METODICKÝ LIST Žáci si přečtou text- společně, po jednotlivcích, samostatně… Doporučuji text vytisknout předem každému. Žáci zaškrtávají v textu slova,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRÁZDNINY Pozorně si přečtěte povídku a najděte 5 věcí, které se nemohly stát.
Advertisements

METODICKÝ LIST Tato prezentace je zaměřená na pravopis vlastních jmen.
METODICKÝ NÁVOD SLOVNÍ HRÁTKY- žáci hádají popletená jména, mění ve slovech písmena tak, aby vzniklo jméno. Slova jsou celkem 4. PŘIROVNÁNÍ- postupně se.
METODICKÝ LIST Tato prezentace navazuje na výuku vlastivědy, proto
Nejprve si Přečtěte pozorně text
METODICKÝ LIST Prezentace je určena k opakování a proto je vhodné, zařadit ji na začátek školního roku. Předcházejí jí další dvě: měkké slabiky a tvrdé.
Atlas ryb Kliknutím si posouváš obrázky První obrázek bude kreslený
Alena ráda jezdí vlakem. Vždycky říká, že je to daleko lepší, než cestovat autobusem. Ve vlaku může člověk zažít hodně zajímavých věcí pak je na co vzpomínat.
METODICKÝ LIST MEDARDOVÁ-Žáci si čtou pohádku z tabule, doporučuji předem natisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU..- úkolem je.
METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace O Vojtovi Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP.
METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl.
Ryby.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Třída RYBY Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě. Mají kostěnou kostru a dýchají pomocí žaber. Tělo.
Digitalizace výuky Příjemce
Prvouka 3.ročník Gabriela Mikulková 2012
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
Český rybářský svaz, místní organizace J.Hradec.
ROK 2012 NASAZENÍ REVÍR Ů MO Č RS JIND Ř ICH Ů V HRADEC Zpráva komise pro kontrolu zarybn ě ní.
Ryby v ČR Vytvořila Lenka Švejdarová 7.B.
METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Pstruh obecný (70 cm). Pstruh obecný (70 cm) Pstruh americký (70 cm)
SEZNAM REVÍRŮ Pstruhové – 28 km, 16,0 ha
ZOOLOGIE OBRATLOVCŮ RYBY
Poznávačka: kruhoústí
METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI.
Přečtěte si text a najděte 5 věcí, které se nemohly stát NÁVŠTĚVA.
METODICKÝ LIST ÚVOD- žáci si přečtou pohádku, která není ukončená. Před koncem se objeví úkol, aby žáci přemýšleli, jak může příběh dopadnout. Po dalším.
OBRATLOVCI Ryby a obojživelníci.
POZNÁVÁNÍ RYB RNDr. Václav Procházka.
Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout.
HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící.
ROK 2010 NASAZENÍ REVÍR Ů MO Č RS JIND Ř ICH Ů V HRADEC Zpráva komise pro kontrolu zarybn ě ní.
Základní škola Kaplice, Školní 226 Základní škola Kaplice, Školní 226 DUM VY_52_INOVACE_11BI50 Autor: Ludmila Baštářová Období vytvoření: Duben 2013 Ročník,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_154 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
Metoda 1:Tabulka - Podrobné řešení
!Ahoj! Vítej v mém testu Vypracovala: Ester Glocarová.
Nejznámější sladkovodní ryby
RYBY poznávání zástupců
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
7. třída.  Ke každému očíslovanému obrázku napiš rodové a druhové jméno ryby Např. 1. hořavka duhová  Společně provedeme kontrolu (opravu)  Klíčová.
RYBY. kapr obecný vouskykrátká řitní ploutev dlouhá hřbetní ploutev.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_52_INOVACE_23_ryby TémaŽivočichové.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Blanka Kabeláčová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_23_ Ryby II. - zástupci Číslo projektu:
Zástupci ryb Obratlovci vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Téma: Český jazyk 5. ročník
Společenstva vod Živočichové
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): říjen 2011 Ročník: 4
RYBY (písemka - zástupci)
Zástupci sladkovodních ryb
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Prvouka pro 2. tř. Rybník III/2 17.
Základní škola, Hradec Králové
Obr.č.1.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Poznávačka ryb.
RYBY sladkovodní a mořské.
Ryby. AUTOR: Eliška Jurčicová
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_35_Závěrečný test
Třída: Ryby.
Metodický list: Slovní druhy 1. část
Výukový materiál VY_52_INOVACE_21_ Poznavacka_ryby
Mihule potoční.
Transkript prezentace:

