HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC základní jednotka.
Advertisements

Grafické karty Základní parametry.
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Tato prezentace byla vytvořena
POČÍTAČ.
Hardware- počítačové komponenty
Informatika a výpočetní technika
HARDWARE 1. část.
Identifikátor materiálu: EU
ZÁKLADNÍ DESKA.
PC komponenty.
KOMPONENTY PC Klára B ř ezíková Procesor Operační paměť RAM-lze smazat ROM- z ů stává(CD- ROM,DVD- ROM)
Sběrnice.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Informatika 1_6 6. Týden 11. A 12. hodina.
Blokové schéma PC a jeho hardwarová realizace
Hardwarové vybavení počítače
Druhy Počítačů.
Hardware a software.
Úvod do programování a práce s počítačem
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Složení počítače Informatika 5. třída.
HARDWARE hardware tvoří součásti počítače – je to fyzické vybavení umístěné buď uvnitř / interní/, nebo připojené z venku / externí/ hardware jsou součástky.
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Síťové karty Eva Zdráhalová 4. Z. Obsah prezentace 1. Role síťové karty Příprava dat 5 3. Posílání a kontrola dat Volby konfigurace.
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A16 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Základní části počítače
Hardware Vypracoval: Patrik Bejček.
Identifikátor materiálu: EU
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – rozšiřující karty Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:1. 11.
Základní deska. základní deska / motherboard / mainboard Základem pro celý počítač Nalezneme ve všech typech: stolních, noteboocích, palmtopech Do základní.
Výrok „Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.“
Počítačová sestava – Základní hardware I.
1 paralelní (Centronics) pro připojení tiskárny, scanneru Konektor 25 pólový s otvory seriová (COM 1, COM 2, PS/2)myš, modem tato zařízení.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
ROZŠIŘUJÍ MOŽNOSTI PC ZASUNUJÍ SE DO SLOTŮ. IO KARTA PRO PŘIPOJENÍ PERIFERNÍCH ZAŘÍZENÍ K PC ( VSTUPŮ A VÝSTUPŮ ) OBSAHUJE PORTY: A/ SÉRIOVÉ – COM1, COM2.
Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na.
Výpočetní technika kód předmětu: VT Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
Hardware.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Architektura počítače
SKLADBA PC 7 OP VK VYT 2.7 Grafická karta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
HARDWARE Co je to ?.
Přídavné karty Grafické karty Zvukové karty Síťové karty Modemy.
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Základní struktura počítače
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_221 AutorMgr. Romana Rybiařová.
1.5 Porty. porty  slouží k připojení externích zařízení  existuje řada typů portů seriový paralelní PS/2 USB FireWire grafické, zvukové, síťové …
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
Základní deska. Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je.
SKLADBA PC 15 EU OP VK VYT 2.14 TEST 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Základní desky Marek Kougl 1.L.
PC základní jednotka.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Informatika HARDWARE I. ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Hardwarové vybavení počítače
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Václav Chvál
Transkript prezentace:

HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ

Ukázka multimediálního pracoviště

Obecně přijímaná „definice“ počítače může vypadat takto: Počítač je technologické zařízení, jehož základem je základová deska s procesorem a paměťovými prvky, je osazeno pevným diskem, videokartou a dalšími součástmi, doplněno je obvykle monitorem a klávesnicí. Toto je však obvykle základní sestava, která má nejnutnější tedy univerzální konfiguraci. Aby se z tohoto počítače stal počítač multimediální, pak je prvním požadavkem vyšší výkon, to znamená rychlý procesor s větší propustností, dostatečná systémová paměť a co nejvyšší taktovací kmitočet. Dále dostatečně robustní pevný disk a dnes již samozřejmá DVD mechanika, pochopitelně i přepisovací mechanika CD-RW.

Vnitřek vlastního počítače musí především obsahovat výkonnou grafickou kartou osazenou dnes obvykle v AGP sběrnici. Ta by měla dovolit v nejvyšším počtu barev pracovat až do rozlišení 1 280 x 1 024 bodů při 100 Hz obnovovací frekvence. Na kartě by měla být vyrovnávací paměť a hardwarová podpora MPEG. Dále se předpokládá, že bude mít i grafické akcelerátory. Ke kvalitnímu zvuku je nutná špičková zvuková karta s pozlacenými cinchovými konektory a doplňkovým digitálním výstupem. Aby byl zvuk patřičně využit je vhodné doplnit PC o sestavu kreativních aktivních reproduktorů.

Především se jedná o videokartu, která zajišťuje přechod dat ze základní desky do monitoru. Základním údajem každé grafické karty je velikost její paměti (video-RAM). Kvalita videokarty ovlivňuje rychlost a množství barev zobrazení. Výkonný grafický procesor umístěný na videokartě nazývaný akcelerátor umožňuje odlehčení velkého procesoru a bývá obvykle rychlejší. Je uzpůsoben ke zpracovávání obrazových dat.

Zvuková karta, i když je dnes dodávána prakticky s každým počítačem, není standardní vybavení. Ale právě ona počítač oživí a zlidští. Zvukem může být hudba, mluvené slovo, vzorky zvuků hudebních nástrojů, cokoliv. Nedovedeme si představit počítače bez zvuku při hraní her, naší práci na počítači bez hudby apod.

Rolí síťové karty je příprava dat z počítače do síťového kabelu, posílat data do jiného počítače a kontrolovat tok dat mezi počítačem a kabelovým systémem. Síťovým kabelem musí protékat data v jediném toku bitů a vždy jen v jednom směru. Počítač data buď přijímá nebo vysílá. Síťová karta je osazena procesorem, pamětmi, propojkami a konektory rozhraní.

Modem je další příslušenství multimediálního počítače Modem je další příslušenství multimediálního počítače. Samotný název je složen ze dvou slov MODuláror a DEModulátor. Což vlastně vyjadřuje vlastní činnost modemu a to je schopnost modulovat počítačová data na signál a posílat je po telefonní síti. Obráceně pak přijímat signál z telefonní sítě a demodulovat jej na počítačová data. Provedení modemu může být dvojí. Může se jednat o externí modem nebo modem interní (zabudovaný v počítači), nejčastěji PCI s přenosovou rychlostí 56 kb/s. Položme si otázku, jaký modem zvolit? Vnitřní modemy jsou levnější, jedná se v postatě o kartu vloženou do volného slotu.