Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Brain computer interface. Co je BCI? BCI obecně BCI připojení, někdy nazývané i neurální připojení a nebo brain- machine připojení, je přímou komunikační.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Brain computer interface. Co je BCI? BCI obecně BCI připojení, někdy nazývané i neurální připojení a nebo brain- machine připojení, je přímou komunikační."— Transkript prezentace:

1 Brain computer interface

2 Co je BCI? BCI obecně BCI připojení, někdy nazývané i neurální připojení a nebo brain- machine připojení, je přímou komunikační cestou mezi lidským či zvířecím myšlením (mozkovou buňkovou kulturou) a externího zařízení. V jednosměrných BCI, počítač buď přijímá příkazy z mozku a nebo do něho vysílá signály (například na obnovení zraku), ale ne oboje současně. Dvojsměrné BCI by umožňovalo mozku a externím zařízením, výměnu informací v obou směrech, ale musí být nejprve úspěšně implantované a odzkoušené na zvířatech či člověku.

3 Ukázka přístroje

4 Příklad zapojení BCI

5 První obrázky utvořené přes BCI v roce 1984

6 Vyu ž ití BCI

7 Experimenty

8 Použité zdroje:  http://en.wikipedia.org  http://www.lce.hut.fi/research/css/bci  http://www.ibva.com http://www.ibva.com  http://www.youtube.com/watch?v=NIG47YgndP8


Stáhnout ppt "Brain computer interface. Co je BCI? BCI obecně BCI připojení, někdy nazývané i neurální připojení a nebo brain- machine připojení, je přímou komunikační."

Podobné prezentace


Reklamy Google