METODICKÝ LIST Žáci si přečtou text- společně, po jednotlivcích, samostatně… Doporučuji text vytisknout předem každému. Žáci zaškrtávají v textu slova, která do něj nepatří. Slova jsou z říše ryb: karas, okoun, úhoř, amur, cejn, pstruh, štika, sumec, lín, candát, kapr- 11. Kontrola se objeví v dalším obraze. Připrav si pastelku- žáci si připraví 3 pastelky č-m-z a označují dle zadání v textu a na tabuli. Opět se objeví správné řešení. Další úkol- vymyslet název pro příběh

Dokážete doplnit zmizelá slova- žáci hledají v textu zadané věty a doplní je. Práce na doma- žáci si na další hodinu mohou při- Pravit referát nebo prezentaci o tučňácích nebo rybách, ve VV je mohou nakreslit.

T U Č Ň Á C I

Na ledovci v útulné jeskyni spokojeně pochrupovali tři tučňáci. Byli od sebe k nerozeznání. Jenom karas každý se jmenoval jinak- Jik, Jak, Juk. Ráno se probudili, na hlavu nasadili kulichy s bam- bulemi, přes rameno si přehodili okoun rybářské pruty, podběráky, jeden z nich nesl džber a kolébavě se vydali domů. Na stůl prostřeli talíře a amur příbory, na talíře dali ryby, zasedli a svorně se pustili do jídla. Až zbyl cejn poslední kousek. „Ten pstruh kousek dojím já,“ prohlásil Jik. „Ne, ten patří mně!“ zvolal Jak. „Já chci taky!“ přidal se Juk.

Jik, Jak a Juk se bojovně štika rozkročili. A už byli v sobě. Prali se, až jim popadali kulichy. Až ten kou - sínek sumec ryby zapadl do hluboké lín praskliny v ledu. Tučňáci se přestali prát a Jik candát povídá: „Stál ten kousínek ryby za takovou pranici?“ „To tedy opravdu nestál,“ potvrdil Jak. „Měli bychom se celý den stydět,“ navrhl Juk. Jik, Jak a Juk chodili kolébavě sem a tam a kapr tam a sem a styděli se.

KARAS, OKOUN, ÚHOŘ, AMUR, CEJN, PSTRUH, ŠTIKA, SUMEC, LÍN, CANDÁT, KAPR 11

ČERVENĚ - OZNAČ ČÁST TEXTU, KDE SE PÍŠE, CO UDĚLALI TUČŇÁCI, KDYŽ NACHY- TALI RYBY ZELENĚ - JAKÝ TREST SI URČILI ZA TO, JAK SE PRALI MODŘE - VĚTU, KDE SE DOZVÍŠ, JAK TUČŇÁCI VYPADALI

Byli od sebe k nerozeznání. Sbalili si nářadí a kolébavě se vydali domů. „ Měli bychom se celý den stydět“ navrhnul Juk.

VYMYSLETE 5 NÁZVŮ PRO TENTO PŘÍBĚH

Tučňáci………………. a Jik povídá: „Stál ten kousínek ryby za takovou pranici?“ se přestali prát Který z tučňáků ulovil rybu, vždycky …………….. vykřikl. radostně

Citace text o tučňácích dostupný z [ dne www.rvp.cz Obrázky: Dostupné z otevřené galerie [ dne www.cmis.cz/dum/