Spolek pro Trvalý Rozvoj a Okrašlování Městské části Praha 21, neboli.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Přínosy dobrovolnictví v ochraně životního prostředí RNDr
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
„Záchrana prírodného dedičstva v česko – slovenskom prihraničí“ Operační program přeshraniční spolupráce ČR -SR.
Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.
Základy projektu - rozvoj NNO ŽP Regionální centrum ČSOP Pověřenou organizací je ZO ČSOP Kněžice, celkem 18 základních organizací v kraji Koordinační.
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
KONCEPCE ŠKOLSTVÍ ÚJEZD NAD LESY MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY V Újezdě nad Lesy.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Volnočasové projekty a EU financování
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
VY_32_INOVACE_16_02 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
PŽP Ekologická újma, organizace ochrany ŽP, zákon o ŽP + opakování obecné části.
EVVO v Karlovarském kraji
Společenská odpovědnost organizací
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
P13 MARKETING MĚST A OBCÍ Demokratická společnost by měla dát lidem příležitost spolupodílet se na rozhodnutích týkajících se jejích obce, města, regionu.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
EVVO v Plzeňském kraji.
Spolupráce, která přináší plody
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
Odbor životního prostředí MHMP
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Právní režim ochrany přírody a krajiny
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Transkript prezentace:

Spolek pro Trvalý Rozvoj a Okrašlování Městské části Praha 21, neboli

Spolek pro Trvalý Rozvoj a Okrašlování Městské části Praha 21, neboli Újezdský STROM o.s. funguje v Újezdě od svého založení v r Naše aktivity se týkají zájmu a snahy o zlepšování prostředí v Újezdě a jeho bezprostředním okolí. Životní prostředí nechápeme úzce „přírodně“, ale také jako vazby lidí k místu, ve kterém žijí, i jako ovzduší nelhostejnosti a spolupráce.

 ochrana přírody a krajiny  zachování a podpora lesa jako základního prvku, který dal městské části Praha 21 - Újezd nad Lesy název a je obsažen v jejím znaku i praporu  rehabilitace pevných osobních vazeb obyvatel k místu bydliště jako protiváhy k anonymnímu komerčnímu zneužívání krajiny  podpora zdravého způsobu života a znovuobjevení hodnoty života v zeleni  vytváření míst pro zdravý růst mládeže – dětských hřišť, sportovišť pro starší dětí a jejich spontánní aktivity a sporty; míst pro rodinné aktivity, nalezení prostoru pro vybudování stezek zdraví, cyklostezek a podobně  hledání cest směřujících k trvale udržitelnému rozvoji, vytváření a prosazování koncepcí trvale udržitelného způsobu života na místní úrovni v návaznosti na cíle regionální, národní i mezinárodní

 spolupráce s orgány státní správy a místní samosprávy a dalšími organizacemi při prosazování a podpoře programových cílů spolku,  spolupůsobení při územním a stavebním rozhodování v Újezdě nad Lesy nebo v okolních lokalitách, které by mělo dopad na území působnosti spolku  kontakty a spolupráce s dalšími myšlenkově blízkými organizacemi v regionu  výchovná, vzdělávací, publikační, osvětová a propagační činnost na podporu cílů sdružení  rozvoj občanské společnosti  obecné okrašlování

 Práce pro zachování lesa stála v počátcích našeho sdružení a pokračuje již sedmým rokem.  Od minulého roku se angažujeme pro rozšíření rezervace, snížení těžby a stanovení pravidel, která odpovídají pražské přírodní rezervaci a lesu zvláštního určení.  Aktuální je právě nyní účast v řízení EIA, kterou investor zamýšleného golfového areálu nově vede na Odboru ochrany prostředí MHMP.

Akce „ukliďme si les“ ve spolupráci s úřadem a účastí veřejnosti, skautů, školy

Ve spolupráci s LČR jsme v r u cesty vedoucí lesem k vlakovému nádraží a kterou udržuje místní dobrovolník, umístili prvních 7 laviček s odpadkovými koši a rozvěsili jsme ptačí budky. Od r vytváříme cesty a odpočinkové trasy naším lesem z grantů Magistrátu a firemního dobrovolnictví.

Nejvýznamnějším partnerem firemní spolupráce je firma DHL

S Lesy ČR, újezdskou radnicí a ZŠ Masarykova přetváříme nucený průsek v lese, který není možné znovu zalesnit, ve sportovně- odpočinkovou zónu pro všechny věkové kategorie.

Na nově umístěné cedule připravujeme jednotlivá zastavení veselé naučné stezky, v níž použijeme kresby dětí Masarykovy ZŠ, které byly představeny na výstavě Naučná stezka Klánovickým lesem v červnu r

V r jsme získali další grant MHMP a opět jsme navázali na již hotové úseky. Tentokrát obnovením aleje přístupové cesty k nádraží pro vzdálenější oblast Blatova

Naše o.s. není početné a pouze vlastními silami by zvládlo zlomek uvedené práce. Vícezdrojové financování a spolupráce s obcí, školou a veřejností na jedné straně, státním podnikem ( LČR) a soukromým sektorem ( DHL) na straně druhé přináší velký užitek ve vytvořených hodnotách i hodnotách vzájemné komunikace a péče o svěřené místo, v němž žijeme. FOTO / DHL Tree Planting

Ing. Michael Hartman