PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Hotelnictví a gastronomie zblízka (vzdělávací program se stážemi) Zpracovala: Tvrdoňová Anna Datum: 2013.
ošetřovatelství a porodní asistence
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Úvod do managementu 1. seminář
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
„Zvýšení kompetencí pedagogických pracovníků Střední školy zemědělské, p.o.“ CZ.1.07/1.3.44/
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Didaktické metody Androdidaktika.
Personální plán pro podnikatelský plán
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Formy dějepisného vyučování Přednáška č. 7 ZS AR 2014/2015.
1 Kvalita prověřená časem. 2 Národní soustava kvalifikací v praxi Třineckých železáren Ivo Žižka Třinec
„Okna technickým oborům dokořán“
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Plán vzdělávacích aktivit
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Didaktické metody Androdidaktika.
Požadavky na studenta, Literatura
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
Název operačního programu:
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí v oblasti profesního rozvoje ve vybraných technických oborech dobré teoretické znalosti PP, ale velkou neznalost skutečné podnikové praxe potřebu důrazu na hlubší propojení teorie a praxe potřebu hlubšího seznámení PP vybraných technických oborů SŠ v MSK s podnikovou praxí

Projekt je zaměřen na podporu profesního rozvoje pedagogických pracovníků (PP) – vybraných technických oborů (zejména: huťař, strojař, elektrikář, koksař vč. oborů s nimi spojených) – SŠ technických oborů v MSK v oblasti odborného vyučování a oborových kompetencí KOMU JE PROJEKT URČEN?

prezenční forma DVPP odborná stáž formou stínování exkurze do odborné praxe distanční forma DVPP (e-learning) zpracování písemné závěrečné práce Učební plán bude založen na kreditním systému CO JE OBSAHEM PROJEKTU?

Souhrnný plán / Aktivita 1.ročník ZS / počet vyuč. hodin Počet kreditů 1. ročník LS /počet vyuč. hodin Počet kreditů Prezenční forma DVPP (povinná) 1. Kurz Hutník - Koksař Kurz Strojař - Elektrikář Kurz Manažer v hutním podniku Kurz Ekonom v hutním podniku210 0 Povinné exkurze do odborné praxe (2x)464 6 Praxe (povinná) Odborná stáž formou stínování20 30 Distanční forma DVPP E-learning (povinný)není stanovenoabsolutoriumnení stanoveno absolutorium Písemná forma Závěrečná práce10absolutorium10 absolutorium Celkem Kreditní systém

zahrnuje povinnou účast všech PP na 4 kurzech – celkem 8 hodin/školní rok pedagogičtí pracovníci budou seznámeni odbornými pracovníky AMO s podmínkami práce jednotlivých profesí kvalifikační předpoklady, odborné předpoklady, pracovní uplatnění a AMO, platové zařazení apod. min. 90% účast Prezenční forma DVPP

získávání poznatků z každodenní praxe pracovníků AMO pro další využití v odborné praxi dle zaměření PP PP si budou moci v průběhu školního roku zvolit časové úseky, pro provádění pozorování při každodenní práci v AMO poznání pracovní náplně, dovedností a metod rozhodování a řízení kolegů z odborné praxe během odborné stáže se budou pořizovat videozáznamy, které bude možno po skončení odborné stáže zpracovat jako instruktážní CD rozsah: 50 hod/za školní rok Odborná stáž formou stínování

v rámci odborné praxe si budou moci PP ověřit získané poznatky z kurzů v rámci prezenční formy DVPP exkurze budou svým zaměřením podporovat úvodní kurzy pro pedagogické pracovníky Rozsah: 2 povinné exkurze po 4 hodinách Zapojení CS: získání nových poznatků z praxe zapracování nových poznatků do závěrečné práce a pracovních listů Exkurze do odborné praxe

rozšiřující DVPP vhodný pro samostudium a sebezdokonalování v profesní přípravě výuky odborných předmětů k dispozici na webových stránkách žadatele Obsah e-learningu: metody a formy výuky odborných předmětů na SŠ E-learning musí absolvovat každý z účastníků DVPP bez počtu kreditů Distanční forma: E-learning

dosažení 85 % kreditů vypracování závěrečné práce dle oboru v rozsahu cca 10 stran a 5 pracovních listů dle oboru – Pracovní listy (PL) budou o rozsahu 2 strany A4, budou obsahovat téma PL, cíl PL, obsah PL – detailní popis – rozpis, otázky ke komunikaci se žáky, kontrolní otázky k tématu Podmínky úspěšného ukončení DVPP

Příjemce podpory: Sedukon o.p.s Alejnikovova 5 Ostrava-Zábřeh Kdo projekt realizuje?

ArcelorMittal Ostrava a.s. Adresa: Ostrava, Kunčice, Vratimovská č.p. 689, PSČ Česká republika Spolupracující organizace

Kontakt Mgr. Hana Gřešková Projektový manažer Mobil:

Máte-li připomínky či dotazy, jsme zde pro Vás. Děkujeme Vám za pozornost. Těšíme se na Vaši účast v projektu !! Dotazy a připomínky