Občanské sdružení Anabell

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnický program na Onkologické klinice FN Olomouc
Advertisements

Poradna Pro Rodinu Šumperk
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Každý krok se počítá.
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Finanční možností svépomocných skupin
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
1 Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Přátelské setkání.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
Různé role zástupce ředitele školy
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Poruchy příjmu potravy a těhotenství
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
MUDr. Jana Vojtíšková Ústav všeobecného lékařství 1. LF v Praze.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
PROJEKT 2008 Lenka Šnajdrová Luhačovice, –
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Studijní den ERC – duchovní služba ve zdravotnictví – ÚVN Praha - Střešovice mjr. Mgr. Pavel Ruml Motol
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY doplňkový seminář k projektu
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Děti se specifickými potřebami Ochrana ohrožených dětí a jejich rodin Mgr. Marie Lukasová.
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Praktické tipy pro budování interdisciplinárního týmu (nejen) v hospici Ladislav Kabelka DLBsH Rajhrad Subkatedra paliativní medicíny XII.BDPM, BVV
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Poruchy příjmu potravy
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Lucie Bankovská Motlová
Dítě se specifickými potřebami Doporučení a zjištění veřejné ochránkyně práv Marie Lukasová, Sepetná 2015 © Copyright Veřejný ochránce práv, 2015.
Střední škola KNIH, o.p.s. Brno Bzenecká 23, Brno Maturitní práce 2013/2014 Vytvořil: Simona Bartíková Vedoucí práce: Mgr. Věra Suchánková.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
R OZDÍLNOST INTERVENCÍ SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA PŘI N ETSTREETWORKU A PŘI I NTERNETOVÉM PORADENSTVÍ Centrum Anabell, z. s. Mgr. Klára Gelnarová.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
člen Asociace občanských poraden
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Občanské sdružení Anabell PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY NENECHME SE ZASKOČIT

Poruchy příjmu potravy – obecně Bio-psycho-sociální onemocnění MB i MA – psychiatrická onemocnění (MNK – 10) Záchvatovité přejídání Bigorexie Orthorexie Drunkorexie

Narušené vnímání vlastního těla

Co nejsou poruchy příjmu potravy Poruchy příjmu potravy nejsou jen o jídle V žádném případě to není rozmar Touha být zajímavá/ý

Co za nimi může být schováno? Obrana před dospělostí, samostatností, ženskou rolí Způsob zpracování emocí Volání o pomoc Rodinné problémy, vazby

Můžeme je poznat? Čeho si můžeme všimnout? Přecitlivělé reakce na podněty týkající se jídla a hmotnosti Zimomřivost /těl. výchova/ Snížená soustředěnost - zhoršený prospěch Perfekcionismus – více času na daný úkol Váhový úbytek Sociální izolace

Co dělat? Znát základní informace o problematice poruch příjmu potravy Nabídnout prostor pro komunikaci „Vidím, že…“ Nabídnout kontakty, kde lze hledat pomoc Navázat spolupráci s rodiči Podpořit trpělivost Být zvídavý/á, neodsuzovat, nekritizovat Pomoci hledat motivaci k léčbě Podporovat rozhodnutí se léčit

Možnosti pomoci Hospitalizace Denní stacionář Ambulantní péče Terapeutická skupina Svépomocná podpůrná skupina Svépomocné manuály

Možné zdroje informací

…a další… www.anabell.cz www.idealni.cz www.psychoporadna.cz www.doktorka.cz www.modralinka.cz www.fzv.cz …

… Moje manželka také měla bulimii. Celkem sedm let. Včera nám odešla. Její srdíčko to už nevydrželo. Je mi nanic, vždyť ještě před pár dny byla tak čilá a byla tu se mnou a s naší dvouletou dceruškou. Nevím ještě, co budu dělat, stále tomu nevěřím a doufám, že se mi z té nemocnice prostě vrátí. Mrzí mě, že jsem ji nedokázal přesvědčit, jak moc ji mám rád a že pro mě její vzhled není nejdůležitější. Nechtěla to slyšet, měla svoji hlavu zamotanou svými nemocnými myšlenkami. Pro mě byla tou nejkrásnější ženskou pod sluncem, i když byla ve skutečnosti moc hubená. Jmenuje se Karin a je jí 26 let. Tedy bylo .....

Statistiky 2007 2008 Celkem 74 Svépomocná podpůrná skupina 28 Nutriční poradna 65 IC telefon 99 IC osobně 41 IC e-mail 27 Poradna 7 Přednášky/počet 341 / 559 Celkem 79 Svépomocná podpůrná skupina 6 Nutriční poradna 25 IC telefon 26 IC osobně 7 IC e-mail 2 Přednášky/počet 145

Primární prevence Informace o poruchách příjmu potravy Besedy, přednášky, workshopy Hodnocení na základě osobnostních kvalit, ne vzezření

Připravovaný projekt V rámci 2. výzvy Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení. V.I.P. (vzdělávání-výcvik, inovace-informace, profesionální podpora pedagogům) Výstup – mj. e-learning o poruchách příjmu potravy, specializované vzdělávání, vč. sebezkušenostního výcviku pro pedagogy

Týden prevence poruch příjmu potravy 26. 11. – 3. 12. 2009 2. 12. 2009 – Galerie Fiducia Beseda s širokou i odbornou veřejností spolu s veřejnou sbírkou Výstava fotografií na téma poruch příjmu potravy

Děkuji vám za pozornost Dana Starostková vedoucí Kontaktního centra Anabell Ostrava tel.: 737 069 486 e-mail: ostrava@anabell.cz www.anabell.cz