Kouzla kejklířů Veronika Osičková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Advertisements

Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
PŘEDLOŽKY A PŘEDPONY.
VY_32_INOVACE_ 11_ Rozmanitost přírody Ovoce (SADA ČÍSLO 2)
Začni kliknutím na modré tlačítko.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Vzhled prezentace - šablony
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
RAZÍTKA.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Obrázek s motýly Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
WO – DI – AK Bílá Hůlka WO – DI – AK Bílá Hůlka. Další soutěžní seminář pro studenty SPŠ Karviná, kde účastníci debatují o fyzikálních a chemických zákonech.
DRAK autor: Kateřina Marková. Trápil obyvatele široko daleko. Když měl hlad, požíral v okolí vše, co mu přišlo pod tlamu. Lidé se ho báli, ale nevěděli,
Na dně oceánu autor: Kateřina Marková.
Návod na složení jména z písmenkových log
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Jak je to s odpady ?.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 9 Ruce jako šperk Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 8) Možnosti využití.
Jak třídit odpad.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 10 Stavitelé domů Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 6) Možnosti využití.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Prohlížeč Chrome Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Prohlížeč Chrome Ověřeno ve výuce:
Strašidelné okno.
MYŠLENKOVÉ MAPY Udělej si svoji myšlenkovou mapu „Smysluplný obchod“ (semináře)
Píšeme číslice Psaní číslic 1-6 Jednoduché matematické zápisy
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Souhlásky tvrdé, měkké, obojetné VY_32_INOVACE_13 Sada 22.
TAJNÉ PÍSMO Provedení 2. varianty pokusu.
Malování.
Jaro už je tady! autor: Kateřina Marková.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Elektřina a magnety 1. Pokusy s magnetem.
Barva popředí a pozadí Nastavení barev popředí/pozadí najdeme v Panelu nástrojů. Barvu popředí používáme především při kresleni s nástroji jako Tužka,
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Provedení 1. varianty pokusu
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Svatební tvoření… …inspirace. I romantické oznámení může být vkusné, jemné, a dokonce vtipné… Svatební oznámení.
O KOHOUTKOVI A SLEPIČCE Práce s pohádkou. Realizace –
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
MOTIVACE Práce do skupin – ústní cvičení Co jste naposledy vyráběli v pracovních činnostech? Stručně popište. Zhodnoťte. Práce do skupin – ústní cvičení.
Dagmar Matúšů ZŠ a MŠ Nedašov. Anotace tento výukový materiál obsahuje pracovní postup výroby krabičky na pastelky formou prezentace Autor Dagmar Matúšů.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
MISKA NA SLADKOSTI vy_32_Inovace_07MD-2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Inf Tabulkový procesor
Pravidla… Kartičky odebírte po jedné z vrchu zamíchaného balíčku, takto vyložte obrázkem vzhůru 12 karet. Kdo z hráčů najde ve vyložených kartách kdekoli.
VY__III/2__INOVACE__06 Český jazyk PŘÍDAVNÁ JMÉNA.
Matematika Variace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Rastrová grafika Základy práce s rastrovým editorem – výběrové nástroje.
Prvňáci a matematika Počítáme do KA 3 TI 2 TE MA
Začni kliknutím na modré tlačítko.
Microsoft Excel Funkce Když. Microsoft Excel Funkce Když.
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Provedení 1. varianty pokusu
PRV 3 – Neživá příroda Název školy Plavská škola Autor
Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití. Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití.
Tajemství internetu Minule jsme si společně ukázali karty jednotlivých zařízení a říkali jsme si, že některá z nich se umí připojit na internet. Vzpomenete.
Transkript prezentace:

Kouzla kejklířů Veronika Osičková

Návod a inspiraci jsem získala z knihy: Následující popis činnosti bude součástí programu letního tábora „Robin Hood“ (pořádá Dům dětí a mládeže Vyškov) 4 oddíly = 4 kouzla Návod a inspiraci jsem získala z knihy: „Škola kouzel“ od Miroslava Švadlenky

Malá kouzla pro pobavení lady Marion: 1. Čarovné zrcadlo 2. Kouzelný nápoj 3. Písmo z ohně 4. Pekelná sůl

Čarovné zrcadlo Materiál:  zrcadlo  suché mýdlo  bavlněný hadřík  fixa  kartička tvrdého papíru

Kouzlo „Čarovné zrcadlo“: Kouzelník vybere jednoho z diváků a řekne mu, ať napíše na cedulku jméno své maminky, tak aby to kouzelník neviděl. Cedulku si zatím divák ponechá. Kouzelník vezme čarovné zrcadlo, přetře jej před diváky bavlněným hadříkem a zeptá se zrcadla na jméno maminky dobrovolníka. Dýchne na zrcadlo a objeví se jméno. Potom poprosí diváka, aby ukázal ostatním, co bylo napsáno na cedulce. Jména jsou shodná!

