Úvodní informace k programu LLM in Corporate Law

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

Studentská PARDUBICE 2
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP 2013/2014. OBSAH 2 1UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY STUDENTY……………………………..3 2BAKALÁŘSKÉ STUDIUM……………………………………………………… ročník.
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
1 Informace o studiu. 2 Počty přihlášených uchazečů PrF B-PSP MPS kombin. 398 PrF B-PSP OPS kombin. 544 PrF B-PSP VYJU kombin. 366 PrF B-VS TPTSP kombin.
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
OBOROVÁ BRÁNA PRÁVO Právnická fakulta UK Květa Hartmanová České oborové brány – současný stav a výhled, , NTK.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Informace pro studenty
IS MU krůček po krůčku.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Studijní informační systém (SIS)
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
Diplomový seminář úvodní přednáška
Studijní informační systém (SIS)
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Úvod do managementu 1. seminář
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/7.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
JAK NAPSAT ZÁVĚREČNOU PRÁCI
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Elektronické informační zdroje Přírodovědecká fakulta.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
2. infoschůzka.
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
1 Počáteční tutoriál 2. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
1 Změny studijního a zkušebního řádu. 2 Kde najdu SZŘ dokumentový server IS MU
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
Informační systémy na FHS UK
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Disertační práce MPA Michal Radvan
EKONOMICKÁ GEOGRAFIE seminář č. 3 Zadání seminárních prací - překlady.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2008/2009. Struktura a design IS MU Jedinečný Informační systém v ČR Jedinečný Informační systém v ČR Desetitisíce uživatelů.
Akademický rok 2015/2016 Zápis ke studiu.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
Úvodní informace Informační zdroje na FAST. Obsah přednášek BU01 úvod (1) sítě, síťové služby, bezpečnost (2/3) výpočty v MS Excel (4/3) základy typografie.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia PhDr. Libuše Drnková a kol. Jazykové centrum FF UK.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Důležité aplikace v IS MU
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Diplomový seminář úvodní přednáška
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
Ekonomika veřejného sektoru
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Kreditní systém studia
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Transkript prezentace:

Úvodní informace k programu LLM in Corporate Law na lištu si otevřít: směrnici, studijní katalog, web stránky prf, is, hodnocení písemné práce Alžběta Rašková Právnická fakulta MU Brno, říjen 2012 alzbeta.raskova@law.muni.cz

Výukové víkendy Právnická fakulta MU učebna č. 025 - Učebna je od pátku 15:00 do nedělního ukončení výuky pouze pro vás. Věci si můžete nechat zde v době polední přestávky se učebna se zamyká

Výuka – moduly (předměty) 9 právnických, 3 ekonomicko-manažerské 1. semestr: M1: Úvod do veřejného práva a práva EU (LP101ZK) M2: Podniková strategie a právo (LP102ZK) M3 : Obchodní právo I (LP103ZK) 2. semestr: M4: Obchodní právo II (LP201ZK) M5 : Pracovní právo (LP202ZK) M6 : Řízení rizik (LP203ZK) 3. semestr: M7 : Podnikové finance a účetnictví (LP301ZK) M8 : Finanční a pojišťovnické právo (LP302ZK) M9: Právo životního prostředí (LP303ZK) 4. semestr: M10: Mezinárodní obchodní právo (LP401ZK) M11: Hospodářská trestná činnost (LP402ZK) M12: Právo duševního vlastnictví (LP403ZK)

Výuka – modul Disertace 1. semestr (LP104): Metody zpracování písemných prací (M1) Úvod do soukromého práva (M2) Úvod do obchodního práva (M3) 2. semestr (LP204): Základní pojmy a složky teorie legislativy (M4) Legislativní proces a jeho ústavní úprava (M5) Na konci semestru se odevzdává PŘIHLÁŠKA K DISERTAČNÍ PRÁCI 3. semestr (LP304): Úvodní prezentace disertační práce + první část disertační práce – text v rozsahu 10 stran (M7) Individuální konzultace (M8) Individuální konzultace (M9) 4. semestr (LP404): Individuální konzultace (M10) Závěrečná prezentace disertační práce (M11) ODEVZDÁNÍ DISERTAČNÍ PRÁCE: květen 2014

