STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Advertisements

Stavba Země autor: David Hainall.
Lidské tělo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Opakování biologie člověka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Zemská stavba = jako vrstvy cibule
VLASTNOSTI NEROSTŮ 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
ZEMĚ VE VESMÍRU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
ZKOUMÁNÍ PŘÍRODY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Krevní oběh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
VLASTNOSTI NEROSTŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Země ve vesmíru Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se vznikem a stavbou Země a jejím postavením ve Sluneční.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Francie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Stavba a vznik Země Projevy života
Česká republika ODKAZ GEOLOGICKÝCH VĚKŮ II.
Pohoří Evropy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Př_165_Geologie_Vznik a stavba Země
Rodina a její podoby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Těhotenství + prenatální vývin 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Vývin člověka po narození Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
EVROPA RELIÉF A PODNEBÍ
ZEMĚ VE VESMÍRU 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
STAVBA ZEMĚ.
Vytvořil: Mgr. Miloslav Došek - ZŠ a MŠ Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace.
Proč? … je na Zemi život? Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke konkurenceschopnosti.
ZEMĚ naše planeta Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke konkurenceschopnosti - CZ.
Vývin člověka po narození 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Název Litosféra Předmět, ročník Zeměpis, 1. ročník Tematická oblast
Planeta Země - Litosféra
Stavba Země Aktivita č. 4 – Biologie pod mikroskopem Prezentace č. 9
SEVERNÍ AMERIKA RELIÉF
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
STAVBA ZEMĚ.
Vnitřní stavba Země Pevné těleso Země se skládá: 1) Zemské jádro
Příklady dědičnosti u člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM VODA, VZDUCH, PŮDA
Př_141_Geologie_Litosférické desky I.
Atmosféra – vzdušný obal Země
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z6/C.
VNITŘNÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
VNITŘNÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
VY_52_INOVACE_03/2/6_ZEMĚPIS
Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Mgr. Lenka Zedníková
KRAJINNÁ SFÉRA.
Přírodopis 9 4. hodina Stavba Země
Šablony GEOLOGIE 23. Nejstarší období vývoje Země
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Litosféra Zkvalitnění ICT ve slušovické škole autor: Helena Nováková
Kostra člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Stavba zemského tělesa
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor:Mgr. Jiří Hajn Název DUM:Stavba Země Název sady:Přírodopis – geologie Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
STAVBA ZEMĚ. Stavba Země POZOR Země není rozhodně kulatá jako glóbus! Má nepravidelný tvar zvaný GEOID!
LITOSFÉRA Stavba zemského povrchu
Stavba Země Anotace: Materiál je určen k výuce zeměpisu v 6. ročníku základní školy. Seznamuje žáky s pojmem krajinná sféra a se stavbou zemského tělesa.
Přírodní složky a oblasti Země
Název školy: Základní škola Městec Králové
Vznik Sluneční soustavy, vznik života na Zemi
Transkript prezentace:

STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

Stavba Země Obrázek 1

a) Vnitřní stavba zemské jádro zemský plášť zemská kůra tvořeno hlavně Fe a Ni, uvnitř pravděpodobně tuhé, na povrchu polotekuté zemský plášť tvořen hlavně křemičitany a oxidy Fe a Mg sahá do hloubky 2 900 km svrchní část tekutá a žhavá zemská kůra hlavně oxidy a křemičitany litosférické desky

Litosféra kamenný obal Země (zemská kůra + nejsvrchnější část zemského pláště) nejvyšší vrchol Mount Everest (Ču-mu-lung-ma) 8847m Obrázek 2 Obrázek 3

nejnižší místo Mariánský příkop - 11 030 m Tonžský příkop - 10 880 m - V od Austrálie Obrázek 4 Obrázek 5

b) Další zemské sféry atmosféra - vzdušný obal Země hydrosféra - vodní obal Země sluneční záření proniká jen do hloubky 1 km, prozáří jen 200 m pedosféra - půda na povrchu Země biosféra - oživený povrch Země (část atmosféry, hydrosféry i pedosféry) Obrázek 6

Zdroje : Obrázek 1 [cit. 2011-19-05]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pr%C5%AF%C5%99ez_Zem%C3%AD.png Obrázek 2 [cit. 2011-19-05]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Everest_North_Face_toward_Base_Camp_Tibet_Luca_Galuzzi_2006.jpg Obrázek 3 [cit. 2011-19-05]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mapa_Nep%C3%A1lu.PNG Obrázek 4 [cit. 2011-19-05]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Solar_sys.jpg Obrázek 5 [cit. 2011-19-05]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Marianatrenchmap.png Obrázek 6 [cit. 2011-19-05]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Atmosphere_layers-cs.svg