1 Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava Zkušenosti s projektem EU Ing. Václav Lukeš Developers to Region 2007 Ostrava 20.2.2007 Představujeme …

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Podnikatelský inkubátor PŘÍLEŽITOST POSTAVIT SE NA VLASTNÍ NOHY
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Současný systém podpory
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
INBIT – výstavba biotechnologického inkubátoru CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Vědecko-technologické parky, technologická centra – zkušenosti z budování a provozu (Ostrava, Praha) Jaromír Dudek Bratislava,
Václav Lukeš Seminář RVŠ k třetí roli VŠ „Centra transferu technologií na vysokých školách“ Ostrava
Global Business Incubation Day 2008,  Inovační centrum a podnikatelský inkubátor ve Vysočanech 8. prosince 2008 Program Prosperita.
Deset let inovační politiky Jihomoravského kraje Rámec konkurenceschopnosti města Ostravy 24. leden 2012 Petr Chládek.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
MODUL C9 Inkubace technologicky orientovaných firem Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Dej svým nápadům šanci - Technologické inovační centrum s.r.o.
Iva Vodáková – DURABO Vydavatelství a tisk Na Stráni Čelákovice Založeno roku 1991.
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Revitalizace panelových domů Porovnání spotřeby tepla.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
6th RIVER Plzeňský vědecko technologický park Borská pole na cestě k podpoře inovací.
1 3. role vysokých škol Vladimír Kebo PRVŠ, Praha, 22. března 2007 Předsednictvo rady vysokých škol.
Možnosti spolupráce studentů s TIC s.r.o. Bc. Daniel Vaněk Technologické inovační centrum s.r.o.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Představení projektu SRKO-PTPO 12. dubna 2011 Ostrava.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Inkubační funkce Inovacentra ČVUT Michaela Karlíčková.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
Biology Park Brno a.s..
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Transkript prezentace:

1 Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava Zkušenosti s projektem EU Ing. Václav Lukeš Developers to Region 2007 Ostrava Představujeme …

2 Kde nás najdete? areál Kolejí a menz VŠB-TUO budova B Současnost do 03/2008

3 Kde nás najdete? areál Vysoké školy báňská – Technické univerzity Ostrava VŠ útvar Centrum pokročilých inovačních technologií Budoucnost od 03/2008

4 Kdo je naším zřizovatelem? Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava Investorem, zřizovatelem a provozovatelem Podnikatelského inkubátoru je Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava (dále jen „VŠB-TUO“). VŠB-TUO byla založena roku 1849 jako báňská škola v Příbrami a roku 1904 byla přejmenována na Vysokou školu báňskou. V současné době je VŠB-TUO čtvrtou největší vysokou školou v České republice.

5 Jaká je naše historie? Významná data v historii Podnikatelského inkubátoru vznikl na VŠB-TUO útvar Centrum pokročilých inovačních technologií jako nástroj pro podporu rozvoje výzkumu, vývoje a inovací v regionu Moravskoslezsko. Během roku 2006 byly zpracovány investiční záměry na výstavbu Technologických pavilónů TL1 (MŠMT) a TL2 (MPO, CzechInvest, OPPP 1.1 Prosperita, č.p. 1.1/029) a projekt na podporu rozjezdu TL2 nazvaný „Start-up RCTT“ (MPO, CzechInvest, OPPP 1.1 Prosperita, č.p. 1.1/058). 09/2006 jsme obdrželi rozhodnutí o udělení dotace na oba projekty TL2 a zahájili jsme činnosti k naplnění cílů těchto projektů byla zahájena veřejná informační kampaň o aktivitách a záměrech Podnikatelského inkubátoru VŠB-TU Ostrava odborným Workshopem CPIT 2007 s podtitulem „Inkubace firem a podpora rozvoje inovačního podnikání“.

6 Jaké jsou jeho cíle? (I) Jaké jsou další stěžejní cíle našeho inkubátoru? Komercionalizace technologie – Zajišťovat přenos nové technologie na trh. Ekonomický a společenský rozvoj – Podporovat vznik nových inovačních firem vedoucí k tvorbě nových pracovních míst, podnikatelského ducha. Zlepšení podnikatelských dovedností – Vedením, školením, tréninky. Dlouhodobá udržitelnost inkubátoru – Poskytovat vysoce kvalitní produkty a služby, jak technického, tak netechnického charakteru.

