Výukové a výzkumné centrum v dopravě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Využití pryžového granulátu z ojetých pneumatik v silničním stavitelství Ministerstvo dopravy Mgr. Václav Mráz.
Geotechnický průzkum Vít Černý.
Zkoušení asfaltových směsí
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie (CVVOZE) Regionální výzkumné centrum.
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
Studijní program Stavební inženýrství
ÚSTAV MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
Vysoké učení technické v Brně
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Studijní program Stavební inženýrství
MATERIÁLOVÝ A TECHNOLOGICKÝ VÝZKUM
Veřejná prezentace projektů JU u příležitosti slavnostního poklepání základních kamenů novostaveb Rozvoj PřF JU a Rozvoj ZF a FROV JU Investice do rozvoje.
Geodézie v pozemním stavitelství
REGIONÁLNÍ MATERIÁLOVĚ TECHNOLOGICKÉ VÝZKUMNÉ CENTRUM
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
INVERZNÍ ANALÝZA V GEOTECHNICE. Podstata inverzní analýzy Součásti realizace inverzní analýzy Metody inverzní analýzy Funkce inverzní analýzy.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
PRUŽNOST A PEVNOST Název školy
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
ZKUŠEBNICTVÍ A KONTROLA JAKOSTI 01. Experimentální zkoušení KDE? V laboratoři In-situ (na stavbách) CO? Modely konstrukčních částí Menší konstrukční části.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Zkušebnictví a řízení jakosti staveb 3.přednáška,akademický rok 2012/13,V.Mencl Úvod do stavebního zkušebnictví Rozdělení zkušebních metod Upřesněné zkušební.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Experimentální metody (qem)
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Nelineární analýza únosnosti předpjatých komorových mostů Numerická simulace s nelineárním materiálovým modelem Stavební fakulta ČVUT Praha Jiří Niewald,
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015 Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
© ELCOM, a.s. Testovací zařízení a napájecí zdroje pro oblast kolejových vozidel Ing. Petr Hudeček, Ph.D. Projektový manažer, programátor Divize Aplikovaná.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Výuka oboru DE. O bor O bor Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika Odborná zaměření: Automobilová elektronika Elektrická trakce Sdělovací a zabezpečovací.
Vložení výuky hydraulických systémů
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Operační program životní prostředí
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
TECHNICKÁ ÚDRŽBA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Moravec. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Analýza tamburu mykacího stroje
Analýza a optimalizace tuhosti příruby osnovního válu
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
ELCOM,a.s. ZKUŠEBNÍ ZAŘÍZENÍ a NAPÁJECÍ ZDROJE ELCOM a.s., Divize Virtuální instrumentace a Divize Aplikované elektroniky Ing. Jindřich Kaluža Dr. Ing.
Silnoproudá elektrotechnika
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
fonty, čitelnost barevných textů, zarovnání atd. bude upraveno
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Transkript prezentace:

Výukové a výzkumné centrum v dopravě Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Registrační číslo projektu: CZ.1.05/4.1.00/04.0137 www.upce.cz

Záměr : vytvoření strategicky významného odborného centra rozvíjejícího vzdělávání a výzkumné aktivity Dopravní fakulty Jana Pernera jako jediného vysokoškolského pracoviště tohoto charakteru v širokém regionu využití nejmodernějšího vybavení dostupného v oblasti dopravních staveb a dopravních prostředků pro zkvalitnění vzdělávací přípravy studentů magisterských a doktorských studijních programů v těsné návaznosti na potřeby praxe a společností působících v regionu v oblasti dopravy a zkušebnictví rozvoj multidisciplinarity tvůrčích a vzdělávacích činností v oblasti technických a technologických oborů a materiálového inženýrství www.upce.cz

