Takhle může vypadat ráj. Hlavní ideou tvůrců projektu byl pokus o syntézu současných nároků na bydlení se vším komfortem v neporušeném a jedinečném.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

Amantciems malý ráj z Lotyšska.
Metodika hodnocení vlivu záměrů na krajinný ráz obecný postup
Vliv rekreace a cestovního ruchu na životní prostředí
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Život na venkově.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Amatciems je unikátní koncept bydlení, který spojuje klid panenské přírody s komfortem. Celá oblast je národním přírodním parkem, ležícím pouhých.
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Řešení protisouztěžních opatření orgánů.
Stavebnictví Pozemní stavby Stěnové systémy(STA16) Vývoj
TÉMA: Daň z nemovitostí
Co se ti vybaví pod pojmem krajina?. Krajina o Krajina je to, co vidíme kolem sebe… o Krajina je část zemského povrchu, který se liší od svého okolí…
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
1 Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí ? Ing. Marie Stříbrná.
Krajina a životní prostředí
Větrná energie.
Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Sportovní akce.
 zamezit dalšímu zhoršování životního prostředí  urychlit odstraňování jevů, které ohrožují živé i neživé složky přírody  chránit přírodní i kulturní.
Chráněná území České republiky
SUBURBANIZACE ….znamená vystěhovávání obyvatel z center měst do velkých obytných čtvrtí na jejich okrajích.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Životní prostředí v konceptu ÚP hl. m. Prahy Ing. arch. Martin Říha.
Učebnice VINOHRADNICTVÍ Číslo aktivity: 3 Název klíčové aktivity:
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Moderní cyklistická doprava
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_577_VyOv6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
Ochrana přírody ČR.
Starám se o svoji řeku Trocha historie Projekt „Starám se o svoji řeku“ vznikl v roce Inspirací pro tento projekt byla podobná akce slovenských.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Komunitní a otevřená škola
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Pronájem kanceláře v budově sauny Sauna ve sportovním areálu Kouty, Valašské Meziříčí Kancelář v 1. Patře Parkování Atraktivní lokalita.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_076 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název práce:
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK:
Institut ochránce práv dětí
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
Účel a přehled přestaveb budov
Odbor životního prostředí
Rozpočet obce Černovice
POSTOLOPRTY Michaela Hanzlíková.
Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Západočeská univerzita v Plzni
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
MODUL: 06 – Zamezení působení iniciačních zdrojů
Krajina – vymezení pojmu, typy krajin
MODUL: 08 - Protivýbuchová ochrana pro zařízení s dd hořlavým prachem
Člověk a životní prostředí ve vzájemném působení, kterou používá a které se sám přizpůsobuje Životní prostředí ta část světa, s níž je člověk ve.
„RELAXAČNÍ NÁMĚSTÍČKO“
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu Seminář MAS Sokolovsko o.p.s.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Transkript prezentace:

Takhle může vypadat ráj

Hlavní ideou tvůrců projektu byl pokus o syntézu současných nároků na bydlení se vším komfortem v neporušeném a jedinečném přírodním prostředí.

Domy jsou umístěny tak, aby kolem nich byl dostatek volného prostoru s výhledy na les, louky, vodu, oblaka. Tyto prvky se tak mohly stát trvalou součástí obytného prostoru. Každý dům je ale začleněn do krajiny tak, aby měl své soukromí. Protože u nich nejsou ploty, lesní zvířena může používat tuto krajinu stejně jako tomu bylo dříve a přicházívá proto až k domům. Za samozřejmé se tu považuje maximální ohled na původní faunu i flóru okolního prostředí.

Protože výraznou krajinnou dominantou jsou tu rozsáhlé plochy kvalitní čisté vody, je její ochraně věnována velká pozornost. Podrobně se tu mj. upravuje i rybářská činnost, práva i povinnosti obyvatel-rybářů. Protože všichni obyvatelé komunity se jednoznačně vyslovili pro nerušené a čisté prostředí, jsou na vodních plochách zakázány jakékoliv motorizované plavební prostředky.

Doporučené typy domů: dům s dřevěnou konstrukcí, dřevěný srub, zděný dům. Doporučená střešní krytina: přírodní rákosina, dřevěné hobliny, pálené tašky nebo speciální cementové tašky.

Překvapivě rozsáhlá pasáž o chování domácího zvířectva v Pravidlech soužití plně respektuje práva majitelů domů v této oblasti, ale současně podrobně upravuje i jejich povinnosti z toho vyplývající. Jde zejména o ohled na ostatní obyvatele komunity a životní prostředí komunity. Není jen restriktivní – převažuje řada zajímavých opatření, která chovatelům vycházejí značně vstříc, protože tak chtějí současně chránit zájmy ne-chovatelů. Snad je to náznak, jak se v budoucnu může vyvíjet tento problém zejména v městských komplexech jinde..

V případě zájmu investora o vytvoření takového projektu či domu mě prosím kontaktujte na tel V případě že mě nezastihnete na telefonu, pište prosím na mail Děkuji za pochopení Jiří Pícha.