7 Jaké jsou jeho cíle? (II) Jaká očekávání z provozu našeho inkubátoru máme? Pozitivní multiplikační efekt na regionální a národní ekonomiku. Stimulace aplikovaného výzkumu na vysokých školách a rozvoj synergických efektů. Zatraktivnění vysokých škol a regionu pro studenty, výzkumníky, podnikatele a investory.

8 Evidenční číslo projektu:1.1/029 Název projektu: TECHNOLOGICKÝ PAVILÓN CPIT - TL2, CENTRUM POKROČILÝCH INOVAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Místo realizace:Moravskoslezský kraj, Okres: Ostrava-město, Obec: Ostrava Částka dotace: ,- Kč Příjemce dotace :VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ - TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA IČ: Sídlo (místo podnikání):17. listopadu 15, Ostrava Zastoupený:prof. Ing. Čermák Tomáš, CSc., rektor Kontaktní osoba (tel., , adresa): Ing. Lukeš Václav, , VŠB-TU Ostrava, 17. listopadu 15/2172, Ostrava-Poruba Adresa pro doručování:17. listopadu 15, Ostrava Základní údaje o projektech (I)

9 Evidenční číslo projektu:1.1/058 Název projektu:Start-up RCTT, Regionální centrum transferu technologií Místo realizace:Moravskoslezský kraj, Okres: Ostrava-město, Obec: Ostrava Částka dotace: ,- Kč Příjemce dotace :VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ - TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA IČ: Sídlo (místo podnikání):17. listopadu 15, Ostrava Zastoupený:prof. Ing. Čermák Tomáš, CSc., rektor Kontaktní osoba (tel., , adresa): Ing. Lukeš Václav, , VŠB-TU Ostrava, 17. listopadu 15/2172, Ostrava-Poruba Adresa pro doručování:17. listopadu 15, Ostrava Základní údaje o projektech (II)

10 ČAS LIDÉ FINANCE Programovací období = poslední možná žádost o platbu do Dotace činí pouze 75% uznatelných nákladů a maximálně do výše 150 mil. Kč Kvalitní projektový tým je základ. Jak tento tým sestavit? Přípravná fáze projektů

11 Realizační fáze Podnikatelský inkubátor Technologický pavilón CPIT-TL2, Centrum pokročilých inovačních technologií – 1.1/029 Start-up RCTT, Regionální centrum transferu technologií – 1.1/058 TECHNICKÉ SLUŽBYROZVOJOVÉ SLUŽBY VÝSTAVBAPROVOZ

12 Naše nabídka (I) Prostory v Podnikatelském inkubátoru (I) Výměry ploch podle jejich určení kanceláře … m2, laboratorní a poloprovozní prostory … 250 m2, možnost využít i sdílené laboratorní a poloprovozní prostory v Technologickém pavilónu CPIT – TL1, jednací místnosti a přednáškové sály … 300 m2, ostatní pronajímané plochy (bufet, výstavní plochy) … 450 m2, parkovací stání … imobilní = 56, počet míst ve stojanech pro jízdní kola … 18, počet sprchových koutů … 3, počet míst pro stravování v bufetu … 40 až 50.

13 Naše nabídka (II) Prostory v Podnikatelském inkubátoru (II) 1.NP

14 Naše nabídka (III) Prostory v Podnikatelském inkubátoru (III) 2.NP a 3.NP

15 Naše nabídka (IV) Prostory v Podnikatelském inkubátoru (IV) Technické parametry zastavěná plocha … m2, obestavěný prostor … m3, plocha k pronájmu … m2, náklady na realizaci stavby … cca 210 mil. Kč, teoretická kapacita obsazení objektu … 300 osob.

16 Naše kampaň (I) Soutěž o nejlepší podnikatelský záměr roku 2007 Pravidla soutěž o nejlepší podnikatelský záměr roku 2007 a přihlašovací formulář naleznete na internetových stránkách V případě jakýchkoliv dotazů týkající se této soutěže se neváhejte na nás obrátit na elektronickou adresu

17 Naše kampaň (II) Workshop CPIT 2007 s podtitulem „Inkubace firem a podpora rozvoje inovačního podnikání“ Kdy? Kde? V konferenčních prostorách nové Auly VŠB-TU Ostrava, 17. listopadu 15/2172, Ostrava-Poruba. Jak získat více informací?

18 Ing. Václav Lukeš manažer CPIT 760 – Centrum pokročilých inovačních technologií VŠB-TU Ostrava 17. listopadu 15/ Ostrava-Poruba tel.: mobil: … Vaše dotazy prosím !!! Děkuji Vám za pozornost …