Hodnocení prací posílaných tutorovi k opravě PhDr. Miroslava Dvořáková 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
Advertisements

Hodnocení kurzů celoživotního vzdělávání na vysokých školách
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DISTANČNÍ MINIMUM DISTANČNÍ MINIMUM (kurz) Akreditace v DiV Modul č. 5: Akreditace v DiV.
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
VŠB – Technická univerzita Ostrava
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Vznik Regionálního centra celoživotního technického vzdělávání při VŠB – TUO Česká republika, VŠB-Technická univerzita Ostrava Regionální centrum celoživotního.
VŠB – Technická univerzita Ostrava VŠB – Technická univerzita Ostrava Hezký den Hezký den.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
Příprava na hodinu dějepisu, organizace výuky dějepisu
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
Tutoriál jako forma výuky na vysoké škole a na pracovišti PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D. PedF UK v Praze
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
Šetření čtenářské gramotnosti
zpětná vazba a hodnocení
STRUKTURA OSNOVY KURZU
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Struktura zápisu porady Plán porad
Koordinátoři ICT Organizační informace
Úvod do studia jazyka Informace. Základní literatura ČERNÝ, Jiří. Úvod do studia jazyka. Olomouc: Rubico, ISBN: KRAEMEROVÁ,
Hodnocení ve vzdělávání dospělých Mgr. Miroslava Dvořáková 2007.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
1 Úvod do modulu: Evaluace distančního vzdělávání Miroslava Dvořáková Olomouc 2007 akademie distančního vzdělávání.
Hodnocení pedagogické činnosti studenty 2005/2006.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Cíle studia didaktiky pedagogiky
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Distanční vzdělávání na VŠFS
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
Rámcové a školní vzdělávací programy
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
E-learningový kurz pro examinátory zkoušky pro trvalý pobyt v ČR AUCCJ
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
1. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Zásady předškolního vzdělávání Cíle vzdělávání Podmínky vzdělávání Obsah vzdělávání Autoevaluace.
Didaktika přírodopisu 1 Přednáška Úvodní informace, Didaktika přírodopisu jako věda a její historie Mgr. Libuše VODOVÁ, Ph.D. Katedra biologie PdF MU.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
9. Tvorba individuálního plánu
Institut Celoživotního Vzdělávání
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
Evaluace v mateřských školách
1. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
9. Tvorba individuálního plánu
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Chebu reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/ Sada.
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
Evaluace v mateřských školách
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Chebu reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/ Sada.
KMT/DIZ1 Příprava na vyučování Příprava na vyučovací hodinu
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Informatika pro ekonomy I LS 2009/2010
CENTRUM PEDAGOGICKÉ PRAXE PF UJEP
Transkript prezentace:

Hodnocení prací posílaných tutorovi k opravě PhDr. Miroslava Dvořáková 2008

POT POT je zkratka pro práce opravované tutorem, korespondenční úkoly (v angličtině se používá termín TMA – tutor marked assignment) Jedná se o různé typy úkolů (vypracování případové studie, sepsání eseje na dané téma, testy, výpočty příkladů, protokoly o pokusech apod.) v nichž má studující prokázat osvojení vědomostí a dovedností, pochopení souvislostí a vztahů mezi klíčovými oblastmi učiva, schopnosti syntetizovat dílčí poznatky a aplikovat učivo v určité oblasti odborné praxe.

ZÁSADY PRO HODNOCENÍ POT  V zadání úkolu je třeba sdělit přesné pokyny k jeho zpracování (forma, struktura, rozsah, termín zaslání, způsob hodnocení).  Každý zaslaný úkol musí být tutorem zhodnocen.  Úkol by měl být tutorem zhodnocen a odeslán zpět studujícímu s případným komentářem max. do 5 dnů od jeho odeslání.

FORMY HODNOCENÍ POT a) hodnocení známkou b) hodnocení bodovací stupnicí c) písemné slovní hodnocení d) analýza chyb při osobní konzultaci

ad a) hodnocení známkou  nejjednodušší, nikoliv však nejlepší způsob hodnocení POT  dospělí studující jsou neradi hodnoceni jako děti ve škole.  studující se často z hodnocení nedozví, kde a jakou chybu udělal

ad b) hodnocení bodovací stupnicí  dává možnost jemnějšího posouzení než známkování  průběžně získávané body za různé úkoly lze sčítat, takže výsledek nezávisí pouze na jednom dobře či méně dobře splněném konkrétním úkolu

ad c) písemné slovní hodnocení  tato forma hodnocení POT je používána nejčastěji  hodnotitel v komentáři k POT vyzvedne přednosti splněného úkolu a jasně definuje to, co splněno nebylo nebo bylo splněno nedostatečně a vyžaduje přepracování  tutor nikdy přímo neopravuje chyby v práci, neuvádí správná řešení, pouze doporučí, kde může studující nalézt a dostudovat další informace, které mu pomohou úkol splnit

ad d) analýza chyb při osobní konzultaci  zpravidla bývá využívána tehdy, pokud je úkol splněn zcela nevyhovujícím způsobem, tento stav se opakuje a nelze docílit kvalitního splnění úkolu  cílem je vyjasnění situace, aby následně studující dokázal zpracovat POT ve formě a s obsahem, který byl předepsán

LITERATURA  ZLÁMALOVÁ, H. Tutor distančního vzdělávání. Dotisk 1. vydání. Olomouc : CODV UP, ISBN  ZLÁMALOVÁ, H. Principy distanční vzdělávací technologie a možnosti jejího využití v pedagogické praxi na technických vysokých školách. Dostupné z:  ZLÁMALOVÁ, H. – PRŮCHA, J. – MÍKA, J. Příručka pro zájemce o celoživotní vzdělávání. Ostrava : RCCV VŠB-TU Ostrava, ISBN Dostupné z: