I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Advertisements

Požadavky k získání známky
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Projekt CZ.1.07/2.2.00/ Čeština pro žáky-cizince v rámci inovace výuky učitelských programů v oboru Učitelství pro 1. st. ZŠ.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU KATEDRA ATLETIKY Název kreditní práce Název práce v angličtině Kondiční atletika Kreditní práce.
Terénní sociální práce
Definice pojmů Co jsou moduly? Co jsou moduly? Moduly představují relativně samostatné, obsahem i cílem uzavřené okruhy učiva, které je možné po jejich.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Přiznávání odborné způsobilosti k výkonu povolání adiktologa
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Trenér a legislativa Petr Klimpl. Systém trenérů sekce OB Kvalifikační třídy trenérů trenér 1. třídy (T1) trenér 2. třídy (T2) trenér 3. třídy (T3)
Kvalifikovanost učitelů z pohledu politických stran a zřizovatelů.
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Trenér a legislativa Petr Klimpl. Systém trenérů sekce OB Kvalifikační třídy trenérů trenér 1. třídy (T1) trenér 2. třídy (T2) trenér 3. třídy (T3)
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
STANDARD STUDIA k výkonu specializovaných činností Koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Příprava na výkon povolání
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
dotazníkové šetření na vysokých školách
AKADEMIE – situace a okruhy témat Roman Vašek. Kvalifikace profesionálních tanečníků v ČR (rok 2011)
Fakulta zdravotnických studií
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
Studijní obory – bakalářské prezenční
Novinky ve specializačním vzdělávání
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
ZÁKLADY DIDAKTIKY SPORTOVNÍCH HER OSP
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
ASPŠ Novela zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Kořenov 25. – 26. září 2014.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Výsledky učení v pedagogické činnosti vysokých škol Představení metodiky.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
kurzy tenisu pro děti z mateřských a základních škol
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Asociace ředitelů gymnázií ČR
Fakulta zdravotnických studií
Šetření uplatnění absolventů vysokých škol
Ostravská univerzita (1991 → )
KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Bakalářské STUDIUM
Praxe KS VOŠ JABOK + ETF UK
Fakulta zdravotnických studií
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Studijní program Ošetřovatelství
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Studijní obory Speciální edukace bezpečnostních složek Aplikovaná sportovní edukace bezpečnostních složek.
Studijní obor Management sportu
Transkript prezentace:

I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ KULTURY U NIVERZITY P ALACKÉHO V O LOMOUCI CZ.1.07/2.2.00/ Metodika uznávání předchozího studia

A – ABSOLVENTI MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ

1. A BSOLVENTI MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT NEUČITELSKÉHO ZAMĚŘENÍ S MINIMÁLNÍM ZAMĚŘENÍM NA TĚLESNOU VÝCHOVU.

Absolventi bez dlouhodobé praxe (minimálně tři roky) ve školství nebo sportovním tréninku. Lze uznat absolvované předměty nutné pro získání učitelské způsobilosti, pokud svým rozsahem odpovídají rozsahu předmětů zařazených do modulu učitelská způsobilost. Lze uznat resp. započítat pedagogickou praxi, která přesáhla dobu dvou měsíců ve školství nebo sportovním tréninku. Lze uznat absolvované předměty z modulu tělesná výchova, pokud svým rozsahem odpovídají rozsahu předmětů zařazených do tohoto modulu.

Absolventi s dlouhodobou praxí učitele tělesné výchovy (minimálně tři roky) Lze uznat absolvované předměty nutné pro získání učitelské způsobilosti, pokud svým rozsahem odpovídají rozsahu předmětů zařazených do modulu učitelská způsobilost. Pedagogická praxe kompletně uznaná. Lze uznat absolvované předměty z modulu tělesná výchova, pokud svým rozsahem odpovídají rozsahu předmětů zařazených do tohoto modulu.

A BSOLVENTI S DLOUHODOBOU TRENÉRSKOU PRAXÍ ODPOVÍDAJÍCÍ B A A LICENCÍ DLE JEDNOTNÉ KLASIFIKACE ČSTV ( MINIMÁLNĚ TŘI ROKY S TOUTO LICENCÍ ) Lze uznat absolvované předměty nutné pro získání učitelské způsobilosti, pokud svým rozsahem odpovídají rozsahu předmětů zařazených do modulu učitelská způsobilost. Pedagogická praxe kompletně uznaná. Lze uznat absolvované předměty z modulu tělesná výchova, pokud svým rozsahem odpovídají rozsahu předmětů zařazených do tohoto modulu.

2. A BSOLVENTI MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT NEUČITELSKÉHO ZAMĚŘENÍ S DOSTATEČNÝM ZAMĚŘENÍM NA TĚLESNOU VÝCHOVU.

