Byl zasvěcen sv.Marii a sv.Kateřině V roce 1645 shořel a byl znovu vystavěn v gotickém stylu

Nieuwe Kerk Delft Gotický kostel Původní kostel byla dřevěna stavba zasvěcená Panně Marii Půdorys ve tvaru kříže upomíná na ukřižování Krista, dvanáct sloupů na dvanáct apoštolů, čtyři sloupy v překřížení představují 4 evangelisty a 26 sloupů v hlavní lodi symbolizuje 26 proroků Nachází se zde i pohřebiště královské rodiny(od roku 1584-smrt Viléma I.Oranžského)