Novela STP Hlavní novinky Ústí nad Orlicí 8.6.2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s BLMF Prezentace je určená pro nové týmy - získají prvotní přehled o BLMF.
Advertisements

ČABR oblast východní Čechy sezóna Povinnosti rozhodčích.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Krajský úřad Zlínského kraje odbor.
EVROPSKÝ FOND REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Generická preskripce a substituce Pozitivní listy
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Návrh změn v organizaci a řízení soutěží Valná hromada MK Jihlava –
Soutěž v Bowlingu – Podniková liga 2013
Novela zákona č. 38/1994 Sb. (zákon č. 220/2009 Sb.)
Práva a povinnosti p ř íslušník ů družstev Jan Šťastný, DiS. Václav Noháč OFS PRAHA – VÝCHOD Únor 2011.
Seznámení s BLMF Pro: Schůze zástupců týmů Datum: Autor: Výbor BLMF.
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Fotbalová asociace České republiky OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ BRNO-VENKOV
Nařízení č. 1221/2009 EMAS III Revize nařízení č. 761/2001 Pavel Růžička Seminář „Co nového v normách k environmentálnímu managementu? “ MŽP,
HOKEJOVÝ KLUB VSK TECHNIKA BRNO
SMĚRNICE pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v ČR PhDr. Jaroslav Nekola Antidopingový výbor České republiky.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Dokumentace systému managementu jakosti
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Nepřizpůsobiví uživatelé knihoven. Seminář pro pracovníky služeb knihoven. Středočeská vědecká knihovna v Kladně Metodické vyjádření Ministerstva.
Technika řízení LH Přednáška 4 Vladimír Mana. Řady a předpisy ČSLH Soutěžní řád Disciplinární řád Registrační a přestupní řád Směrnice o licencích rozhodčích.
Vykonavatelé vlastnického práva státu
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Antidopingová politika 15. Března 2005 FSpS MU, Brno PhDr
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Správní proces Úvodní přednáška JUDr. Petra Foltasová.
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
Soutěžení ve SH Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT) Přednáší: Doc. PhDr. D. Tomajko, CSc.
1 Dáky v nemoci, mateřství a rovnocenné otcovské dávky.
Evropský exekuční titul pro nesporné nároky
Basketbalová pravidla
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Soudy jako subjekty civilního procesu Občanské právo procesní I JUDr. Ing. Radovan Dávid.
Technika řízení LH Přednáška 3
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
ČASOVÁ OSA 2008, 2010 a 2012 – FAČR obdržela požadavky FIFA na zapracování kogentních ustanovení do předpisů upravujících registraci a přestupy.
stanovisko ÚOHS ke stávajícím předpisům splnění povinnosti vyplývající ze stanov FIFA a FAČR kritické posouzení stávajících předpisů ze strany FIFA vyrovnání.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2014.
Historie a současnost programového financování na MF Ing. Michal Tóth, odbor 11 MF ČR Historie a základní principy systému programového financování.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
17. ŘVH FAČR Praha, Struktura použití členských příspěvků.
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Program MŠMT VIII v roce 2017
Basketbalová pravidla
Novela zákona o místních poplatcích
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Sociální politika EU Dávky v nemoci.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Kontrola činnosti oprávněných osob v praxi
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Hejnice 20. – 21. září 2018.
Paragrafované znění I 7. listopadu 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Rozpis rozpočtu a normativy
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Transkript prezentace:

Novela STP Hlavní novinky Ústí nad Orlicí

Novela STP Nová struktura a systém číslování Hlavní – články a ty se člení na odstavce Pro přehlednost části, které tématicky spojují navazující články Způsob je obdobný jako u právních předpisů, je přehlednější a zjednodušuje odkazy: (předpis), čl. x, odst. y.

Pravidla Pravidla nelze měnit Některé kapitoly přesunuty ze SŘ do Pravidel, jako např. definice soutěží, titulů a cen, ale také všech disciplín Definována terminologie, která v minulých předpisech chyběla Vymezen např. obsah rozpisu soutěží

Pravidla Lékařské prohlídky Na základě požadavku obecných předpisů Akceptovány formou prohlášení hráče o jeho zdravotní způsobilosti ke hraní kuželek (u nezletilých zákonný zástupce) Evidence prohlášení - zodpovědné oddíly Kontrola - řídící orgány soutěží

Pravidla Ruší se dělení kategorie seniorů, senioři jsou tedy všichni nad 50 let Je definována žákovská koule o průměru 15 cm Na soupiskách se uvádí platnost průkazu - oddílům pomůže objevit končící platnost

Pravidla Hráč, který není zapsán na žádné soupisce, může být při svém prvním startu zapsán na soupisku družstva, za které tento uskutečnil (čl.12, odst.9). Až dva hráči mohou být přeřazeni ze soupisky družstva hrajícího vyšší soutěž na soupisku družstva hrajícího nižší soutěž (čl.12, odst.10).

