Původní místní plemeno, na jeho vzniku se pravděpodobně podílelo i plemeno Orkney, Soay a Spælsau, které na Shetlandské ostrovy přivezli Vikingové před.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JACOB.
Advertisements

KAŠMÍRSKÁ KOZA.
Trendy v metodách odhadu plemenné hodnoty skotu
Plemena ovcí.
SKUDDE.
OUESSANTSKÁ OVCE.
KERRY HILL.
někdy nesprávně nazývaná HOLANDSKÁ ZAKRSLÁ KOZA
VÍTR.
KAMERUNSKÁ OVCE.
Nejznámější plemena ovcí 4 skupin podle užitkového směru
DORPER © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze.
Rhónská ovce.
Hynek Moliš Králík domácí
Lomy Mořina Jana Linhartová. Kde se lomy nacházejí? Lomy Mořina se nacházejí v CHKO Český kras Poblíž Karlštejna Jsou z vápence.
LIDSKÉ RASY.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Plemeno rozšířené v centru a na pobřeží západní Afriky. Celosvětově oblíbený druh v zoo, vhodný k rekultivaci zanedbaných pozemků. Je to nenáročné masné.
První zmínky jsou z roku 1400, samostatným plemenem uznáno v roce 1962 ve švýcarského kantonu Wallis. Plemeno ovcí s kombinovanou užitkovostí maso - vlna.
DORPER plemeno s budoucností
SELEKCE METODY PLEMENTBY
Odchov telat a jalovic ve stádě bez tržní produkce mléka (BTPM)
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Holandsko a jeho symboly.
Kryštof Balajka Vikingové.
Walliserská ČERNOKRKÁ koza
Vlastnosti materiálů projekt
Typy konstituce Konstituce tvrdá, zdravá, silná, pevná:
Nejznámější plemena krůt,kachen a hus.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: únor 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
FRÉZOVÁNÍ DĚLÍCÍM ZPŮSOBEM
Češpivová Simona 8.A Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň.
Chov zvířat Michaela Weilguny
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: červen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
ZÁPADNÍ EVROPA.
CHOV KOZ.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Praví tuři – kraniologické skupiny
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s diskusí a jejími zásadami. Žák se pokusí sám vytvořit Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr. Kajetána.
Téma hodiny: Západní Evropa
2.) HORIZONTÁLNÍ ČLENITOST
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kyselinách Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Porovná vlastnosti a použití.
Velššpringršpaněl.
Etika chovu zvířat Doc. Ing. Lukáš Jebavý, CSc
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
KONSTITUCE.
Střední škola zemědělská a přírodovědná
Měření napětí Měření napětí Ing. Jaroslav Bernkopf Elektrická měření.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Živočichové ve volné přírodě - savci
Užitkové typy skotu mléčný (dojný) masný kombinovaný (maso-mléčný)
Komunitní role knihoven. Komunití role knihoven je důležitá součást systému knihoven Koncepce rozvoje knihoven Priorita C -9, 10.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA Autor RNDr. Romana Michálková Číslo materiálu3 Datum vytvoření Druh učebního materiáluprezentace Ročník2.,3. Anotace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_77_ČR – kraj Vysočina AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Brain computer interface. Co je BCI? BCI obecně BCI připojení, někdy nazývané i neurální připojení a nebo brain- machine připojení, je přímou komunikační.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
K AREL J AROMÍR E RBEN (1811 Miletín – 1870 Praha)
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
PLEMENA KONÍ.
Plemena ovcí. Merino  Střední až větší tělesný rámec  Bílá barva  Beran rohatý, ovce bezrohá  Rouno uzavřené  Vhodné do nadmořské výšky 600 m  Ovce.
PODLE RŮZNÝCH HLEDISEK: 1)Fylogenetického původu 2)Stupně prošlechtění.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Transkript prezentace:

Původní místní plemeno, na jeho vzniku se pravděpodobně podílelo i plemeno Orkney, Soay a Spælsau, které na Shetlandské ostrovy přivezli Vikingové před více než tisíci lety. Chová se ve Velké Británii, Severní Americe, Holandsku a také v menším počtu v ČR. Polojemnovlnné dlouhovlnné plemeno s kombinovanou užitkovostí s nejednotně zbarvenou vlnou, převažuje však bílá barva, která je ceněna textilním průmyslem. Berani mají výrazné tmavé rohy, bahnice jsou bezrohé. Plemeno vyniká dobrou mléčností, odolností, dlouhověkostí, snadnými porody a dobrými mateřskými vlastnostmi a nenáročností na chovatelské podmínky. Do ČR dovezeno v r bahnic, v současné době je do KU zapojeno 17 ks. © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze

Prezentace byla vytvořena v rámci řešení projektu FRVŠ 237/2013/G4 © Katedra speciální zootechniky, FAPPZ, ČZU v Praze