Filtry Prezentace Petra Vlachová. Zadání: Ředitel Spolany, akciové společnosti, získal od svých stálých zákazníku možnost rekreace. Pan Sýkora chce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Databáze Dotazy.
Základní škola a mateřská škola Bzenec
Jak vytvořit složku. Menu Pokud chceme vytvořit složku, máme 2 způsoby. První způsob : Druhý způsob : Krok 1 Krok 2 Krok 3.
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
Grafická úprava seminární práce
Export dat, vytvoření tabulek a grafů na
MS EXCEL - filtry. Úvodní informace  Představte si, že máte dlouhý seznam v Excelu s údaji například o lidech, kde si píšete plat, zda kouří, chovají.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Funkce v Excelu.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Třídění a řazení dat Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2.
Dnes učím já....
Vyhledávání dat podle určených kritérií Máte za úkol vytvořit databázi klientů v bance s jejich osobními údaji, čísly účtů a konečnými zůstatky na těchto.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Hromadná korespondence, makro
Jednoduché funkce Zadání: Vytvořte přehlednou tabulku peněžních vkladů za každý měsíc v roce 2000, 2001 a Vy- počtěte průměrný vklad v jednot- livých.
Co je to multiatribut a jak se využívá? Zuzana Illková.
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_254 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Střední škola gastronomie a hotelnictví Mladá Boleslav, s.r.o. OBOR: M / 01 HOTELNICTVÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ PŘEDMĚT:PRÁCE.
PRÁCE S POHLEDY Ivona Hrušková. ÚKOL: Vytvořte novou tabulku. Vytvořte ji tak aby obsahovala údaje o zaměstnancích, které si sami zvolíte. Potom vytvořte.
TRANSPOZICE TABULEK Zadání úkolu: Převeďte řádky buněk v tabulce na sloupce a naopak, tzn. otočte tabulku o 90 stupňů.
Cvičení, 3.4. Matematická soutěž Mařík Petr zpracováno pro výuku na ZŠ Mařík Petr zpracováno pro výuku na ZŠ.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník Třídění a řazení dat pomocí tabulkového procesoru.
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
Struktura kriminality v roce 2000 Kriminalita je součástí každé společnosti a v posledním desetiletí zaznamenáváme nárůst většiny forem trestné činnosti.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
TVORBA SLOUPCOVÝCH SPECIÁLNÍCH GRAFŮ Elektrárenská společnost ČEZ loni vykázala podle auditovaných výsledků čistý zisk 6,434 miliardy korun, což byl 12procentrní.
Filtrování dat v seznamu Filtrování Možnost najít data podle určitého kritéria, které nás zajímá (např. barva, národnost, země atd.) Nemění se pořadí.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
AutoCAD Modul 3.
Vkládání klipartů a obrázků do excelu
EXCEL FILTROVÁNÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Grafy v Excelu.
Vyhledání autorit jednotlivých oddělení V klientovi si zvolíme autoritní bázi cav_un_auth, dáme scan, do scan indexu „oddělení autora“ a do vyhledávacího.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Základy pedagogické metodologie
Výuka databází v tabulkovém procesoru Martin Kubát.
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Funkce v Excelu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Číselné formáty.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Práce s listy.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Co se všechno naučíme??? MS Word - číslování
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Zoner Callisto křivky, nástroje alternativního panelu
Zájezdu se zúčastní 2-17 klientů
Tvoření složek a zástupců
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Malování - uložení a otevření obrázku
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

Filtry Prezentace Petra Vlachová

Zadání: Ředitel Spolany, akciové společnosti, získal od svých stálých zákazníku možnost rekreace. Pan Sýkora chce proto tímto způsobem odměnit tyto pracovníky: 1. Na první turnus do Alp, na 14 dní pojednou ti, kteří mají 3 děti 2. Na druhý turnus do Beskyd, na 10 dní pojedou ti, kteří mají 2 děti 3. Na třetí turnus do České Třebové na 8 dní pojedou ti, kteří mají 1 a méně dětí.

Úkol č. 1 Udělejte pomocí filtrů seznam těch pracovníků, kteří pojedou do Alp. Tedy první turnus. Seřaďte je podle funkcí.

Řešení úkolu č. 1 Najedeme si do Word Excel. Vyhledáme na liště Data. Zvolíme si filtr, je zde buď automatický nebo rozšířený. Označíme si celou tabulku a vybereme si ten automatický. U každého nadpisu se objeví šipka. Když na ni klikneme, rozroluje se. Všude jsou stejné možnosti. Slovo „vše“ znamená vybrat všechny pracovníky. Slovo „ vyberte 10“ znamená, že počítač vybere prvních 10 zaměstnanců. Slovo „ vlastní“ vybereme my. Klikneme na něj a ukáže se nám podle jakých parametrů chceme zaměstnance seřadit.

Pokračování úkolu 1 V našem případě vybereme „je větší než Veronika Nová“ a ukáží se všichni zaměstnanci, kteří mají větší funkci v podniku než paní Veronika Nová. V počtu dětí napíšeme to samé.Vybereme, kdo má stejně jak 3 děti. Řešení: Na první turnus pojede : Pan Novotný, paní Norisová, paní Nová

Řešení úkolu 2 Máme za úkol seřadit stejně jako v úkolu 1 zaměstnance, kteří mají 2 děti a kteří pojedou do Beskyd na 10 dní. Postup je úplně stejný jako u úkolu č. 1 Řešení : pan Jakubec, paní Mokrá a pan Domlátil

Řešení úkolu 3 Máme opět za úkol seřadit zaměstnance podle funkce a počtu 1 a méně dětí, kteří pojedou na dovolenou do České Třebové. Postup je zcela stejný jako u předcházejících úkolů. Řešení: pan Malý, pan Trubka, pan Dolejší

Úkol č. 4 Pan ředitel Sýkora obdržel také nabídku na zájezd pro dva jeho zaměstnance k moři. Tato cesta se uskuteční z cestovní kanceláří Čedok v termínu od Zájezd je do Chorvatska, na Makarskou pláž.

Zadání Pan Sýkora se rozhodl, že k moři pošle své dva zaměstnance, kteří mají nejnižší plat. Jelikož není možné jim ho zvýšit, rozhodl se pro toto řešení. Postup je podobný jako u předešlých úkolů. Jen s tím rozdílem, že u platu dáme menší než a nejnižší plat jednoho zaměstnance. Řešení: vzhledem k nejnižšímu platu pojedou k moři pan Dolejší a paní Nová.