Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Textový procesor Open Office, Writer ÚPRAVA ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ
Advertisements

Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
Olomouc, únor 2012.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
X EXEL.
Textový procesor Open Office, Writer AUTOMATICKÉ OPRAVY
Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Výpočetní technika Akademický rok 2009/2010 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, vzhled Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, formát buňky, ohraničení,
Grafický editor – GIMP Výběr barvy
IT Začátečníci Modul 4 MS EXCEL.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ POLE
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
TABULKOVÉ PROCESORY maturitní otázka: 16.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
TABULKOVÝ PROCESOR Tadeáš Řezníček 4.A
 Kalkulátor  Slouží k tvorbě tabulek, sestav, grafů i pro náročné výpočty z oblasti matematiky, statistiky, financí apod.
Tabulkový procesor Open Office VLOŽENÍ GRAFU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, vložení grafu, typ grafu, rozsah.
Excel – editace ( formát ) buněk
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Textový procesor Open Office, Writer ZMĚNA POZADÍ
Tabulkový procesor.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
EXCEL 2010 Popis prostředí – 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Tabulkové kalkulátory
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Excel export a import dat. Import dat z webu.
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
Práce s tabulkami.
Tabulkový procesor – Excel 2010.
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:
Grafický editor – GIMP Základy práce
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Excel 2010 Buňka. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního.
VY_32_INOVACE_A3-11 TABULKOVÝ PROCESOR - EXCEL AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: LISTOPAD 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU ÚVOD DO PRÁCE.
Maturitní okruh 16: TABULKOVÝ PROCESOR
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
MS EXCEL Charakteristika
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, sešit, listy, formát buněk, uložit soubor Jméno autora: Mgr.Ciboch Michal Škola: ZŠ Dobříš, Komenského nám.35, 263 01 Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz

Základy práce v OpenOffice Calc Sešit a listy Co v textových procesorech nazýváme textový dokument, se v tabulkových tabulkových procesorech nazývá sešit. Nový sešit vytvoříte výběrem nabídky Soubor z hlavního panelu a pak z podnabídky Nový, ve které vyberete položku Sešit. Vytvořený sešit pak můžete uložit na pevný disk výběrem nabídky Soubor z hlavního panelu a položky Uložit, nebo – pro nově vytvořený sešit – Uložit jako. Pro otevření již vytvořeného sešitu slouží položka Otevřít, kterou naleznete opět v hlavní nabídce Soubor. Základním a na první pohled viditelným prvkem sešitu je list. List je tvořen mřížkou, která se skládá z řádků a sloupců. Jednotlivé řádky jsou jednoznačně identifikovány čísly a jednotlivé sloupce jednoznačně písmeny. Čísla a písmena tvoří vzestupné řady. Počet řádků i sloupců je limitován. Limit je však natolik veliký, že vás v ničem nebude omezovat. Listy jsou označeny názvy List1, List2 a List3. Přepínat mezi jednotlivými listy můžete klepnutím na jednotlivé záložky, které jsou umístěné vlevo dole. Nebo pomocí klávesové zkratky Ctrl-PgUp pro přepnutí na list vlevo a Ctrl-PgDn pro přepnutí na list vpravo.

Buňka Buňky jsou základními stavebními elementy listu Buňka Buňky jsou základními stavebními elementy listu. Jejich jednoznačná poloha je určena průsečíkem příslušného řádku a sloupce. První buňku vlevo nahoře identifikuje sloupec A a řádek 1. Polohu takové buňky pak zapíšete jako A1, A2 nebo B1, B2 apod. Polohu buňky určíte ukazatelem myši a stisku levého tlačítka; pohybovat se můžete také pomocí kurzorových kláves. Obsahem buňky může být číslo, text, měna, datum, čas. Abyste mohli do prázdné buňky zapsat hodnotu, klepněte na ni levým tlačítkem a hodnotu do buňky napište. Pokud již hodnota v buňce je a vy ji chcete pouze upravit, vyberte buňku a stiskněte klávesu F2. Poté hodnotu upravíte.

Formát buněk Důležitým nastavením buňky je formát Formát buněk Důležitým nastavením buňky je formát. Protože tabulkový procesor sám nepozná, zdali například vloženou hodnotou 12 myslíte číslo 12, nebo 12 korun, nebo 12 hodin, musíte mu to sdělit sami. Formulář pro nastavení formátu konkrétní buňky vyvoláte tak, že nejprve vyberete buňku, jejíž formát chcete nastavit. Stiskem pravého tlačítka myši pak vyvoláte kontextové menu a z něho vyberete položku Formát buněk. Pro určení formátu hodnoty v buňce použijete první záložku, kde v části Kategorie vyberete, jaký údaj vložená číselná hodnota reprezentuje.

Konec

Použitý zdroj www.openoffice.cz