ČLOVĚK V SOCÍÁLNÍCH VZTAZÍCH

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úvod do problematiky ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU
Advertisements

Literární výchova 4. ročník, práce s textem
Pošli toto srdíčko každému, koho bys v roce 2010 nechtěla ztratit.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE _2206_VO8 Umím se prosazovat? © Mgr. Jana Báčová, 2012Masarykova základní škola Zásada, okres Jablonec nad Nisou.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
VY_32_INOVACE_PSYPS14860ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
ZDRAVÍ 6. ROČNÍK Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická
Oceňování, vděčnost a zákon rozšíření a zákon rozšíření (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
Sebepoznávání a sebepojetí 6. ročník
Zvládnu i náročné životní situace II.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE _2211_VO8 KONFLIKT A STRES © Mgr. Jana Báčová, 2012Masarykova základní škola Zásada, okres Jablonec nad Nisou.
Náročné životní situace
Kdo je animátor seniorů? Doc. Ing. Aleš Opatrný,Th.D. Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Zpracovala: Hana Májková 1. stupeň ZŠ 5. ročník
Jsme rozdílní II. Petr Machala. Nikdo z nás si nemohl vybrat, kdy, kde a komu se narodí. DISKRIMINACE.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Zdravá škola.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Zvládnu i náročné životní situace I.
DĚTI ULICE V NAIROBI Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu zahraniční rozvojové spolupráce.
1. výročí Danielka a Jaroušek 2007.
Přátelství v literatuře
Specifický typ osobnosti
Chci vám vyjádřit, co pro mne znamená
WELLNESS. Wellness je…. = CENTRUM ROZŠÍŘENÉ O MOŽNOST PSYCHICKÉ RELAXACE A REGENERACE.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_65.
Působení psychologa jako člena týmu odborných pracovníků projektu AVC
Miluj tak, jako by tě ještě nikdy
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
Na dortu zas přibyla Ti, další svíčka hořící
1. Vezmi, Pane, život můj, | k své jej službě zasvěcuj
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Moji kamarádi mi píší, jak prožívají jaro. František s manželkou, pradědeček a prababička jen ve třech u svého domečku. To je úděl nás starších. Stáří.
Komunikační inteligence. Cíle a obsah kurzu  definice asertivity  charakteristiky pasivity, pasivní agresivity, agresivity a asertivity.
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
Ponoř se do modra …
ŠKOLNÍ ZRALOST Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Duševní hygiena. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
N AŠE PRVNÍ VYSVĚDČENÍ 31.Ledna A je tady další den „D“. Přijdeme do školy a tam na tabuli básnička. Všichni ve sváteční náladě i oblečení a celí.
JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Český jazyk – 9. ročník TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví.
Jak překonat únavu VY_32_INOVACE_16_36.  Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace  Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ 
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_4_11_Sebepoznávání a sebepojetí Číslo projektu:
Stres = stav organismu vznikající jako reakce na nepřiměřenou zátěž.  Mírný stres může zvýšit výkon, pomoci mobilizovat síly.  Velký stres naopak výkon.
Sdružení mladých sklerotiků Pacientská organizace pro zkvalitnění života s roztroušenou sklerózou.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_01 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluZdraví a jeho podmínky Anotace Žák.
Motivace podřízených a sebe sama
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Člověk a zdraví Vysvětlení pojmu ASERTIVITA
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
Předmět: Občanská výchova Ročník: 6. Tematický okruh: Péče o občana
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
PSYCHOLOGIE ZDRAVÍ iii. blok
Žákovský parlament 1.stupeň
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
NA JEDNÉ LODI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
VY_32_INOVACE_17_12_Asertivita
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Jen tak … Život se sestává z mnoha malých mincí,
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Rekreace a věk Miroslav Kyselý.
Transkript prezentace:

ČLOVĚK V SOCÍÁLNÍCH VZTAZÍCH Občanská výchova Verner Pavel 8.B 2013-14

Umím se přiměřeně prosazovat ? Všichni bychom chtěli svůj život prožít v pohodě a radosti. K tomu ale potřebujeme umět poradit si i v nejrůznějších situacích. Někdy nás totiž i sebemenší maličkost může docela vyvést z míry

Umím se přiměřeně prosazovat ? Všichni řešíme věci třemi způsoby: Agresivně Pasivně Asertivně

Agresivita: Znamená že vše řešíme z prudka a nepříjemně.

Pasivnost Mávnout nad tím ruku a vůbec se neozvat.

Asertivnost Je zlatá střední cesta ani mlčet ale ani nekřičet.

Zvládnu i náročné životní situace ? nemoc, malé sebevědomí

Stres Se stává často užívaným slovem. Nejen dospělé děsí různé uzávěrky , inventury, finanční potíže atd...,ale i na tebe se teď nejspíš hrne množství úkolů, písemek, zkoušení…. Stres se dělí tři způsoby :

Stresory Podněty způsobující stres

Vnějsí diktát z češtiny, hádka s kamarádem

Umím žít zdravě ? Zkušení lidé často říkají, žen nejdůležitější ze všeho je zdraví. Když jsme zdraví, přejeme si mnoho věcí a snažíme se je získat. Ale když onemocníme, netoužíme po ničem jiném, než být zase zdrávi. Zdraví se dělí na tři části

Sociální Zdravý mám dobré přátelé, vycházím se svými spolužáky, rozumím si s rodiči

Duševní Zdraví vážím si sám sebe, mám své zájmy a věnuji se jim, umím pracovat, bavit se i odpočívat

Tělesné Zdraví mé tělo a všechny jeho části fungují tak, jak mají, fyzicky náročné úkoly zvládám bez přílišné unávy, cítím se zdravý a odpočatý

Zpět

Zpět

Zpět

Zpět

Zpět

Zpět

Zpět

Zpět