Písemná (modulová) práce podklad pro hodnocení v rámci celého programu stanovená struktura (viz. studijní katalog) návrhy témat písemných prací: zveřejňují se v IS MUNI ( www.is.muni.cz) před výukou daného modulu (rubrika „učební materiály“). Témata (i vlastní) můžou být konzultovány s vedoucím práce během výukového víkendu. resumé v AJ 1. písemné práce v AJ / (rok) rozsah PP (2 000 – 3 000 slov) kontrola plagiátorství: Všechny písemné práce a disertační práce vložené do IS MUNI ( www.is.muni.cz ) prochází „kontrolou plagiátorství“ – systém porovnává všechny dostupné elektronické texty. lhůta pro zpracování – 1 měsíc (dle Harmonogramu studijních povinností): http://www.law.muni.cz/llm/

„Psaní PP“ + „Konzultace“ ve lhůtě 1 měsíce: účastník programu  vedoucí písemné práce výběr tématu + návrh obsahu – na základě konzultace s vyučujícím / vedoucím práce v průběhu soustředění nebo e-mailem psaní písemné práce  průběžná konzultace s vedoucím PP (email – heslo: „LLM – písemná práce“, popř. telefon, osobní konzultace) KONTAKTNÍ VIZITKY AKADEMICKÝCH PRACOVNÍKŮ NA MU: http://www.muni.cz/general/people upozornit na zdroj kontaktů webové stránky: www.law.muni.cz – ukázat odkaz s kontakty v případě nedopovídání – kontaktovat asistentku programu

Odevzdání písemné práce v průběhu lhůty 1 měsíce: účastník programu  IS MU  studijní referentka Elektronická verze: 1 soubor vč. příloh - vkládá se do IS MUNI - rubrika „odevzdávárna“ písemných prací Požadovaný formát: / DOC nebo RTF / NE: PDF ( - zamčené dokumenty ) 1 tištěné a podepsané vyhotovení: - odevzdává se na CCV - postupuje se k hodnocení vedoucímu PP Termín odevzdání PÍSEMNÉ PRÁCE k M1 (LP101ZK): 9. listopad 2012 - představit hodnotící schéma představit hodnocení

Formální úprava písemných prací titulní strana s uvedením názvu a vedoucího práce obsah práce text práce resumé v AJ + 1 práce / akademický rok v AJ seznam použitých zdrojů a judikátů citovaných v práci Směrnice děkana č. 6/2012 – O vzdělávání v programech CŽV – mezinárodní mezifakultní studia : http://is.muni.cz/do/law/ud/predp/smer/S-06-2012.pdf KONTROLA PLAGIÁTORSTVÍ: Směrnice děkana č. 4/2012 - O citaci dokumentů užívaných v pracích podávaných na Právnické fakultě Masarykovy univerzity: http://is.muni.cz/do/law/ud/predp/smer/S-04-2012.pdf vzít s sebou písemnou práci ukázat titulní stranu upozornit na study guide – příslušná část se specifikací práce

Postup studiem 10 kreditů za každou písemnou práci k modulu (hodnocení A-E; hodnocení F = nevyhovující – nutné přepracovat) pro postup do dalšího semestru je nutné získat: minimálně 20 kreditů za 1 semestr minimálně 50 kreditů za 2 semestry celkový počet kreditů pro úspěšné ukončení studia: 180 60 (1. rok) + 60 (2. rok) + 60 (disertace) standardní doba studia: 2 roky maximální délka studia (vč. přerušení) : 4 roky

Informační systém MU – IS MUNI ( http://is.muni.cz/ ) PŘIHLÁŠENÍ do IS MUNI: přihlašovací jméno - UČO + přístupové (primární) heslo IS MUNI: učební materiály pro modul + rozvrh + navrhovaná témata PPs (tisk výukových materiálů do každého modulu zajišťuje CCV) „ODEVZDÁVÁRNA“ písemných prací (kontrola plagiátorství) veškerá STUDIJNÍ AGENDA (zápisy, registrace předmětů, kontrola studia) OBCHODNÍ CENTRUM MU (objednávka, platba studia = nákup balení pro daný semestr) Interaktivní osnova: JAK PSÁT BAKALÁŘSKÉ A DIPLOMÉ PRÁCE (lze také aplikovat pro potřeby LLM vzdělávání): https://is.muni.cz/auth/el/1422/podzim2011/EL029/index.qwarp Interaktivní osnova: JAK NAPSAT ODBORNOU PRÁCI Z POHLEDU AUTORSKÉHO PRÁVA ANEBO JAK SE VYHNOUT PLAGIOVÁNÍ: https://is.muni.cz/auth/el/1422/podzim2011/EL028/index.qwarp

