O PAKOVÁNÍ. D OPLŇTE DIALOGY VE DVOJICÍCH ( VYMĚŇTE SE ) A: Ahoj. B: …………………….Gustave Courbet (Bonjour, Monsieur Courbet) A: Já jsem ……. A ty? B: Já jsem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pokrmy ze zvěřiny Bc. Daniel Vančura.
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Lekce 7.
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt: E/02 Práce ve stravování
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
VY_32_INOVACE_11_GAS_606_Per
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
POKRMY Z VNITŘNOSTÍ Bc. Daniel Vančura.
Receptury teplých pokrmů J. Runštuk a kolektiv str. 325
Receptury teplých pokrmů J. Runštuk a kolektiv str. 94
Hovězí vnitřnosti žáludky.
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Frankfurtská hovězí pečeně
Guláše z jatečného masa
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Rodokmen - jména Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Hnědé polévky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_114_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Pečení na anglický způsob
Lasaně zapečené se zeleninou
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
L EKCE 2 CVIČENÍ. D OPLŇTE ROD (M, Ž, S) A UKAZOVACÍ ZÁJMENO ( TEN, TA, TO ) …… voda – rod ………… ….... město – rod ………… …… knížka – rod ………… …… stůl –
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Charakteristika pokrmů z drůbežího masa.
Omáčky.
Charakteristika pokrmů
Charakteristika pokrmů
Charakteristika pokrmů z vepřového masa. TÚ - dušení. VY_32_INOVACE_TPP_547.
SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ 1 říjen 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130211
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
2. LEKCE. V Y JSTE CIZINEC / CIZINKA ? AngličanAngličanka AmeričanAmeričanka NěmecNěmka RusRuska UkrajinecUkrajinka Čech Češka PolákPolka ItalItalka MaďarMaďarka.
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 12 Název školy: Střední průmyslová.
FAMILY = RODINA. pes kočka sestra bratr maminka dcera tatínek syn.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 18 Název školy: Střední průmyslová.
Příprava pokrmů ze skopového masa
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava hovězích plátků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Příprava pokrmů z vepřového masa
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

O PAKOVÁNÍ

D OPLŇTE DIALOGY VE DVOJICÍCH ( VYMĚŇTE SE ) A: Ahoj. B: …………………….Gustave Courbet (Bonjour, Monsieur Courbet) A: Já jsem ……. A ty? B: Já jsem ……. A: Odkud jsi? B: ……………. Co děláš? B: ……………. A: Díky. B: ……………. A: Promiň. B: ……………. A: Měj se hezky. Čau. B: ……………………

S EŘAĎTE VE SPRÁVNÉM POŘADÍ ( OPIŠTE ) A:AhojB:Jsem z Ukrajiny. A:Já jsem DanielB:Ano, to je fajn. A:Odkud jsi?B:Jsem ekonomka. A:Co děláš?B:A já jsem Anna. A:To je fajn.B:Ahoj. A:Dobrý den.B:Jsem z Polska. A:Já jsem Petra Nová.B:Ne, jsem manažer. A:Těší mě.B:Dobrý den. A:Odkud jste?B:Mě taky. A:Jste student?B:Já jsem Jan Nowak.

C ELOU VĚTOU ODPOVÍDEJTE NA OTÁZKY ( NAPIŠTE ODPOVĚDI ) Jak se jmenuješ? Odkud jsi? Co děláš? Jak se máš?

Ř EKNĚTE OPAČNĚ – NEGACE ( BÝT  NEBÝT ) To je káva. To je mandarinka. To je švestka. Pavel je z České republiky. Tomáš je z Německa. Ty jsi studentka. Já jsem učitel. Pavel a Jana jsou z Polska.

N APIŠTE OPAČNĚ - NEGACE ty jsi  ty nejsi on je  oni nejsou  vy jste  my jsme  já jsem  to je  ona je  to je 

N APIŠTE SLOVY ČÍSLA třináctdesetpět 1139 jedenácttřidevět dvacet pěttřicet dvačtyřicet osmnáctpadesát šeststo tisíctisíc devět set osmdesát pět dva tisíce dvanáctdva tisíce třináct

D OPLŇTE, ČÍ TO JE … (já) moje učitelka (on)šéfka (ty) zmrzlina (ona)chléb (my)učitel (oni)limonáda (já)máslo (vy)kamarádka (ty)partner (on)víno (ty)sekretářka (já)rodina

T O JE MOJE RODINA

N APIŠTE, KDO JE KDO Homer je Bártův ………………….. March je Lizina ………………….. Bart je Homerův ……………………. Liza je Homerova ……………………. Maggie je Homerova ………………….. Abraham je Bártův ……………………. Penelope je Lizina ……………………… Maggie je Lizina ………………………. Herb je Homerův …………………….. Selma je Bártova …………………….. Selma je Homerova ………………………..

N APIŠTE OPOZITUM malý dům  velký dům starý člověk  studená káva  levné auto  dobrý kolega  mladá žena  těžký problém  lehká gramatika  hubený muž  velké pivo  horký čaj  nemocná žena 

N APIŠTE, CO JE PODLE V ÁS NEJLEPŠÍ Džus - Podle mě je nejlepší pomerančový džus. Víno - Pivo - Káva - Dort - Film - Auto - Limonáda - Zmrzlina -

D OPLŇTE PÁR matka  otec paní  sestřenice  vnučka  sestra  babička  dívka  švagrová  tchýně  žena  manželka 

D OPLŇTE PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENA To je dědeček a jeho auto. To je dcera a ………………. kamarádka. To jsou pan a paní Novákovi a ………. dcera. To jsme my a …………… syn. To je kamarádka a …………………. manžel. To je kamarád a ………………… babička. To jsou Irena a Petr a …………… dědeček. To je kamarádka a …………. maminka. To jsi ty a …………… tatínek.

V YTVOŘTE VĚTY V pondělípopulárnílekce. V úterýdobrýkonference. Ve středupříštíoběd. Ve čtvrtekkrásnýfotbal. V pátekvelkáfilm V sobotuzajímavýdetektivka. V neděličeskákoncert. V pondělí je hezké divadelní představení.

D OPLŇTE SPRÁVNÝ TVAR SLOVESA Petr dělat dobrý guláš. Já v sobotu a v neděli spát do 11 hodin. Vy uklízet v pátek nebo v sobotu? Jan neodpočívat, protože je šéf. V restauraci vařit dobré jídlo. My o víkendu obědvat v restauraci.

R ECEPT – SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ Hovězí svíčková900 g Sůl Slanina50 g Rostlinný olej3 lžíce Kořenová zelenina300 g Cibule Nové koření4 ks Bobkový list Vývar3 dl Hladká mouka3 lžíce Cukr lžíce Citrónová šťáva Černý pepř zrnka 4 ks Smetana hustá, krémovitá 3 dl Brusinkový kompot

R ECEPT – SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, očištěnou na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a osmahneme do světlehněda. Pak znovu vložíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme a dusíme v troubě. Maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně ředíme zbytkem vývaru a smetanou. Omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou nebo octem a dobře povaříme. Potom omáčku prolisujeme přes cedník. Nalijeme ji na maso a ještě na plotně prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s knedlíky a brusinkami nebo rybízovým džemem.