A BSOLVENTI BEZ OHLEDU NA DOSAVADNÍ PRAXI Lze uznat absolvované předměty nutné pro získání učitelské způsobilosti, pokud svým rozsahem odpovídají rozsahu předmětů zařazených do modulu učitelská způsobilost. Pedagogická praxe kompletně uznaná. Lze uznat absolvované předměty z modulu tělesná výchova, pokud svým rozsahem odpovídají rozsahu předmětů zařazených do tohoto modulu. Lze uznat celý absolvovaný modul tělesná výchova, pokud svým obsahem i rozsahem odpovídá modulu tělesná výchova se zaměřením na vzdělávání.

3. A BSOLVENTI MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ UČITELSKÉHO ZAMĚŘENÍ MIMO STUDIJNÍ PROGRAM T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT.

Absolventi bez dlouhodobé praxe (minimálně tři roky) ve školství nebo sportovním tréninku Lze uznat absolvované předměty nutné pro získání učitelské způsobilosti, pokud svým rozsahem odpovídají rozsahu předmětů zařazených do modulu učitelská způsobilost. Lze uznat celý absolvovaný modul učitelská způsobilost, pokud svým obsahem i rozsahem odpovídá modulu učitelská způsobilost. Lze uznat celý modul učitelská způsobilost, pokud absolvované předměty svým obsahem i rozsahem odpovídají předmětům zařazeným do modulu učitelská způsobilost. Lze uznat resp. započítat pedagogickou praxi, která přesáhla dobu dvou měsíců ve výuce tělesné výchovy nebo sportovním tréninku. Uznání dalších předmětů se řídí předpisy dané vysoké školy.

Absolventi s dlouhodobou praxí ve výuce tělesné výchovy nebo trenéra licence A nebo B. Lze uznat absolvované předměty nutné pro získání učitelské způsobilosti, pokud svým rozsahem odpovídají rozsahu předmětů zařazených do modulu učitelská způsobilost. Lze uznat celý absolvovaný modul učitelská způsobilost, pokud svým obsahem i rozsahem odpovídá modulu učitelská způsobilost zařazeným do studijního programu tělesná výchova a sport. Lze uznat celý modul učitelská způsobilost, pokud absolvované předměty svým obsahem i rozsahem odpovídají předmětům zařazeným do modulu učitelská způsobilost. Lze uznat pedagogickou praxi. Uznání dalších předmětů se řídí předpisy dané vysoké školy.

4. A BSOLVENTI OSTATNÍCH MAGISTERSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ MIMO STUDIJNÍ PROGRAM T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT.

Všichni absolventi bez ohledu na dosavadní praxi Lze uznat absolvované předměty nutné pro získání učitelské způsobilosti, pokud svým rozsahem odpovídají rozsahu předmětů zařazených do modulu učitelská způsobilost. Lze uznat celý absolvovaný modul učitelská způsobilost, pokud svým obsahem i rozsahem odpovídá modulu učitelská způsobilost. Lze uznat celý modul učitelská způsobilost, pokud absolvované předměty svým obsahem i rozsahem odpovídají předmětům zařazeným do modulu učitelská způsobilost. Uznání dalších předmětů se řídí předpisy dané vysoké školy.

B – ABSOLVENTI BAKALÁŘSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ

A BSOLVENTI BAKALÁŘSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT S MINIMÁLNÍM ZAMĚŘENÍM NA TĚLESNOU VÝCHOVU Bez dlouhodobé praxe (minimálně tři roky) ve školství nebo sportovním tréninku. Lze uznat resp. započítat pedagogickou praxi, která přesáhla dobu dvou měsíců ve výuce tělesné výchovy nebo sportovním tréninku. S dlouhodobou praxí ve výuce tělesné výchovy (minimálně tři roky) nebo dlouhodobou praxí trenéra. Lze uznat pedagogickou praxi.

A BSOLVENTI BAKALÁŘSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT S DOSTATEČNÝM ZAMĚŘENÍM NA TĚLESNOU VÝCHOVU Bez ohledu na dosavadní praxi. Uznání dalších předmětů se řídí předpisy dané vysoké školy.

A BSOLVENTI BAKALÁŘSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ MIMO STUDIJNÍ PROGRAM TĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT. Bez ohledu na dosavadní praxi. Uznání dalších předmětů se řídí předpisy dané vysoké školy.

C. A BSOLVENTI ÚPLNÉ STŘEDNÍ ŠKOLY S MATURITOU Pro všechny studenty platí možnost uznání předmětů v souvislosti s předpisy dané vysoké školy. Předměty biomedicinského zaměření lze uznat za předpokladu získání licence nebo osvědčení u odborné způsobilosti v daném předmětu nebo bloku předmětů. Předměty pohybového zaměření lze uznat v případě, že danou pohybovou aktivitu žadatel provozuje na úrovni soutěžního sportu po dobu minimálně tří let. Předměty didaktického zaměření lze uznat za předpokladu prokázání licence cvičitele nebo trenéra v dané odbornosti. Předměty pedagogické resp. učitelské způsobilosti lze uznat za předpokladu prokazatelné obsahové i rozsahové shody.

DĚKUJI ZA POZORNOST