WIFI na Právnické fakultě MU http://www. law. muni Síť EDUROAM - EDUcation ROAMing (preferovaná síť pro připojení) Síť MUNI (při každém spuštění prohlížeče vyžaduje připojení: UČO + SEKUNDÁRNÍ HESLO) law-WPA : fakultní síť která umožňuje uživatelům využití fakultního ASPI serveru V záhlaví uvedený odkaz obsahuje více informací týkajících se zejména NÁVODŮ NA PŘIPOJENÍ. Upozornění: Nastavení bezdrátového připojení lze provést pouze v prostorách PrF MU.

Identifikační průkaz účastníka CCV Čipovou kartu účastníka CCV obdržíte na příštím soustředění (09/11 – 11/11/2012) Karta slouží k: identifikace osoby přístup do knihovny PrF MU a dalších knihoven MU přístup do PC učeben MU Vzít s sebou kartu.

Knihovna PrF MU ( http://www. law. muni ELEKTRONICKÉ DATABÁZE (právnické / víceoborové) publikace, periodika, sbírky zákonů, judikáty on-line fultextové databáze ON-LINE KATALOGY Kopírování – 100 kopií / semestr / osoba zdarma prodloužená otevírací doba: pátek: do 20:00 hod. sobota: 8:00 – 13:00 hod. další informace o službách knihovny dnes po výuce (18:30 – 18:45 hod.) Přístup k databázím: UČO + heslo

Wolters Kluwer ČR – odborné knihkupectví na PrF MU ( http://obchod Přízemí budovy Právnické fakulty MU - od hlavního vchodu vlevo (po schodišti nahoru) Otevírací doba: po. – pá.: 08:30 – 12:00 hod., 12:30 – 17:00 hod. tel.: 541 214 855 e-mail: prodejna.brno@wkcr.cz URL: www.wkcr.cz

Strava a občerstvení každý pátek: OBČERSTVENÍ v menze 16:35 – 17:00 hod. (voda, káva, čaj, ovoce, mísy, chlebíčky, moučník, …) sobota + neděle: OBĚD v menze (hlavní přestávka 12:45 – 13:45 hod.) přestávky: OBČERSTVENÍ v menze nebo před učebnou dle rozpisu (voda, káva, čaj, ovoce, moučník)

Ubytování Hotel Garni (areál koleje Vinařská) http://www.skm.muni.cz/ubytovani.php?akce=39&lang=cz Hotel Continental http://www.continentalbrno.cz/ Hotel International http://www.hotelinternational.cz/ Grandhotel Brno http://www.grandhotelbrno.cz/ Penzion na Dvořákové http://www.penziondvorakova.cz/ Další nabídka – viz. Informační leták V případě zájmu o zprostředkování ubytování přes CCV PrF MU VYPLŇTE FORMULÁŘ V UČEBNĚ nebo nás kontaktujte nejpozději 1týden před konáním výuky ( jana.lautrbachova@law.muni.cz )

Důležité odkazy DOMOVSKÁ STRÁNKA PrF: http://www.law.muni.cz/ LLM : http://www.law.muni.cz/llm/ AKAD. ZAMĚSTNANCI PrF (seznam + kontakty): http://www.law.muni.cz/lide/index.php?lide=AKADEMI NEAKADEMIČTÍ ZAMĚSTNANCI PrF (seznam + kontakty): http://www.law.muni.cz/lide/index.php?lide=NEAKADE MASARYKOVA UNIVERZITA: http://www.muni.cz/ LIDÉ NA MU: http://www.muni.cz/general/people INFORMAČNÍ SYSTÉM MU: http://is.muni.cz/

Vaše studijní referentka: Alžběta RAŠKOVÁ Centrum celoživotního vzdělávání PrF MU kancelář č. 041 (přízemí budovy vpravo) tel. (+420) 549 496 728 alzbeta.raskova@law.muni.cz http://www.law.muni.cz/llm/index.php

Děkuji za pozornost . . .