Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EDUCAnet – Střední odborná škola Pardubice, s. r. o. Školní 143, Rybitví
Advertisements

Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Průmyslová střední škola Letohrad
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA TECHNICKÁ
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
Projekt IQ auto = IQ Industry VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENOU ODBORNÝMI.
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
Střední odborná škola průmyslová
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
PaedDr. Vladimíra Štrynclová Ing. Petr Klíma Martina Cílková
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Isolit–Bravo spol. s r.o. Jablonné nad Orlicí. Co děláme? Vývoj a výroba vysoce náročných nástrojů a forem Lisování sofistikovaných termoplastů a termosetů.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Abteilung/NameTitelDateiname Geändert: Entwurf Vertraulich KONFERENCE IQ INDUSTRY LIBEREC 1.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
1 Střední škola technická a gastronomická Blansko škola moderních technologií 65 roků od založení školy.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Dělnická 15, Děčín VI Tel.: Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI příspěvková organizace Dělnická.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Projekt UNIV 2 Kraje Proměna škol v centra celoživotního učení Program dalšího vzdělávání Obsluha a programování CNC obráběcích strojů Autoři projektu:
Programátor CNC strojů
v centrum celoživotního vzdělávání
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Nástroje daňových úlev
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAXI … PRAXE PRO VZDĚLÁVÁNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY Vladimír.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
VOŠ, SPŠ automobilní a technická České Budějovice © 2011.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická B y s t ř i c e n a d P e r n š t e j n e m Technické fórum 2016 – Zámek Valeč.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Vývoj počtu žáků středních škol, prospěchová stipendia ve školním.
Každý náš žák může být uznávaným odborníkem nebo vyhledávaným řemeslníkem.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Setkání kariérových poradců
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice

SOŠ a SOU Hořovice ● Zřizovatel : Středočeský kraj ● Počet tříd: 15, 365 žáků, 26 učitelů ● SOŠ 264 – Informační technologie 90 – Strojírenství 56 – Ekonomika 35 – Ochrana životního prostředí 264 ● SOU 103, – Nástrojař 61 – Strojní mechanik – zámečník 42

SOŠ a SOU Hořovice ● Vzdělávání dospělých: ● Provozní technika dálková a denní forma ● Podnikání – bude povoleno od ● Problémy: Malá úspěšnost dospělých v dálkovém M studiu, snižuje se společnou MZ ● Kurzy pro zaměstnavatele ● Technické kreslení ● Kurzy svařování ● Kurzy IT

SOŠ a SOU Hořovice ● Spolupráce se sociálními partnery:

SOŠ a SOU Hořovice Hlavní aktivity pro „nadstavbu“ - spolupráce školy s okolním světem směrem vně a dovnitř školy: ● IQ–Industry – program pro získání odbornosti učitelů školy, podniky aktivně nabízí školánm vzdělávací akce ● UNIV 2 – opačný systém škola vytváří kurzy pro zaměstnance partnerských podniků a škol

SOŠ a SOU Hořovice – příklad symbiozy s výrobní firmou:

● Stipendijní program je nabízen cca 20 žákům ročně ● nárůst oproti minulým rokům ● Škola má 75 % žáků sesmluvněných v podnicích ● 2011/2012 nabízen stipendijní program učebních oborů, kteří pokračují v nástavbovém maturitním studiu.

SOŠ a SOU Hořovice – příklad symbiozy s výrobní firmou:

● Vedení maturitních prací v prostředí a ku prospěchu partnera ● Účast zástupce partnerské firmy u závěrečných zkoušek učebních oborů

SOŠ a SOU Hořovice – příklad symbiozy s výrobní firmou: ● vyškolení učitelů OV ● poskytnutí speciálních nástrojů ● odborné poradenství ● Praxe žáků Programování obráběcího centra, práce s projekčním modelem pneumatiky

SOŠ a SOU Hořovice – zapojení UNIV 2 do systému : Zkušenost s tvorbou kurzů a jejich akreditací: ● Využití Open Source softwaru – pracujte neomezeně a legálně ● Terénní ekologie

SOŠ a SOU Hořovice – zapojení UNIV 2 do systému : Úspěch školy v akreditačním řízení byl založen i na zkušenosti z UNIV:

SOŠ a SOU Hořovice – zapojení UNIV 2 do systému : Celkově lze do výsledku dlouhodobé úzké spolupráce se sociálními partnery a zaměstnavateli přičíst i úspěch školy v získání dotace na výstavbu nových dílen pro žáky školy: ● Celkem: Kč (stavba tis. Kč) ● Stavba + vybavení moderními technologiemi ● Financování: Středočeský kraj + ROP Střední čechy (EU)