FLL je největší robotická soutěž na světě, které se zúčastňují statisíce dětí po celém světě. Nejlepší týmy postupují do regionálních kol a potom do mezinárodního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyberte z nabídky Vyberte z nabídky Jedná se o soutěž, v níž nejde o znalosti, ale pouze o hádání a tipování, soutěž 5 proti 5 pořádá naše škola.
Advertisements

Václav Metlička Cyklokros
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Dračí lodě 2010 Plzeň řeka Radbuza
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Seminář dne na téma „Náměty, možnosti a zkušenosti v oblasti práce se žáky s SPU a jejich případné využití na 1. a 2.st. ZŠ Tento produkt.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
obyvatel Město střední velikosti – srovnatelné s Lincem, Řeznem či Turku obyvatel v regionu 2 univerzity: přibližně studentů.
MaSo jaro O soutěži MaSo Co je to MaSo? o dvakrát za rok o nejen počítání o soutěž družstev spolupráce, komunikace, týmová hra Patnácté MaSo Poprvé.
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Cesta k vyhlášení architektonické soutěže prosinec 2004: NK předložila MK ČR investiční záměr na novou budovu 20. prosince 2004: NK a Rada hl.m. Prahy.
Václav Metlička Cyklokros
Nové VÍTKOVICE Ing. Jan Světlík Předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE, a.s. MACHINERY GROUP Seminář Ostrava,
studentská technologická soutěž téma: “Představte si svět kde technologie pomáhají řešit nejpalčivější problémy“ kategorie pro rok.
BEZPEČNĚJŠÍ SILNICE ZACHRAŇUJÍ ŽIVOTY Program EuroRAP v České republice Projekt EK Evropský atlas bezpečnosti silnic.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
KOMISE MLÁDEŽE A ROZVOJE ČBA ROZVOJ Pavel Chadim, místopředseda ČBA rozvoj mládeže.
Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského a
Útvar sociální prevence - dětské dopravní hřiště
First Lego League v ČR 2005 – 2006 pilotní projekt MŠMT Garant projektu AMD ČR.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
SKOKY NA LYŽÍCH.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2013 podvacáté Pavel Švejda Praha, 3. prosince 2013 INOVACE 2013, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Pražské stromy 2. ročník fotografické soutěže – vyhlašovatel soutěže: web prazskestromy.cz pro amatérské fotografy.
NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 7. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP června
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Valuch Honza8.A. Když se ve Spojených státech řekne „MJ“, každé malé dítě ví, co tato zkratka znamená. Michael Jordan je v současnosti největší ikonou.
Zveme školy na okresní kolo ojedinělého projektu. Věříme, že Vaše výkony se přiblíží našim a možná zrovna na Vašem okresním kole započne svou kariéru.
Pavel Obdržálek GChD IYPT FYGYZ
Je kolektivní halový sport…
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Basketbal Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
STRUKTURA NOVIN. STRUKTURA NOVIN Noviny se rozlišují typickou grafickou úpravou a záhlavím Na první stránce hlavní zprávy, úvodník, přehled důležitých.
Tak to jsme my. Družstvo dětí, které se nechtějí doma nudit a mají zájem se dobře bavit. Voltiž je atraktivní gymnastické cvičení na neosedlaném koni.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
VÍTEJTE na prezentaci AIESEC … o mé činnosti v AIESEC.
Nabídka sportovního soustředění žákům základních škol Florbalového klubu FBŠ EVVA Bohemians.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
(Electronic Sports World Cup).  Electronic Sports World Cup je celosvětová soutěž videoher, začínajíc vnitrostátní kvalifikací a končící světovým finálem,
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Pivní víceboj verze pro pány.
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ REGIONÁLNÍ KOLA SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ INOVATIVNÍ PODNIKATELSKÝ.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2012 podevatenácté Pavel Švejda Praha, 4. prosince 2012 INOVACE 2012, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Andrea Brožová Doubková
Vyhlášení klubové soutěže 2014/2015. Celkové pořadí Celkem se v soutěži objevilo 208 fotek v 9 tématech. To je průměr 23,1 fotek na soutěž.
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
David Hodas Inovace je základ Vaší existence Formule Student na VUT v Brně Vysoké učení technické v Brně.
MENSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
ŠKOLNÍ OLYMPIÁDA Základní škola Pardubičky
,, Srdce na talíři“.  Datum konání:  Garant soutěže: Asociace kuchařů a cukrářů ČR  Téma soutěže:,, Z pohádky do pohádky “
Zdravé město V S E T Í N Fórum, 26. března Jak vidí lidé místní situaci? Nejdůležitější zlepšení = "10P" ? ZDRAVÍ KVALITA ŽIVOTA UDRŽITELNÝ ROZVOJ..
Million Leaders Mandate
VIII. ročník výtvarnické soutěže „Bezpečnost s Empíkem“ pro žáky 4
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Pohár vědy (Science cup)
ROBOTTRANSFÉR Mgr. Kateřina Hořejší.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Andrea Brožová Doubková
Spotřebitelské vzdělávání dětí a mládeže Poznatky z praxe
Transkript prezentace:

FLL je největší robotická soutěž na světě, které se zúčastňují statisíce dětí po celém světě. Nejlepší týmy postupují do regionálních kol a potom do mezinárodního finále. Pravidla, které musejí týmy splňovat pro účast v soutěži FLL: 1.Tým musí mít minimálně 5 členů a maximálně 10 členů, 2. Každému ze členů musí být alespoň 10 let a maximálně 16 let, 3.Každý tým musí doprovázet minimálně jeden kouč, který se stará o tým. Pro každý ročník FLL je vyhlášeno hlavní téma, které motivuje celou soutěž, a které je zároveň závažným a důležitým problémem současné vědy. V roce 2006 – Nano Quest V roce 2007 – Power Puzzle V roce 2008 – Climate Connections V roce 2009 – Smart move V roce 2010 – Body Forward

Pilotní ročník FLL se poprvé konal v roce 1998 v USA a zúčastnilo se jej 28 týmů. O osm let později se ročníku 2006 zúčastnilo už týmů tzn. téměř dětí. V Roce 2007 počet účastníků přesáhl a pořád stoupá.

1. Robot Game: Úkolem této disciplíny je postavit a naprogramovat robota tak, aby co nejlépe a nejefektivněji splnil soutěžní úkoly na hracím poli a tým získal, co nejvíce bodů.

2. Výzkumný úkol: V této disciplíně se tým musí důkladně seznámit s danou problematikou hlavního témata soutěže. Rozpoznat hlavní problém, navrhnout inovativní řešení výzkumného úkolu, konzultovat problém s odborníky, zeptat se veřejnosti, zveřejnit výsledky výzkumného úkolu a vytvořit pětiminutovou prezentaci, kterou tým musí odprezentovat před odbornou porotou.

3. Design robota: Zde odborná porota hodnotí robota ze stránky designu a jeho konstrukce.

4. Týmová spolupráce: Je jediná disciplína, u která tým neví zadání dopředu. Tým musí najít vyhovující formu spolupráce, komunikace a řešení vznikajících sporů, což není vůbec jednoduchý úkol. V odborné porotě sedí psychologové, kteří tým hodnotí.

Protože je to skvělá soutěž pro současné teenagery. Dokáže je zaujmout a učí je spolu spolupracovat. Není to soutěž individualistů, ale týmu jako celku. Liší se od všech tradičních soutěží, přináší nové pohledy a možnosti. Je to silná celosvětová soutěž se silným mezinárodním zázemím.

Autor: Roman Svoboda, B3.I