Tropické deštné lesy VY_32_INOVACE_Ze z 2

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Advertisements

Podstatná jména- zvířata na dvorku
Podstatná jména STROM, KEŘ
Afrika vodstvo a pohoří VY_32_INOVACE_Ze z 2
Státy jižní Afriky VY_32_INOVACE_Ze z 2
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA II. Bc. Jana Vaňkátová
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA Bc. Jana Vaňkátová
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.09 Název pro školu:
Pohyby Země VY_32_INOVACE_Ze z 2
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
KVETE A VONÍ VY_32_INOVACE_Čt z 1
VY_32_INOVACE_Čt z 1 PLAVE KOPE Bc. Zuzana Uhrinová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Severní Afrika VY_32_INOVACE_Ze z 2
Státy východní Afriky VY_32_INOVACE_Ze z 2
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.16 Název pro školu:
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.11 Název pro školu:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Příbuzná slova k vyjmenovaným slovům po:
Austrálie a Oceánie orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
Příbuzná slova k vyjmenovaným slovům po:
Z Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Procvičování vyjmenovaných slov po
Afrika – státy Sahelu VY_32_INOVACE_Ze z 2
Procvičování vyjmenovaných slov po
Procvičování vyjmenovaných slov po
Afrika – státy Guinejského záliv
Přírodní krajiny světa = vegetační pásy
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Afrika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
Amerika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
L Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Tropický deštný les Obr. 1 – Rio Madre de Dios (Peru)
Tropické deštné lesy Anotace
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Procvičování vyjmenovaných slov po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická.
Hlava - obličej VY_32_INOVACE_Čp z 1
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Periferní oblasti V Asie
Procvičování vyjmenovaných slov po
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, Příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava – nos Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Autor výukového materiálu:
Pexeso lidské tělo VY_32_INOVACE_Čp z 1
Výškové stupně rostlinstva
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - pusa Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
V Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 2
Ruce - paže VY_32_INOVACE_Čp z 1
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
TROPICKÝ PÁS Tropický deštný les
Procvičování vyjmenovaných slov po
Jídlo a chuť VY_32_INOVACE_Čp z 1
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - uši Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Opakování vyjmenovaných slov po B
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - oči Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Hlava - vlasy Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Pedosféra Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
VY_32_INOVACE_Čj z 1 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
S Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 1
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Č í slo š ablony: Jak si žije strom po celý rok? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené,
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Jak se oblékáme během roku? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Rok v lese Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Biosféra – Tropické deštné lesy Tomáš Kvasný Zeměpis červen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu pomocí.
Tropický deštný les.
Transkript prezentace:

Tropické deštné lesy VY_32_INOVACE_Ze.04.09.1 z 2 Mgr. Tomáš Šantroch Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková organizace Číslo šablony: Ročník: VI. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Byl uskutečněn z prostředků grantového projektu OPVK. VY_32_INOVACE_Ze.04.09.1 z 2

Škola: Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3452 Název projektu: Kvalita, interaktivita a kreativita (KIK) Název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název výukového materiálu: Tropické deštné lesy Autor výukového materiálu: Mgr. Tomáš Šantroch Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: 4. 5. 2012 Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – lehká mentální retardace – druhý stupeň – první období Vzdělávací obor a tematický okruh: Zeměpis – Přírodní obraz Země Ročník, pro který je výukový materiál určen: VI. Druh učebního materiálu: prezentace Anotace: Prezentace slouží k seznámení žáků s tématem – Tropické deštné lesy. Dále umožňuje interaktivním způsobem získat základní geografické poznatky o daném tématu. Slouží jako názorný doplněk k pracovnímu listu Tropické deštné lesy. Žák získá základní informace o tropických deštných lesích na Zemi. Výukový materiál se skládá ze 2 částí – pracovního listu a prezentace. Klíčová slova: tropický deštný les, prales, podnebí, zvířata, rostlinstvo, vlhkost Druh interaktivity: kombinovaná

Je nejsložitější a druhově nejbohatší přírodní krajinou na Zemi. Tropický deštný les Rozmístění na Zemi Výšková patra Rostliny Zvířata Opakování Tropický deštný les Je nejsložitější a druhově nejbohatší přírodní krajinou na Zemi. 0°C 5°C 10°C 15°C 20°C 25°C obr.1 Podnebí : - vydatné srážky - vysoká průměrná teplota - obrovská vlhkost

Rozmístění na Zemi - rovníkové oblasti Hlavní oblasti: 1 - Amazonie Tropický deštný les Rozmístění na Zemi Výšková patra Rostliny Zvířata Opakování Rozmístění na Zemi - rovníkové oblasti © Tomáš Šantroch Hlavní oblasti: 1 - Amazonie 2 – rovníková Afrika 3 – jihovýchodní Asie

Výšková patra horní stromové patro dolní stromové patro keřové patro Tropický deštný les Rozmístění na Zemi Výšková patra Rostliny Zvířata Opakování Výšková patra horní stromové patro 70 m dolní stromové patro 40 m keřové patro 5 m bylinné patro 1 m © Tomáš Šantroch

Rostliny bambus orchidej bromelie Tropický deštný les Rozmístění na Zemi Výšková patra Rostliny Zvířata Opakování Rostliny obr.2 obr.3 bambus obr.4 orchidej bromelie

Zvířata jaguar opice Tropický deštný les Rozmístění na Zemi Výšková patra Rostliny Zvířata Opakování Zvířata obr.5 obr.6 jaguar opice

Opakování 1. Jaké je podnebí v tropických deštných lesích? Tropický deštný les Rozmístění na Zemi Výšková patra Rostliny Zvířata Opakování Opakování 1. Jaké je podnebí v tropických deštných lesích? 2. Vyjmenuj tři oblasti rozmístění tropických deštných lesů na Zemi?

Západní Evropa - Velká Británie a Irsko Metodický postup: Hodina: Planeta Země – Tropické deštné lesy Čas: 20 minut 3.snímek – Tropický deštný les žák se seznámí s názvem hodiny a podnebím v tropických deštných lesích 4.snímek – Rozmístění na Zemi žák se seznámí s rozmístěním pralesů na Zemi 5.snímek – Výšková patra žák se seznámí s výškovými patry pralesa 6.snímek – Rostliny - žák se seznámí s příklady flory zastoupené v tropických deštných lesích 7.snímek – Zvířata žák se seznámí s příklady fauny zastoupené v tropických deštných lesích 8.snímek – Opakování upevnění základních znalostí o tropických deštných lesích Prezentace se používá v kombinaci s pracovními listy.

Západní Evropa - Velká Británie a Irsko Zdroje: ©Tomáš Šantroch – obrázky označené tímto logem jsou dílem autora obr. 1 – Nik06. [cit. 2012-04-30]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gabon-26730.jpg> obr. 2 – da Silva Lessa, Bruna. [cit. 2012-04-30]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW: < http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bambu-imperial-Detalhe.jpg> obr. 3 – Kabir, Bakie.[cit. 2012-04-30]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW: < http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Orchids_003.jpg> obr. 4 – Machado, Ziada. [cit. 2012-04-30]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW: < http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bromelia_balansae.jpg> obr. 5 – Faivre, Emmanuel. [cit. 2012-04-30]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW: < http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jaguar_Amneville.JPG> obr. 6 –Logan, Aaron. [cit. 2012-04-30]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW: < http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lightmatter_guenon.jpg>