MÁG 1 ZÁkladnÍ Symbolika ŠirŠÍ souvislosti ASociace ostatnÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Advertisements

- PO TÉTO PÍSNIČCE SI JDEME SEDNOUT - TMA A PŘÍPRAVA PÓDIA NA SCÉNKY
Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Láska a sexualita v trvalém vztahu Yvon Dallaire Portál 2009
Integrita bezúhonnost
Slova Květiny.
ČÍ KRYSÁČEK OGGY DOST SE BOJÍ VODY?.
Téma: Středověká literatura
41. Izraelité postavili stan, v němž bude přebývat Hospodin.
Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Skuteční přátelé jsou vše co v životě máš!
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KOUTENSKA_13.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Oceňování, vděčnost a zákon rozšíření a zákon rozšíření (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Problém - sporná, nerozřešená otázka nebo nesnadný úkol - překážka Řešení problémů.
kurz pro lektory kurz pro lektory 19. a 19. a Mgr. Pavel Motyčka
Náboženská literatura
LIDOVÝ SVÁTEK TŘÍ KRÁLŮ
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Malý exkurz do psychologie komunikace v souvislosti s externí komunikací Junáka Junák - svaz skautů a skautek ČR.
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
B Ů H
Psychologie štíhlé postavy
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
Pro Miláčka JÁJU …….. Pro Miláčka JÁJU ……. Jsi poupátko mého štěstí, co nikdy neuvadá, jsi studánka všech neřestí, co nikdy nevysychá. Jsi zlaťoučké.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Písmo svaté Bůh mluví v Písmě svatém prostřednictvím lidí lidským způsobem, proto chceme-li pochopit, co nám Bůh chtěl sdělit, musíme zkoumat, co měli.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_03.
Kevin Richardson Kevin Richardson si udělal neuvěřitelné pouto důvěry s velkými kočkami, jsou to gepardi, levharti a lvi.
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
Okamžik Aus dem portugiesischen übersetzt
Poruchy v komunikaci Tereza Svobodníková.
Komunikace. Komunikace Komunikace je přenos nejrůznějších informačních obsahů v rámci komunikačních systémů Komunikace je přenos nejrůznějších informačních.
Pár vtípků.
NÁDHERNÝ 1. VE TVÉM SRDCI JE SOUCIT A SLITOVÁNÍ,
Jiří Dvořák  vědomé úsilí směřující k dosažení cíle  motivované chování, které umožňuje vědomou regulaci chování tzv. volní akt  znaky vůle.
1. Hned v jitře k tobě duši svou, | ó Bože, nesu modlitbou. | Tys chránil v noci, sen jsi dal, | tys tělo, duši zachoval.
Upozorňujeme, že se šíří nový virus... CNN. JEDINÝ ČLOVĚK HO DOKÁŽE ODEVZDAT MILIÓNŮM, PROTOŽE SE PŘENÁŠÍ OHROMNĚ RYCHLE Z JEDNÉ OSOBY NA DRUHOU.
Vánoční příběh.
1. Vzácný dar svůj, živou víru, | Pane můj, mi zachovej, | na plnou ji uveď míru, | čeho třeba ještě dej! | Co jsem bez tvé víry v tebe? | Nad propastí.
POKUŠENÍ S hudbou – úvod k tématu POKUŠENÍ.
Hudba doznívá, k Tobě přicházím, chci jen Tebe znát
Je mentorování biblický koncept ?  Výraz není v Písmu  Výraz pochází z řecké mytologie : Odysseus svěřil výchovu a životní přípravu svého syna Telemacha.
1 Úloha vůdců, úloha vůdcovství -Poznat a dělat správné věci -Definovat vize -Ukazovat cestu, jak vizi realizovat.
1.
To k tobě promlová Bůh … prostřednictvím Ducha Svatého.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
BIBLE = KNIHY STARÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
Nicolas Flamel. Možná jste o něm slyšeli, ale většina z vás zřejmě ne. Fanoušci Harryho Pottera jeho jméno zaslechli a pokud někdo z vás četl Alchymistu.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-M ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
Anotace: Materiál je určen pro žáky 1. ročníku střední odborné školy a žáky nástavbového studia. Text zpracovává druhou část většího celku - Bible. Věnuje.
Třída KUŘÁTKA PROJEKT MALÝ ZAHRADNÍK Dílčí projekt: KULIHRÁŠEK
Slova Květiny.
náboženství staré Číny a Japonska
Paracelsus - žil byl astrolog, alchymista a lékař
Skuteční přátelé jsou vše co v životě máš!
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Před Tebou smím pokleknout, vyznat Ti lásku, Pane můj, jsi pro mě nejvzácnější. Teď srdce své otvírám a prosím, vejdi jako Král. Jolana Krásná 2001 Rosa,
On.
Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
Transkript prezentace:

