Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podnikatelský inkubátor PŘÍLEŽITOST POSTAVIT SE NA VLASTNÍ NOHY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podnikatelský inkubátor PŘÍLEŽITOST POSTAVIT SE NA VLASTNÍ NOHY"— Transkript prezentace:

1 Podnikatelský inkubátor PŘÍLEŽITOST POSTAVIT SE NA VLASTNÍ NOHY
Střední škola teleinformatiky Ostrava, , NEULINGER

2

3 Kdo jsme ? Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava je součástí VŠB- Technické univerzity Ostrava Úvahy o jeho vzniku sahají do roku 2005, kdy byl navržen jako součást budované inovační a výzkumně- vývojové infrastruktury nově vznikajícího Centra pokročilých inovačních technologií ( "CPIT“). V následujícím období CPIT připravilo úspěšné projekty do strukturálních fondů EU na výstavbu budovy a rozjezd aktivit Podnikatelského inkubátoru VŠB-TU Ostrava („PI“) a jeho součásti Regionálního centra transferu technologií („RCTT“).

4 Co je naším posláním ? Motivace studentů a absolventů k podnikání
Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava (PI) a Regionální centrum transferu technologií (RCTT) svou činností rozšiřují výzkumné a vývojové aktivity VŠB-TUO směrem k podpoře a realizaci inovací podnikatelským způsobem. PI je prostředí určené pro inovativní společnosti a projekty, které mají po přijetí možnost využívat zvýhodněné nájemné a služby. RCTT je výkonnou součástí PI. Jeho hlavním posláním je napomáhat komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na univerzitách a v organizacích zabývajících se výzkumem, vývojem a inovacemi. Motivace studentů a absolventů k podnikání Služby spojené s transferem technologií pro podnikatele i VaV týmy Komplexní podpora začínajících inovativních firem i inovativních projektů zralých společností Podpora a rozvoj inovační infrastruktury v MSK

5 Náš tým… Kmenoví zaměstnanci Ředitel Míra Asistentka Katka
Projekt manažer Nikolas Recepční Darča Stážisté Katka Pepa Míša

6 Naše služby a aktivity…

7 Poradenství - Podpora a rozvoj inovačního podnikání
Prostřednictvím odborných konzultantů RCTT nabízíme poradenskou podporu v menších celcích a ve flexibilním čase. Přímo či zprostředkovaně poskytujeme konzultační rozvojové a technické služby formou tzv. „Balíčků“, které jsou uvedeny v nabídce našeho Podnikatelského inkubátoru VŠB-TU Ostrava. Inkubované společnosti získávají naše poradenství za zvýhodněných podmínek, anebo zcela zdarma! Založení společnosti Posuzování novosti a zdokonalení produktů Komercializace Finance Fond patentů Marketing Výkonnost firmy ODV Propagace Kurzy a školení Lidské zdroje Víme, že prostory nejsou vše!

8 Koučink a mentoring Jistota v prvních krůčcích podnikatele
„Koučing je partnerství se začínajícím podnikatelem, jehož posláním je definování konkrétního cíle a vytvoření struktury, podpory a optimálního motivačního prostředí za účelem dosažení tohoto vytčeného cíle.“ „Mentoring je metoda, která funguje na principu rozvíjení méně zkušených podnikatelů, osobami zkušenými.“ Inkubované společnosti získávají podporu formou koučingu a mentoringu zcela zdarma! Žádný podnikatel z nebe nespadl 

9 Prostory pro podnikání i volný čas…
… dostatek parkovacích míst … variabilní plochy plně vybavených kanceláří … kompletní sociální zázemí … moderní stravovací zařízení … školící zařízení … zasedací místnosti … stálé elektronické zabezpečení ► moderní a flexibilní kancelářské prostory, ► poloprovozní/laboratorní a doplňkové prostory (serverovna, sklady..), ► zasedací místnosti, ► seminární místnosti, ► počítačové učebny, ► pobytové chodby, ► bistro

10 Pronájem kancelářských a školicích prostor
Začínajícím podnikatelům a inovátorským společnostem nabízíme: moderní a flexibilní kancelářské prostory na dobré adrese, poloprovozní/laboratorní prostory doplňkové prostory – serverovnu, boxy pro jednání, kuchyňky, jídelní kouty, bistro, Dále všem zájemcům nabízíme: zasedací místnosti, seminární místnosti, počítačové učebny, vybavené nejmodernější počítačovou a prezentační technikou s kompletním zázemím.

