Elektronická učebnice - II

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Microsoft Outlook Ing. Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Vizuální Systém Fotbal
Operační systém MS Windows xp
VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
Elektronická učebnice - II
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Microsoft ® Lync ™ 2010 Školení k delegování. Cíle V tomto kurzu se dozvíte, jak provádět následující akce: Nastavení přístupu delegáta v aplikaci Outlook.
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Základní pojmy v informatice –II.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Hromadná korespondence, makro
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Hromadná korespondence
– pokročilejším funkce. Seznam Ukládání do adresáře.
mp4 png pps html doc txt xlsx ppt gif docx pdf avi mp3
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Komunikace – internet ( ) Bohumil Bareš. Komunikace Dorozumívání – nejčastějším způsobem takové komunikace bývá lidská řeč a písmo. Podle prostředku.
Elektronická učebnice - II
6.1 Microsoft Word 1 Kde MS Word v PC najdeme: Ikona, logo 2. 1.
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 3.18 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Internet – E. pošta Typ: DUM - kombinovaný.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
10.1 Průzkumník – správa dat
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče Thunderbird.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Kontakty, kalendář a úkoly 3. ročník oboru Sociální péče MS Outlook.
PHP Vytváření formuláře.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
= tabulkový procesor od firmy Microsoft pro operační systém Microsoft Windows a počítače Macintosh. Dnes se prodává hlavně jako součást kancelářského balíku.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Identifikátor materiálu: EU
Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika Autor: Mgr. Marie Makovská 36.1 Malování.
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče Nový .
Elektronická učebnice - II
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Ivana Topolová VŠE v Praze
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Organizace elektronické pošty v Gmailu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škodlivý software, počítačové viry
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Elektronická pošta.
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Transkript prezentace:

Elektronická učebnice - II Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 39.1 MS Outlook S elektronickou poštou jsme se již seznámili v DUM INF20, v této prezentaci si ukážeme využití a výhody elektronické pošty přes MS Outlook. MS Outlook = počítačový poštovní program software pro správu firemních i soukromých e-mailů, kontaktů a úkolů součástí kancelářského balíčku Microsoft Office 2010 Autor: Mgr. Marie Makovská

39.2 Co už známe – Elektronická pošta Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 39.2 Co už známe – Elektronická pošta Pokud neodesíláme e-mail někomu známému, měli bychom v nastavení e-mailu zajistit, aby bylo vyplněno jméno. PŘEDMĚT – čeho se e-mail týká RE: odpověď na předchozí e-mail FWD: přeposlaná zpráva @ „zavináč“ : 1. kombinace kláves CTRL+ALT+V 2. kombinace kláves pravý ALT+V 3. kombinace kláves levý ALT+64 4. přepnutí klávesnice do anglické znakové sady SPAM = nevyžádaná pošta, cca 80 - 85 % SPAM REKLAMNÍ = nevyžádané nabídky zboží nebo služeb SPAM PŘÁTELSKÝ = vtípky, žertovné prográmky, přátelská upozornění SPAM SE ZLÝM ÚMYSLEM = s cílem poškodit, viry, pomlouvačné zprávy, podvodné s cílem vylákat osobní informace a zneužít je hoax = nepravdivé, smyšlené, poplašné zprávy

Elektronická učebnice - II Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 39.3 MS Outlook Po spuštění obdržíme základní přehledné okno. Přehledně máme zobrazeny úkoly, schůzky, zprávy. Odsud můžeme přejít na: Doručenou poštu – kompletní seznam doručené, odeslané, smazané pošty, nevyžádané pošty (spamy) – roztříděno do složek Kalendář - slouží pro záznam termínů schůzí, setkání atd. Kontakty – Vizitkář - u každého kontaktu lze mít uloženo množství informací: foto, datum narození, e-maily, adresy, … Úkoly – přehledné zadávání a informace o splnění Poznámky – lze barevně uspořádat Deník – uchovává informace, se kterým souborem a kdy jsme pracovali

39.4 Jak odeslat e-mail v MS Outlook Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 39.4 Jak odeslat e-mail v MS Outlook Odesílání zpráv z MS OUTLOOK 1. Spustíme aplikaci MS Outlook. 2. Vytvoříme novou zprávu stisknutím ikony „Nový e mail“.   3. Zadáme odesílatele. 4. Zadáme předmět (název) e mailu. 6. Odešleme e mail stisknutím tlačítka „Odeslat“. 5. Zadáme text e mailu, podpis.