MÁG 1

ZÁkladnÍ Symbolika ŠirŠÍ souvislosti ASociace ostatnÍ

Tvůrčí síla. Využívání schopností. Cílevědomé jednání. Kreativita. Mistrovství. Vlivnost. iniciativa. Obratnost. Schopnost ovládat a manipulovat lidmi, věcmi a událostmi. Inteligence. Aktivita, tvůrčí síla. Úsilí. Touha. Práce. Manipulace. Komunikace. MÁG Organizační schopnosti, obratnost. Vůle a sebekontrola. Umět využít situaci. Usilovně se snažit. Vyvíjet aktivitu. Aktivně jednat. Tvořivé myšlení, nápaditost. Schopnost a talent k dosažení určených cílů. Možnosti a příležitosti. Strategie, kterou používám, abych dostal to, co chci. Nápady a jejich praktické uplatnění. Obchody a další transakce. Ukázat, co umím. Komunikovat. Ovlivňovat. Schop- nost vyjádřit se. Vědomé konání. Pozitivní významy Pozitivní významy  negativní významy Zneužití moci, intriky, podvody. Snaha vnutit svou vůli ostatním. Zneužívání schopností, především v oblasti verbální manipulace. Kariérismus. Workoholismus. Vynucovat si něco všemi prostředky. Mít iluzi, že jsem všemocný. Úsilí mít moc a kontrolu nad ostatními. Chtít něco dosáhnout manipulací nebo za každou cenu. Zneužívat namísto využívat  Výklad ve vztazích Období, kdy dokážeme ostatní silně přitahovat a fascinovat. Při řešení problémů buďte aktivní. Vycházejte vstříc. Manipulovat partnera. Jeden z partnerů používá nějaký druh strategie, aby dosáhl toho, co chce. Snažit se někoho „dostat“ tam, kam chceme. Mág je kartou, která podle mých zkušeností hovoří o práci, vzdělání nebo o situacích, kdy má člověk něco „dělat“ nebo se o něco „snažit“. Často hovoří o tom, že někdo někoho nebo něco MANIPULUJE. Je to karta SNAH a ŠIKOVNOSTI. Spíš se z ní dozvíme, co kdo dělá, dělat chce nebo dělat má - než to co cítí nebo si myslí. Vždy hovoří o aktivitě: nabádá k ní, upozorňuje na ní nebo před ní varuje. Obratně a angažovaně se věnujte tématu otázky a přetvořte je v mistrovské dílo. Chopte se iniciativy. Postupujte aktivně vpřed. Vyrovnejte se obratně se svým úkolem. Kvintesence:Kvintesence:

Tři králové byli zřejmě skuteční mágové, mudrci či hvězdopravci, možná i kněží Mithrova kultu na perském dvoře. Bible počet mudrců neuvádí, proto o něm vznikala po celá staletí řada dohadů s nejrůznějšími počty od dvou až po dvanáct. Řecký filozof Origenes ve třetím století, zřejmě podle počtu darů, usoudil na tři osoby. Tři mudrcové nebo také králové, pak byli pokřtěni svatým Tomášem. Přijali jména Kašpar, Melichar a Baltazar. Číslo tři mělo ve středověké mystice velký význam, a tak jim byli přiřazovány nejrůznější „triády“. Např. zastupovali tři tehdy známé kontinenty – Evropu, Orient a Afriku; nebo tři stadia v životě muže – mladíka, zralého muže a starce, popř. tři tehdy známá skupenství hmoty, tj. kov (zlato), tekutinu (myrha) a pevnou látku (kadidlo). Kašpar – toto jméno by se dalo přeložit jako „strážce pokladů“. Jeho původ je aramejský nebo perský. Ježíšovi daroval myrhu. Melichar – je to v podstatě obměna hebrejského jména Melchior, což znamená „král světla“ nebo také „můj král je světlo“. Jeho darem bylo zlato. Baltazar – jméno babylonského původu. Značí „ochraňuj život králi“. Baltazar měl podle evangelia svatého Matouše tmavou pleť a přinesl darem kadidlo. Postava na kartě je druhý z králů řečený Melichar. Je to ten, který jako dar přinesl zlato. Souvislost s tématem karty, které se dotýká i alchymie, je tedy zřejmá… MÁG

Já jsem nebem, nebe je mnou, já jsem stromem a strom je mnou, já jsem vodou, voda je mnou, já jsem zemí, země je mnou. Já jsem vším a všechno je mnou, já jsem tebou a ty jsi mnou, já jsem jedním, ty jsi jedním, vše je jedním, vše je nebem … Radůza Já jsem nebem, nebe je mnou, já jsem stromem a strom je mnou, já jsem vodou, voda je mnou, já jsem zemí, země je mnou. Já jsem vším a všechno je mnou, já jsem tebou a ty jsi mnou, já jsem jedním, ty jsi jedním, vše je jedním, vše je nebem … Radůza Čaroděj Dobroděj má čarovnou hůl Čaroděj Dobroděj má čarovný stůl Mávne holí - holub letí. Mávne dvakrát - druhý, třetí… Čaroděj Dobroděj má velikou moc Čaroděj Dobroděj, mávne a je noc Vymění za krále eso, Králíčci mu vejce nesou. Z vajíčka pak vylíhnu se já Čaroděj Dobroděj… Václav Neckář Čaroděj Dobroděj má čarovnou hůl Čaroděj Dobroděj má čarovný stůl Mávne holí - holub letí. Mávne dvakrát - druhý, třetí… Čaroděj Dobroděj má velikou moc Čaroděj Dobroděj, mávne a je noc Vymění za krále eso, Králíčci mu vejce nesou. Z vajíčka pak vylíhnu se já Čaroděj Dobroděj… Václav Neckář Já chci být alchymistou, mít z noci den, chtít lásku čistou v kyblíku hřát, málo jen spát…, louhy míchat, síru dýchat… Jiří Schelinger Já chci být alchymistou, mít z noci den, chtít lásku čistou v kyblíku hřát, málo jen spát…, louhy míchat, síru dýchat… Jiří Schelinger Už to mělo být, ono to není no to je nadělení, no to je nadělení! Už jsem to měl mít, do bot mi teče snad dneska večer, snad dneska… Já na tom dělám, já na tom makám, Už na tom dělám třetí den a ono ne a ne a ne… Marek Eben Už to mělo být, ono to není no to je nadělení, no to je nadělení! Už jsem to měl mít, do bot mi teče snad dneska večer, snad dneska… Já na tom dělám, já na tom makám, Už na tom dělám třetí den a ono ne a ne a ne… Marek Eben