HORNINY A NEROSTY Přírodověda 5. ročník Gabriela Mikulková 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_463_HORNINY VÝKLAD HORNIN CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

ENERGETICKÉ SUROVINY - ELEKTRÁRNY
Horniny Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.08
Nerostné suroviny České republiky
VLASTNOSTI NEROSTŮ 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Nerosty a horniny Přírodověda 5. ročník.
Opakování učiva o nerostech I. část
Opakování učiva o nerostech II. část
VY_52_INOVACE_20 Nerudní suroviny určeno pro 5. ročník ZŠ
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav
AZ kvíz Lomené výrazy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Šárka Macháňová. Dostupné z Metodického portálu
NEŽIVÁ PŘÍRODA Prvouka 3. ročník Opakovací hra Gabriela Mikulková 2013.
EKO KVÍZ.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
UŽITKOVÉ ROSTLINY Prvouka 3. ročník Gabriela Mikulková 2013.
PYRAMIDA Opakování ČR 1. část.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
PYRAMIDA Práce a energie
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako doplněk k výuce regionální geografie. Studenti se rozdělí na stejně početné skupiny, přičemž.
Autor: Mgr. Ilona Nováková

Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: PŘÍRODOVĚDA.
Soutěž pro dvě družstva
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XXI_ ČJS, DUM 10
SŮL KAMENNÁ bílý nebo průhledný nerost tvořící krystaly
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka

Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
EKOSYSTÉM POLE živočichové
Nerudní suroviny 5. ročník
Horniny a nerosty. Na výběr máte ze tří možností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, najeďte na ni šipkou myši a klikněte. Bude-li Vaše odpověď chybná,
NEROSTY A HORNINY – 5. roč. Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.
Nerostné bohatství 4. ročník
Autor: Mgr. Miluše Šafářová
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
Přírodní zdroje Česka Anotace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:
2. část – neživá příroda Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke konkurenceschopnosti.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_ Minerály (nerosty) a horniny Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
VY_32_INOVACE ZŠ a MŠ Černčice, okres Náchod Nerostné suroviny ČR Hana Sedláčková NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Černčice, okres Náchod AUTOR: Hana Sedláčková NÁZEV:
Kvíz „Spoj strany“- Kameny. Tabulka Jak se jmenuje tato hornina a z jakých nerostů se skládá?
Energetické suroviny Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_13_PŘ5 _Energetické suroviny - uhlí TémaPŘ 5 Název školyPlavská.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_III.PR7 Vytvořeno:
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková VY_32_INOVACE_13_Přírodověda 4.ročník_Minerály a horniny Téma: Minerály a horniny CZ.1.07/1.4.00/
Neživá příroda Nerosty a horniny.
NEŽIVÁ PŘÍRODA - HORNINY
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Nerudní suroviny 5. ročník
Zdroje surovin a jejich obnovitelnost
VY_32_INOVACE_01_32_NERUDNÍ SUROVINY
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Nerudní suroviny 5. ročník
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
HORNINY A NEROSTY VY_32_INOVACE_XVII-C-01.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_04_Nerosty a horniny
Transkript prezentace:

HORNINY A NEROSTY Přírodověda 5. ročník Gabriela Mikulková 2013

Návod ke hře Hra je určena pro různý počet skupin (nebo jednotlivců) hráčů (1-6). Hráči si vyberou barevného smajlíka, za kterého budou hrát. Poté si vyberou číslo rámečku, kliknou na něho a odpoví na otázku. Správnost své odpovědi si ověří kliknutím na vybranou otázku. Pokud odpoví správně, kliknou na svého barevného smajlíka a získávají bod. Pokud neodpoví správně, bod nemají. Ve hře pokračuje další skupina či jednotlivec. Hra končí v okamžiku, kdy jsou odpovězeny všechny otázky. Vítězí hráč či skupina s nejvíce body.

ZLATO 1. 2. ŽULA 3. ČERNÉ UHLÍ 4. MAGNETIT 5. VÁPENEC 6. ROPA 7. PÍSEK ŽLUTÝ KOVOVÝ NEROST 2. ŽULA HORNINA SLOŽENA Z KŘEMENE, ŽIVCE A SLÍDY 3. ČERNÁ HORNINA, KTERÁ VZNIKLA Z ROSTLIN ČERNÉ UHLÍ 4. ZÁSTUPCE ŽELEZNÉ RUDY MAGNETIT 5. VÁPENEC VYRÁBÍ SE Z NĚHO CEMENT 6. ENERGETICKÁ KAPALNÁ SUROVINA ROPA 7. PÍSEK 8. KOV TĚŽENÝ V KUTNÉ HOŘE STŘÍBRO SYPKÝ STAVEBNÍ KÁMEN VÁPENEC HORNINA VYTVÁŘEJÍCÍ KRASOVÁ ÚZEMÍ 9. HORNINA Z PRACHOVSKÝCH SKAL 10. PÍSKOVEC 11. NEROST, PŘI KŘESÁNÍ VZNIKAJÍ JISKRY KŘEMEN PRŮHLEDNÝ NEROST, JE SOUČÁSTÍ ŽULY 12. SLÍDA ŽIVEC NEROST, SLOUŽÍ ROSTLINÁM K VÝŽIVĚ (OBSAŽEN V ŽULE) 13. HORNINA, ZE KTERÉ JE POSTAVEN KARLŮV MOST 14. PÍSKOVEC PÍSKOVEC 15. MĚKKÁ HORNINA SLOŽENA PŘEVÁŽNĚ Z KŘEMENE A ŽIVCE ŽULA HORNINA POUŽÍVANÁ JAKO DLAŽEBNÍ KÁMEN 16. 17. KOV CO OBSAHUJÍ RUDY? ČERNÉ UHLÍ 18. ENERGETICKÁ SUROVINA TĚŽENÁ V OKOLÍ OSTRAVY ENERG. SUROVINA TĚŽENÁ V OKOLÍ HODONÍNA ROPA 19. 20. HORNINA SPALOVANÁ V TEPELNÝCH ELEKTRÁRNÁCH Č. A H. UHLÍ 21. JADERNÁ ELEKTRÁRNA, KTERÁ VYUŽÍVÁ URAN 22. OBNOVITELNÝ ZDROJ ELEKTRICKÉ ENERGIE VODA, VÍTR, SLUNCE NEOBNOVITELNÉ PŘÍRODNÍ ZDROJE NEROSTNÉ SUROVINY (STAVEBNÍ KAMENY, RUDY, PALIVA) 23. 24. VODNÍ, SOLÁRNÍ VĚTRNÉ DRUHY ELEKTRÁREN VYUŽÍVAJÍCÍ OBNOVITELNÉ ZDROJE

ODKAZY http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Gold-crystals.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Coal.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Quartz_Br%C3%A9sil.jpg