Jak na to? Vyleštíme zrcadlo, potom napíšeme jméno suchým mýdlem a lehce přetřeme bavlněným hadříkem. Nápis není vidět a pak už stačí dýchnou a nápis se objeví. Musíme držet zrcadlo v chladu (pak si jej můžeme dovolit ještě jednou před diváky lehce přetřít).

Informaci o jméně maminky „dobrovolníka“ si zjistíme na přihlášce na tábor (někoho, o kom víme, že se do všeho hrne a určitě se přihlásí!).

Kouzelný nápoj Materiál:  4 práškové barvy na textil  odbarvovač na látku  4 skleničky  2 stejné džbánky  voda  bílá krabice (od papíru)

Kouzlo“Kouzelný nápoj“: Kouzelník ukáže čtyři prázdné skleničky (obrátí je, aby bylo vidět, že v nich nic není), potom vezme džbán s pitnou vodou a pronese nad ním zaříkání. Začne nalévat sklenice (do poloviny) vodou. Voda se mění na barevnou tekutinu, v každé sklenici jinou.

Pak kouzelník poodejde, ukáže barevné nápoje, znovu pronese zaříkání nad zbytkem vody ve džbánku a všechny sklenky dolije. Barevné nápoje se promění opět v čistou vodu!

Jak na to? Připravíme si skleničky – do každé dýchneme a nasypeme trošku práškové barvy, zbytek vyklepneme. Jeden džbánek bude plný (obyčejná voda), druhý do poloviny (zbytek + množství na naplnění skleniček) v něm rozpustíme odbarvovač. Skleničky postavíme před krabici, džbánky s vodou a odbarvovačem do krabice. Divákům ukážeme, že ve sklenicích nic není – obrátíme dnem vzhůru, pak do nich naléváme vodu a ta se hned zbarvuje.

Džbánek odložíme do krabice a odstoupíme, aby bylo vidět na sklenice. Potom vezmeme z krabice druhý džbánek a sklenice dolijeme – z barevné je opět čirá voda. Poznámka: Červená barva je příliš agresivní, nešla moc odbarvit! Nejlépe jde zelená a modrá.

Písmo z ohně Materiál:  tekuté mýdlo  štětec  miska  zápalky  fixa  papír (ubrousek)

Kouzelník vhodí lístek do misky a zapálí jej. Kouzlo „písmo z ohně“ Kouzelník řekne publiku, ať jmenují nějaké ovoce. Pomocnice zapíše všechny návrhy na jednotlivé lístečky a jeden nechá vylosovat divákem. Pomocnice ukáže lístek s názvem ovoce publiku, tak aby jej kouzelník neviděl. Zase jej poskládá a předá kouzelníkovi. Kouzelník vhodí lístek do misky a zapálí jej. Popelem z lístečku přetře pomocnici holou ruku a ukáže se název vybraného ovoce.

Jak na to? Štětcem namočeným v tekutém mýdle napíšeme na ruku pomocnice „hruška“ a necháme zaschnout. Po zaschnutí není nápis vidět a objeví se až jej přetřeme popelem ze spáleného papíru. HRUS

Jak to udělat, aby se vylosoval lístek s „hruškou“? Diváci jmenují různé druhy ovoce a mezi nimi určitě hruška zazní. Pomocnice poslouchá a opakuje všechny jmenované návrhy, ale na lístečky píše pouze „hruška“. A tak je jasné, že divák musí vylosovat jediný název!

Pekelná sůl Materiál:  4 bílé papíry (jemně klížený)  měkká mazací guma  jemně škrabaná tuha  4 karty se symboly oddílů

Kouzlo „Pekelná sůl“ Pomocnice dá vybrat divákovi ze čtyř obrázků (symboly oddílů). Kouzelník požádá diváka, aby na kartu usilovně myslel. Ukáže bílý arch papíru a položí jej na stůl. Vezme krabičku s „pekelnou solí“, papír jí popráší, když jej pak oklepe, zbude na něm znak z vybrané karty.

Jak na to? Na každý ze čtyř bílých papírů nakreslíme gumou jednotlivé znaky oddílů (je dobré použít vystřiženou šablonu). Při předvádění jej posypeme jemně škrábanou tuhou, trošku ji po papíře rozprostřeme prsty a sklepneme. Ve stopě po gumě se jemný grafit zachytí a kresba jde vidět. Podle toho, kam pomocnice odloží na stůl zbylé karty, poznáme, kterou si divák vybral. Př.: levý horní roh=1 oddíl, pravý horní roh=2 oddíl, ...

Symboly oddílů