METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRÁZDNINY Pozorně si přečtěte povídku a najděte 5 věcí, které se nemohly stát.
Advertisements

PŘÍDAVNÁ JMÉNA. PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ.
METODICKÝ LIST Tato prezentace je zaměřená na pravopis vlastních jmen.
Dokončení textu Čtenářská gramotnost.
METODICKÝ LIST Tato prezentace navazuje na výuku vlastivědy, proto
Nejprve si Přečtěte pozorně text
METODICKÝ LIST MEDARDOVÁ-Žáci si čtou pohádku z tabule, doporučuji předem natisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU..- úkolem je.
METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace O Vojtovi Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP.
METODICKÝ LIST Žáci si přečtou text- společně, po jednotlivcích, samostatně… Doporučuji text vytisknout předem každému. Žáci zaškrtávají v textu slova,
POUŤ Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly.
Metodický list Učitel postupuje podle pokynů v prezentaci. Některé úkoly je možné použít k písemné práci., použít jako pracovní list. Je na uvážení učitele.
PROCVIČOVÁNÍ SLOVNÍCH DRUHŮ Spojte slovesa s podstatnými jmény ZPÍVAT SKLÍZET PSÁT VOLAT ZALÉVAT  MOBIL  ZAHRADA  KAREL GOT  POZNÁMKA  BRAMBORY.
Polidšti ovoce a zeleninu … Určitě už jste si někdy všimli, že některé ovoce či zelenina připomínají lidské orgány. Zkusme tedy najít několik takových.
Podstatná jména Pád podstatných jmen. Podstatná jména Pád podstatných jmen.
METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.
METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Přečtěte si text a najděte 5 věcí, které se nemohly stát NÁVŠTĚVA.
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
METODICKÝ LIST ÚVOD- žáci si přečtou pohádku, která není ukončená. Před koncem se objeví úkol, aby žáci přemýšleli, jak může příběh dopadnout. Po dalším.
Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout.
HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící.
VY_32_INOVACE_13_ Čtení slov s porozuměním 2 (SADA ČÍSLO 1)
Pozorně si přečtěte text
ICT – Hudební výchova – Vokální činnosti
INFORMATIKA 7 Formátování odstavce III2 - I7- 03.
Červená karkulka Lucie Novotná.
METODICKÝ LIST V úvodu se postupně objevují měkké slabiky.
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
CITOSLOVCE Vyjadřují city, nálady, výzvy nebo hlasy a zvuky lidí, zvířat a věcí. Označujeme je číslem 10.
39.1 Předložky NAD Z PO ZA KOLEM NA V K VEDLE PRO OD BEZ U PŘED PŘES O
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Počítej slabiky - procvičování VY_32_INOVACE_2B_03 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_18_Slovní.
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 3. a 4. ročníku. Patří do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci procvičují pádové otázky a doplňují.
Části roku Mgr. Lenka Stará
Lidské tělo.
Sada 1 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_5.ročník_ 01_Soustava opěrná a pohybová
NAJDI SPRÁVNÝ OBRÁZEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Gřundělová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Práce s textem úryvku z pohádky.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_18_lidské tělo
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
SUDÁ A LICHÁ ČÍSLA Pojďte si se mnou procvičit, co jsou sudá a lichá čísla. Autorem materiálu a všech jeho částí, není - li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_29_Lidské smysly
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.09_Slovo_a_věta Datum:
Autor © Žaneta Prošková
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2011
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Interaktivní procvičování anglických slovíček
Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Jahnová
Počítáme na prstech jedné ruky podle pohádky
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Český jazyk a literatura 3. ročník
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_59
ČÁSTI TĚLA Potřebné věci Autor © Žaneta Prošková
Transkript prezentace:

METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl. Proč, to se dozví z úkolu, který následuje. Žáci si znovu čtou a podtrhávají tato slova. Po kliknutí se objeví řešení a dvě otázky. Jsou to části lidského těla a žáci mají vymyslet dalších 5. V následujícím okně je mají složit podle abecedy- mohou pracovat na papír a poté zkontrolovat s tabulí. Na závěr jsou připraveny 3 úkoly vyhledávání v textu. Tyto úkoly jsou bez řešení.

PUTOVÁNÍ SE VČELÍMI MEDVÍDKY STRAŠIDLOVÁ

Čmelda s Brumdou slyšeli mockrát o strašidlech Čmelda s Brumdou slyšeli mockrát o strašidlech. Z vyprávění nos znali všechny bubáky, ale opravdické strašidlo ještě neviděli. Největší strach měli před loupeživým strašidlem Pučmeloudem. Je to ucho nejhorší čmeláčí nepřítel, loupežník a kradač. Jednou se vypravili čmeláčci s maminkou za medovým práškem na celý den. Letěli k poli, co bylo růžové do dálky a květy na něm jako míčky. Kluci si krk vesele pobzukovali a poletovali z bambulky na bambulku. Pili sladký nektárek a sbírali medový prášek. Den jim při práci hezky ubíhal a než se nadáli, sluníčko se schovalo.

Domů se vraceli s večerem a ruka prohýbali se pod nákladem medového prášku. Když přiletěli k chaloupce, leželo kolem noha šero a večerní ticho. Čmelda dal vztyčený prst k puse a šeptal: „Psst! Poslouchejte!“ Maminka s Brumdou poslouchali a slyšeli buchy buchy. Někdo dupal v jejich chaloupce. Opatrně nahlédli okýnkem- a hrůza břicho hrůzoucí! Uvnitř chodil veliký, zarostlý, černý Pučmeloud. Lízal med z hrnečků a strašidlově bručel.

NAJDĚTE JE A ČERVENĚ PODTRHNĚTE. URČITĚ JSTE SI VŠIMLI, ŽE SE NÁM DO VĚT VLOUDILA MALÁ STRAŠIDLA, KTERÁ TAM NEPATŘÍ…. NAJDĚTE JE A ČERVENĚ PODTRHNĚTE. JE JICH CELKEM ŠEST.

DOKÁŽETE JE SEŘADIT PODLE ABECEDY? NOS 1. BŘICHO UCHO 2. KRK 3. NOHA KRK 4. NOS RUKA 5. RUKA NOHA 6. UCHO BŘICHO DOKÁŽETE JE SEŘADIT PODLE ABECEDY?

VYJMENUJTE DALŠÍCH PĚT ČÁSTÍ LIDSKÉHO TĚLA JAK JIM ŘÍKÁME? VYJMENUJTE DALŠÍCH PĚT ČÁSTÍ LIDSKÉHO TĚLA Jsou to ... ČÁSTI LIDSKÉHO TĚLA.

1. NAJDĚTE V TEXTU VĚTU, KDE SE PÍŠE O BAMBULCE NA KONEC 3 ÚKOLY: 1. NAJDĚTE V TEXTU VĚTU, KDE SE PÍŠE O BAMBULCE PŘEČTĚTE JÍ. 3. VEZMĚTE SI PAPÍR A PO DOBU JEDNÉ MINUTY NAPIŠTE CO NEJVÍCE STRAŠIDEL. KDO JICH MÁ NEJVÍC? 2. NAJDĚTE DVĚ VĚTY, KDE SE OBJEVUJE STRAŠIDLO PUČMELOUD A PŘEČTĚTE JE. .

CITACE Kahoun Jiří, Příhody včelích medvídků, Praha 2005, str.14 Obrázky: Dostupné z otevřené galerie[www.cmis.cz/dum/]dne 6.1.2012