Zdroj financování : CZ.1.05/4.1.00/04.0137 266 731 258,00 Kč Projekt VVCD prošel úspěšně hodnocením a byl přijat k financování z prostředků Operačního programu Výzkum a vývoj pro Inovace (OP VaVpI) v Prioritní ose 4 - Infrastruktura pro výuku na vysokých školách spojenou s výzkumem. O poskytnutí dotace rozhodlo Ministerstvo mládeže, školství a tělovýchovy ČR v lednu 2011. Registrační číslo projektu : CZ.1.05/4.1.00/04.0137 Finanční hodnota projektu: 266 731 258,00 Kč Výše dotace z ERDF: (ERDF – Evropský fond regionálního rozvoje) 226 721 569,30 Kč www.upce.cz

Výuka a výzkum: Výuková a výzkumná činnost centra bude tematicky rozčleněna do následujících sekcí: a) Inženýrské dopravní stavby (DS); b) Dopravní prostředky: - Vlastní dopravní prostředky (DP-P), - Elektrotechnika, elektronika a zabezpečovací technika (DP-E), - Hydromechanika, vysokotlaká hydraulika a termomechanika (DP-H), - Technická diagnostika, diagnostické systémy, provozní spolehlivost (DP-D); c) Materiály a mechanika (MM); d) Dynamický zkušební stav (DZS). www.upce.cz

Sekce inženýrské dopravní stavby - DS : Výukové a výzkumné zařízení zabývající se vlastnostmi stavebních hmot, konstrukcí dopravních staveb, geologickými a geotechnickými vlivy na dopravní stavby. www.upce.cz

Sekce inženýrské dopravní stavby - DS : Výuka : Stavební hmoty a chemie Geologie a petrografie Pozemní stavitelství Geotechnika a zakládání staveb Konstrukce z betonu Stavba a rekonstrukce mostů Teorie masivních mostů Podzemní stavby www.upce.cz

Sekce inženýrské dopravní stavby - DS : Výzkum : Problematika výstavby, modernizace a rekonstrukce železniční dopravní cesty. Výzkum nových technologií výstavby, rekonstrukcí a oprav vozovek, stanovení zbytkové životnosti vozovky. Výzkum betonových konstrukcí (optimalizace vhodných betonových směsí pro různé druhy konstrukcí). Výzkum vlastností a chování stávajících betonových konstrukcí v extrémních podmínkách. www.upce.cz

Sekce dopravní prostředky - DP : Výukové a výzkumné zařízení zabývající se teorií dopravních prostředků z pohledu konstrukce, hydrauliky, diagnostiky, elektriky a elektroniky. Sekce je tematicky rozdělena do podsekcí : vlastní dopravní prostředky, elektrotechnika, elektronika a zabezpečovací technika, hydromechanika, vysokotlaká hydraulika a termomechanika, technická diagnostika, diagnostické systémy, provozní spolehlivost. www.upce.cz

Podsekce dopravní prostředky – DP-P : Výuka : Technické měření Dynamická pevnost a životnost Teorie údržby Zkoušení vozidel Konstrukce vozidel Výpočetní metody v konstruování Bezpečnost silničních vozidel www.upce.cz

Podsekce dopravní prostředky – DP-P : Výzkum : Výzkum vzájemné souvislosti mezi vlastnostmi pneumatik, parametry vozidla a parametry vozovky. Výzkum vlivu těchto souvislostí na stabilitu vozidla. Výzkum zvyšování bezpečnosti provozu kolejových vozidel, oblast kontaktu kolo – kolejnice. Výzkum řízení synchronních motorů s permanentními magnety pro individuální pohon kol. Výzkum opotřebovávání materiálů. www.upce.cz

Podsekce elektrotechnika, elektronika a zabezpečovací technika – DP-E : Výuka : Mikroprocesorová řídící technika Výkonová elektronika Elektrické pohony trakčních vozidel Diagnostika silničních vozidel Elektrické pohony Vysokofrekvenční elektronika Elektrická trakce Elektromagnetická kompatibilita Elektrické stroje www.upce.cz