Elektronická učebnice - II Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 39.6 Cvičení Seznam se s aplikací Microsoft Outlook - nástroj pro správu pracovních i osobních e-mailů. Návod  Otevři si aplikaci Microsoft Outlook a v ní si přidej, a nakonfiguruj svůj e-mailový účet – pomocí funkce Automatické nastavení účtu. Stačí zadat jméno, e-mailovou adresu a heslo. Pokud nelze automaticky: Soubor  Informace o účtě  Přidat účet. Dále si vyzkoušej: Vytvořit novou e-mailovou zprávu. Předat e-mailovou zprávu dál. Odpovědět na e-mail. Přidat přílohu ke zprávě. …

Elektronická učebnice - II Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 39.6 Pro šikovné Nastav si v MS Outlook, aby se Ti pošta od kamarádů automaticky ukládala do složky Kamarádi. Vytvoř v Kontaktech novou skupinu: Kamarádi Nová skupina kontaktů. Klikni na skupinu: Kamarádi. Přidat členy. Přidej několik e-mailových adres svých kamarádů z Adresáře – Automaticky doplněné kontakty (stačí dvojklikem myši na příslušné adresy). Uložit a zavřít. 2)Vytvoř v Doručené poště podsložku s názvem Kamarádi. 2x stiskni levé tlačítko myši na Doručená pošta. Pravé tlačítko myši na Doručená pošta. Klikni na: Nová složka  napiš Kamarádi. OK. 3) Pravidla  Spravovat pravidla a upozornění Nové pravidlo. Přesunout zprávy od uživatele do složky  Další. Od: osoby nebo veřejné skupiny  vybrat Kamarádi. Přesunout do složky: vybrat v Doručená pošta Kamarádi  Dokončit.

39.7 CLIL – E-mail CZECH-ENGLISH DICTIONARY Fill in the missing words. Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatics 39.7 CLIL – E-mail CZECH-ENGLISH DICTIONARY Fill in the missing words. Solution ČESKY ENGLISH ČESKY ENGLISH 1. VÝHLED Outlook 11. ODPOVĚDĚT reply 2. pošta MAIL 12. přeposlat FORWARD 3. KALANDÁŘ Calendar 13. POSLANÝ Sent 4. kontakty CONTACTS 14. nástroje TOOLS 5. ÚKOLY Tasks 15. DORUČENÁ POŠTA Inbox 6. poznámky NOTES 16. nepřečtený UNREAD 7. DOMŮ Home 17. VYHLEDAT Search 8. vymazat DELETE 18. přesunout MOVE 9. NOVÝ New 19. NÁSTROJE Tools 10. odpověď REPLY 20. efekty EFFECTS 1. VÝHLED 11. ODPOVĚDĚT 2. MAIL 12. FORWARD 3. KALANDÁŘ 13. POSLAL 4. CONTACTS 14. TOOLS 5. ÚKOLY 15. DORUČENÁ POŠTA 6. NOTES 16. UNREAD 7. DOMŮ 17. VYHLEDÁVÁNÍ 8. DELETE 18. MOVE 9. NOVÝ 19. NÁSTROJE 10. REPLY 20. EFFECTS

39.8 Test – MS Outlook Test na známku Vyber logo MS Outlook. a) b) c) Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 39.8 Test – MS Outlook Vyber logo MS Outlook. a) b) c) d) 2) Co obsahuje e-mailová adresa? www .cz a @ 3) Outlook slouží především k: správě složek. elektronické komunikaci. prohlížení internetu. tvorbě prezentací. 4) Přeposlaná zpráva má obvykle značku: a) REP: b) RE: c) FWC: d) FW: 5)  Co znamená termín spam? Jde o nabídku jakéhokoli zboží pomocí elektronické pošty. Jde o nevyžádanou poštu. Jde o poštu se skrytým odesílatelem. Poplašná zpráva. 6) Která z následujících není funkcí MS Outlook? doručená pošta časopis kontakty kalendář 7) Outlook neumí: a) evidovat události b) nastavit velikost dopisu c) upozornit na schůzku d) importovat kontakty 8) E-mailová adresa je tvořena z a) uživatelského jména. b) uživatelského jména a znaku @ (zavináč). c) uživatelského jména, znaku @ a domény. d) jen domény. 1c 2d 3b 4d 5b 6b 7b 8c Test na známku Správné odpovědi:

39.9 Použité zdroje, citace Zdroje: Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 39.9 Použité zdroje, citace Zdroje: http://www.zsvltava.cz/informatika/index.php?art=e-mail slide 1 http://office.lasakovi.com/outlook/zaklady/outlook-zaklad/ slide 3 http://office.microsoft.com/cs-cz/outlook/ slide 6, 7 http://pop2imap.com/microsoft-outlook-for-mac.php slide 7

39.10 Anotace Autor Mgr. Marie Makovská Období 01 – 06/2013 Ročník Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika 39.10 Anotace Autor Mgr. Marie Makovská Období 01 – 06/2013 Ročník 6. ročník Klíčová slova MS Outlook, Microsoft Outlook, Outlook, elektronická pošta, e-mail Anotace Prezentace popisující jak využívat program MS Outlook 2010 k odeslání a přijímání e-mailů, správě kalendáře, kontaktů a úkolů.