11 Kancelářské prostory…
… jsou vysoce flexibilní a prostorné. Lze je jednoduše rozdělit příčkami nebo získat kanceláře typu "open space". Jsme tak schopni vyjít vstříc i těm nejnáročnějším požadavkům našich klientů. Velikost kancelářských jednotek m2 a 42 m2 Lze  upravit až na 210 m2 , plocha pro jednu osobu v kanceláři - 7 m2 ! Plně vybaveny nábytkem Elektronický zabezpečovací systém Klimatizace 200 Kč/m2/měsíc včetně energií, nábytku, úklidu, a dalších benefitů!

12 Další výhody nájmu u nás…
Komplexní podpora začínajícím podnikatelům od prvních krůčků k dospělosti Dynamické prostředí a tvůrčí prostředí s řadou příležitostí Atraktivní adresa, prestižní partnerství s VŠB-TUO Strategická poloha - centrum dění Centrum areálu VŠB-TUO Těsné sousedství s CPIT a dalšími výzkumnými pracovišti VŠB-TUO Sousedství s areálem Fakultní nemocnice Ostrava Sousedství s Vědecko-technologickým parkem Ostrava Sousedství s Ústavem geoniky Akademie věd ČR Plánovaná výstavba superpočítačového centra IT4 Innovations Výborná dopravní dostupnost – takřka přímé napojení na: D1 (D47), Městský okruh Rudná, Hlavní tah směr Opava, Hlavní tah na centrum, Bezproblémové parkování, Moderní budova, reprezentativní prostory, atraktivní vybavení, nízká cena nájmu, řada služeb zdarma, podpora networkingu, marketingové příležitosti, …

13 Soutěž o nejlepší podnikatelský záměr
2008 2009 Pro zájemce, kteří mají podnikatelského ducha a mají rádi výzvy, je určena "ČSOB soutěž o nejlepší podnikatelský záměr roku".  Soutěž vyhlašuje Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava a hlavním partnerem je ČSOB. Přihlaste svůj nápad k podnikání a pokuste se poprat o výhry v celkové hodnotě ,- Kč včetně možnosti inkubace v Podnikatelském inkubátoru VŠB-TU Ostrava na jeden rok ZDARMA!!! Více informací na:

14 Inovační klub Cílem a smyslem Inovačního klubu je vytvořit pro pracovníky vědy a výzkumu, studenty, akademiky, podnikatele a další zájemce fórum, kde se mohou setkávat, navazovat kontakty a diskutovat o transferu technologií, inovačním podnikání a dalších záležitostech společného zájmu. Začínající i zkušení podnikatelé mohou sdílet své nápady, rozvíjet podnikatelské plány a navazovat kontakty mezi sebou. Účastníci setkání klubu přijdou do styku s osobami, myšlenkami a rozhodujícími nástroji pro inovace a jejich implementaci. Program klubu může napomáhat rozvíjet jejich schopnosti, které mohou znamenat rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem při založení a rozvíjení start-up firmy.

15 BizSpark Profesinální software zdarma
prostřednictvím projektu BizSpark™  společnosti Microsoft®, jehož je PI VŠB-TUO network partnerem, nabízíme začínajícím firmám příležitost získat profesionální software zdarma! Máte-li o tuto příležitost zájem, spojte se s námi a žádejte osobní konzultaci. Více informací:

16 A mnoho dalšího  Více:

17 Kontakt Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava Studentská 6202/ Ostrava-Poruba GPS: 49°50'1.93"N; 18°9'36.72"E Tel. : Mobil: web:


Stáhnout ppt "Podnikatelský inkubátor PŘÍLEŽITOST POSTAVIT SE NA VLASTNÍ NOHY"

Podobné prezentace


Reklamy Google