Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Optimalizace zásob ŠKODA AUTO a.s..
Advertisements

Procesy Informační proces
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality
Tibor Koleják Finanční ředitel. Finanční mamažment a „technikálie“ obecně Implementace v Microsoftu samotném Příležitost pro všechny Tři pohledy o které.
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
TKZ Polná spol. s r.o. od 1994 (1911) výrobce stavebního a nábytkového kování česká firma bez zahraniční spoluúčasti obrat - cca 210 mil. Kč počet zaměstnanců.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
SAP Ing. Jiří Šilhán.
2. téma: INOVACE, KVALITA A PRODUKTIVITA
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
VÝNOSY, NÁKLADY, VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Outsourcing výrobní logistiky Ing. Marek Vinš, Ph.D.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
Ekonomika informačních systémů
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
Podniková ekonomika Personální činnost.
Vybrané metody analýzy
2. téma 1MU305, 211 – Manažerské účetnictví I.
POZNATKY Z LOGISTICKÝCH AUDITŮ
Systém managementu jakosti QMS
Předmět: Řízení podniku 1
Informačnípodpora řízení kvality ve firmě Informační podpora řízení kvality ve firmě CRM Ekonomický systém Personalistika Datová pumpa Akord Software Datový.
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
1 Kriteria hodnocení simulace – Balanced Scorecard (BSC) Toto metoda může být s úspěchem využita i pro stanovování cílů konkrétních projektů. Detailně.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Výběr dodavatelů Ivan Gros
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Outsourcing provozu sítě Štěpán Kubíček pondělí, 13. dubna 2015 motto:…
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
0.0 Projekt Odborné vzdělávání pracovníků zemědělství v oblasti financí a procesů (opatření I.3.1) Podkladové materiály ke školení FINANCE.
Prosperita organizace
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
TVORBA HODNOTY VNÍMANÁ ZÁKAZNÍKEM
Zajištění dostupnosti produktu Informování zákazníka a objednávka
VIII. Jarní konference energetických manažerů Poděbrady, 10. Března 2004 Trendy v energetickém managementu v ČR a EU Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Balanced Scorecard (vyvážený soubor měřítek)
BSC - Metoda Balanced Scorecard
Hodnocení firem, aneb co je to úspěšná firma. Obsah Metoda Balanced Scorecard Metoda EFQM (Evropský model podnkatelské úspěšnosti)
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Jak ušetřit čas i peníze se štíhlou výrobou a JiT? Ivan Gros Vysoká škola logistiky Přerov.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových.
Možnosti sledování konkurenceschopnosti destinací turismu na úrovni regionů a míst Monika Palatková Výroční konference ATIC ČR Turistická informační centra.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
CS ES SS GS Cíle společnosti KOITO CZECH pro rok Navýšení ziskovosti, Nové zakázky Nové zakázky & Splnění střednědobého obchodního plánu zavedením.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Racionalizace logistických procesů ve vybrané společnosti
Digitální učební materiál
Management a řízení hotelu
Ekonomika malých a středních podniků
Presentation Title 1st September 2002
Transkript prezentace:

Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů Ivan Gros

Růst, inovace, flexibility, učení se BSC Metoda integrovaného strategického řízení reálného objektu, jejímž cílem je převod jeho vize, mise do měřitelné a kontrolovatelné soustavy finančních i nefinančních výkonnostních ukazatelů ve 4 hlavních oblastech: Finance Vize, mise Procesy Zákazník Růst, inovace, flexibility, učení se Finanční cíle,ukazatele, jejich cílové hodnoty, postupy a činnosti vedoucí k jejich dosažení, pohled akcionářů Zákazníci, jejich perspektivnost, spokojenost, ukazatele, cílové hodnoty, postupy a činnosti, prioritní pohled zákazníka Procesy, jejich zlepšování, přínos pro hodnotu poskytovanou zákazníkovi, ukazatele, cílové hodnoty, postupy a činnosti Růst, podniková kultura, vzdělávání pracovníků, podpora kreativity a flexibility, zaměstnanci jako zdroj inovací, ukazatele, cílové hodnoty, postupy a činnosti

Úspěšnost implementace BSC závisí mimo jiné na vhodném výběru ukazatelů. V podmínkách SCM půjde o ukazatele výkonnosti, kterých by nemělo být mnoho které by měly dobře charakterizovat jednotlivé funkce SCM a ne jen dílčí aktivity které jsou charakteristické a akceptovatelné pro všechny prvky dodavatelského řetězce které vystihují významné příčinné vztahy v systému které jsou srozumitelné a transparentní

SCM a BCS Vize SCM Dosažení stavu, kdy SCM je využíván jako moderní, dynamický a perspektivní manažerský přístup k dosahování významných synergických ekonomických a mimoekonomických efektů při poskytování služeb konečnému zákazníkovi Mise SCM Zvyšovat hodnotu pro konečného zákazníka a stakeholdery prostřednictvím nabízení a realizace služeb při akceptování principů udržitelného rozvoje

AKCIONÁŘI Finanční cíle (příklad) Růst tržeb tržby v cílovém období . 100 ukazatel - index růstu tržeb v % = tržby ve výchozím období cílová hodnota – růst tržeb o 5% postup - zkrácení dodacího termínu (TVO), lokalizace pojistné zásoby do regionálních skladů Zlepšení provozního cash flow ( cíl on line bilance - peněžní příjmy – peněžní výdaje > 0, nízký rozptyl v čase) náklady v cílovém období . 100 náklady – úspora v % = náklady ve výchozím období cílová hodnota – pokles nákladů o 10% snížení stavu zásob zavedením nového systému řízení, optimalizace přepravního systému AKCIONÁŘI Finanční cíle – další možné finanční cíle SCM Vyšší marže Vyšší návratnost aktiv …

ZÁKAZNÍCI Akceptace zákaznického stanovisko na SCM Dodržování termínů plnění objednávek ukazatel - % splněných objednávek v termínu cílová hodnota – 94% postup – zavedení KANBAN systému řízení výroby, Zvyšování hodnoty výrobků a služeb pro zákazníka snížení zpracovatelských nákladů u zákazníka cílová hodnota – pokles stavu zásob o 70% postup – JiT dodávky ZÁKAZNÍCI Další možné cíle SCM Zvýšení kvality výrobků a služeb Vyšší rychlost odezvy na změny požadavků zákazníků…..

ZAMĚSTNANCI Růst, inovace, učení se v SCM Procesy Řízení a rozvoj spolupráce mezi partnery postup – týmy, propojení podnikových funkcí mezi partnery v SCM Otevřenost při přenosu informací postup – implementace SW, RFID systému Komunikace v SCM Zainteresovanost zaměstnanců na změnách… ZAMĚSTNANCI Procesy Zvyšování pružnosti procesů zvyšování rychlosti reakce SC na změnu poptávky - ukazatel – index TVO (%) cílová hodnota – 10% zavedení CPFR systému Růst produktivity práce Zeštíhlování procesů