Pravidla Střídavý start dorostenců je již možný pouze v mateřském oddílu (start za dva oddíly není možný) Junioři nemají možnost střídavého startu Žáci mohou startovat v soutěžích družstev dorostu od věku 13 let (starší žactvo) Žáci nesmí vůbec startovat v soutěži družstev dospělých

Pravidla Hostování (čl.15) Umožňuje hráči hrát v soutěži družstev za jiný než mateřský oddíl Hráč nesmí startovat po dobu hostování za mateřský oddíl v soutěži družstev Hostovat lze po celý soutěžní ročník Formulář je v příloze STP.

Pravidla U startů náhradníka se ruší výjimka pro juniory (možnost startu za „nižší“ družstvo) Ustanovení je víceméně stejné Platí oddělené počítání startů v kategorii dorostu a dospělých Základní pravidla hry – doplněna možnost hrát disciplínu hranou přes 4 dráhy na dvoudráze (1.KLD(D), PČKA)

Pravidla Regulérně poražené kuželky „U ASK je pro regulérně poražené kuželky rozhodující světelný ukazatel poražených kuželek. Zřejmé závady v zařízení ukazatele se musí neprodleně prověřit rozhodčím. V případě zjištění závady jsou za regulérně poražené kuželky považovány jen ty, které jsou skutečně poražené.“

Pravidla Hodně bude záležet na úsudku a zodpovědnosti rozhodčích. K tomuto článku bude pravděpodobně vydán výklad VV ČKA Povinnosti - místo pořádajícího oddílu  pořádající družstvo (vystihuje skutečnost)

Pravidla V povinnostech se mimo jiné objevuje zásadní novinka: „Zajistit, aby v průběhu utkání hráči nebyli vystaveni účinkům kouření“.

Soutěžní řád Trvá důležitá možnost vypisovatele měnit ustanovení SŘ rozpisem soutěže. Počet členů družstev – např. u dorostu je v souladu s mezin. předpisy počet 4 Počet členů stanoví vypisovatel - platí obecně Nenastoupí-li hráč k zahájení rozcvičení na dráze, ztrácí právo ke startu

Soutěžní řád Termíny utkání – přednost termínů dle úrovně soutěží platí pouze před zahájením soutěžního ročníku, v jeho průběhu již nikoliv  nutné přizpůsobit termíny volnu na kuželnách či vyjednávat Střídání – čas se nezastavuje a není možnost rozcvičení na dráze

Soutěžní řád Nástupy družstev – na konci utkání se do počtu nestoupených hráčů počítají i hráči, kteří nastoupili k utkání, tedy střídající Není-li splněna podmínka předepsaného počtu hráčů pro zahajovací nástup, tak se utkání vůbec nezahájí

Soutěžní řád Nastoupí-li družstvo po čekací době, utkání se vždy odehraje a o jeho osudu rozhodne řídící orgán soutěže. Náhrady výdajů – dle Směrnice o poskytování cestovních náhrad ČKA Náhrady se obvykle poskytují v prokazatelné výši (zásadní změna)

Soutěžní řád Bodování – systémy nazvány –Mezinárodní (osmibodový) –Národní (šestnáctibodový) Do SŘ byly začleněny všechny okolnosti „nových“ disciplín Sprint a Tandem

Soutěžní řád Ze SŘ vypuštěny instituce námitek a stížnosti, provinění i registrace. Popisuje je zcela nové instituce – Správní a Disciplinární řád (blíže J.Němec)

Řád rozhodčích Nový dokument - nelze rozpisem měnit Motivován snahou vyčlenit a zpřehlednit všechna ustanovení, která se týkají rozhodčích, delegátů a řízení utkání Umožněna barevná košile, polokošile atd. VV ČKA preferuje červenou barvu Černé kalhoty platí nadále

Řád rozhodčích Odděleny povinnosti a práva rozhodčích - jednoznačnosti předpisu Popis běžných činnosti, které se dělaly, ale de facto odporovaly předpisům (umožnění domácím vyplnit zápis dle průkazů, umožnění vedoucím družstev nahlédnout de sestav apod.)

Řád rozhodčích Rozhodčí může v odůvodněném případu na základě žádosti vrátit hráči průkaz před skončením utkání, ale vždy až po jeho startu

Dotazy !!! Neváhejte se zeptat ! Pokud vím, rád odpovím !