Podsekce elektrotechnika, elektronika a zabezpečovací technika – DP-E : Výzkum : Výzkum řízení synchronních motorů s permanentními magnety pro individuální pohon kol. Výzkum řízení spalovacího procesu. Výzkum elektromagnetické kompatibility. Výzkum vlivu atmosférických podmínek na šíření signálu. Výzkum přechodových dějů, šíření napěťových a proudových signálů, analýza šíření UWB signálů. www.upce.cz

Podsekce hydromechanika, vysokotlaká hydraulika a termomechanika – DP-H : Výuka : Hydraulika a hydraulické stroje Termomechanika a tepelné stroje Teorie automatického řízení Hydraulické mechanismy v konstrukci vozidel www.upce.cz

Podsekce hydromechanika, vysokotlaká hydraulika a termomechanika – DP-H : Výzkum : Výzkum vlastností hydrostatických převodů pro dopravní prostředky. Výzkum systémů řízení distribuce výkonu a otáček poháněných kol vozidla. Výzkum závislosti objemového modulu pružnosti hydraulických olejů na obsahu plynné fáze. Výzkum řízení tlakového spádu a otáček hydromotoru řídícím odporem v obtoku. www.upce.cz

Podsekce technická diagnostika, diagnostické systémy a provozní spolehlivost – DP-D : Výuka : Technická diagnostika Provozní spolehlivost a diagnostické systémy Diagnostická měření Provozní rizika dopravních prostředků a staveb Instrumentální metody v ekoanalýze Životní prostředí a doprava Jakost a spolehlivost el. systémů Elektronické prvky a obvody Měření elektrických a neelektrických veličin www.upce.cz

Podsekce technická diagnostika, diagnostické systémy a provozní spolehlivost – DP-D : Výzkum : Výzkum opotřebení vozidlových agregátů. Výzkum zbytkové provozuschopnosti a celkové životnosti agregátů a hlavních uzlů dopravních prostředků. Výzkum prostředků umělé inteligence v oblastech technické diagnostiky. Výzkum predikce průběhu signálů diagnostických veličin s využitím neuronových sítí. www.upce.cz

Sekce materiály a mechanika - MM : Výukové a výzkumné zařízení umožňující zkoumání materiálů, z pohledu jejich složení, opotřebení, degradace a celkové životnosti. Zařízení (laboratoř) bude umožňovat zkoumání svarových spojů (vč. svarů vysokopevnostních ocelí). www.upce.cz

Sekce materiály a mechanika - MM : Výuka : Mechanická technologie Koroze a povrchová ochrana Nauka o materiálu Metody konečných prvků Konstrukční materiály Mechanika – dynamika Pružnost a pevnost Stavební hmoty Rekonstrukce a údržba dopravních staveb Stavba a rekonstrukce mostů www.upce.cz

Sekce materiály a mechanika - MM : Výzkum : Výzkum a hodnocení opotřebení, analýzy degradačních mechanizmů. Výzkum mezních stavů konstrukcí za podpory výpočtového modelování, výzkum lomově mechanických vlastností. Fraktografický výzkum a identifikace lomových mechanismů. Výzkum a analýza svarových spojů. Výzkum mechanických vlastností frikčních materiálů na bázi geopolymerů, ověřování možností aplikace geopolymerů v dopravní technice. www.upce.cz

Sekce dynamický zkušební stav - DZS : Výukové a výzkumné zařízení umožňující zkoumání, ověřování, testování statických a dynamických vlastností reálných konstrukcí či jejich částí v laboratorních podmínkách. Zařízení (laboratoř) bude umožňovat multiaxiální zatěžování konstrukcí pomocí elektrohydraulických válců tak, aby jejich odezva odpovídala skutečnému chování při provozu. www.upce.cz

Sekce dynamický zkušební stav - DZS : Výuka : Mechanika – statika, dynamika Pružnost a pevnost Nauka o materiálu Spolehlivost a životnost Kovové konstrukce Měření a experimentální metody Kovové mosty Konstrukce vozidel www.upce.cz

Sekce dynamický zkušební stav - DZS : Výzkum : Výzkum únavové pevnosti a životnosti konstrukcí (nízkocyklové a vysokocyklové únavové vlastnosti, dynamické vlastnosti, simulace provozního zatížení a měření odezvy od zatížení). Výzkum tlakových, tahových, ohybových a smykových vlastnosti konstrukcí. Výzkum lomově mechanických vlastností. Výzkum frekvenčních vlastností konstrukcí. www.upce.cz

Lokalita : VVCD VVCD Objekt VVCD se nachází v technologickém areálu Univerzity Pardubice - Doubravice www.upce.cz

Lokalita : VVCD www.upce.cz

Koordinační situace : www.upce.cz

Architektonické a stavebně technické řešení : Navrhovaný objekt VVCD má rozměry : podélný směr (sever-jih) 0.50 + 2x15.00 + 0.85 + 7.15 + 6x8.00m + 0.55 m = 87,05 m příčný směr (západ-východ, halová část) 0.40 + 5.40 + 6.00 + 4.80 + 7.20 + 4.80 + 0.50 m = 29,1 m příčný směr (západ-východ, dvoupodlažní část) 0.60 + 6.00 + 7.20 + 6.00 + 4.80 + 0.60 m. = 24,6 m úroveň 1.NP ±0.000 je navržena na 218.10 m.n.m úroveň podlahy 2.NP je navržena na +4.150 m od ±0.000 atika halové části je navržena na +9.250 m. www.upce.cz

Pohledy : východ, západ www.upce.cz

Pohledy : Plochy : sever, jih zastavěná plocha = 2 321,92 m2 užitná plocha = 3 417,55 m2 obestavěný prostor = 24 133.50 m3 www.upce.cz

Řezy : podélný www.upce.cz

Řezy : příčný www.upce.cz

Půdorys dle sekcí : 1. NP www.upce.cz

Půdorys dle sekcí : 2. NP www.upce.cz

Průkaz energetické náročnosti budovy (PENB) : www.upce.cz

Výuková kapacita : Sekce + ostatní personál studenti DS 5 12 DP-P 6 20 DP-E 28 DP-D 7 24 DP-H 2 10 MM 25 DZS 4 Učebny 120 TSL V (+sekretariát) Ostatní (údržba + vrátnice) 3 Celkem 53 249 www.upce.cz

Klíčové vybavení / funkční modul Plán. cena bez DPH (tis. Kč)  [BR1]Proč není zařízení pořizováno po dokončení stavby? Kde bude do doby nastěhování do nové budovy uloženo? Klíčová (nová) vybavení: Klíčové vybavení / funkční modul Počet kusů položky Rok(y) pořízení Plán. cena bez DPH (tis. Kč) Dynamický zkušební stav - rozšíření, 1x řídící jednotka, 1x hydroagregát 1 2011 5 500 Lis na pevnostní a ohybové zkoušky s řízenou deformací a zatížením (s dynam. jednotkou) 4 500 Instrumentovaný tvrdoměr 1 720 Sklopná plošina 1 990 Dynamometr 50kW 2012 1 387 Frézka univerzální 1 219 Doplňující zařízení ke stávajícímu zařízení pro měření smykové pevnosti v triaxiálním tlaku 1 200  www.upce.cz

3D pohledy: www.upce.cz

3D pohledy: www.upce.cz

3D pohledy: www.upce.cz

3D pohledy: www.upce.cz

3D pohledy: www.upce.cz

3D pohledy: www.upce.cz

3D pohledy: www.upce.cz

3D pohledy: www.upce.cz

3D pohledy: www.upce.cz

Význam VVCD: Projekt VVCD je strategickou prioritou rozvoje DFJP. Jeho realizace vytvoří předpoklad dlouhodobé existence fakulty jako multioborové fakulty zaměřené na pěstování ekonomických, technologických a technických oborů. www.upce.cz