Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:"— Transkript prezentace:

1 Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáku středních škol Zpracoval: Mgr. Alena Vavroušková Předmět: Ruční práce a pracovní cvičení Název produktu: Dýňové lucerničky Číslo produktu: VY_52_INOVACE_01_12 Použito: 6.11.2013 Anotace: Materiál je pro žáky praktické školy. Žáci si vyrobí lucerničku ze sklenice. Využijí při tom několik technik. Stříhání, lepení, kreslení, práce s drátem.

2 Dýňové lucerničky Dnes si vyrobíme dýňovou lucerničku. Má jednu velikou výhodu, i když se nám neurodí dýně můžeme si na Halloween ozdobit okno hezkou lucerničkou.

3 Budeme potřebovat SkleničkuNůžky Krepový papír Lepidlo Herkules Štětec Drátek na držátko

4 Nastříháme si kousky krepového papíru. Nastříháme si kousky krepového papíru. Na čistou skleničku nanášíme štětcem lepidlo na které pokládáme kousky krep. papíru. Na čistou skleničku nanášíme štětcem lepidlo na které pokládáme kousky krep. papíru.

5 Kousky papíru se mohou překrývat. Kousky papíru se mohou překrývat. Polepíme celou skleničku kolem dokola, jen si dáme pozor na dno, sklenička by se mohla při schnutí přilepit k podložce. Polepíme celou skleničku kolem dokola, jen si dáme pozor na dno, sklenička by se mohla při schnutí přilepit k podložce.

6 Když máme celou skleničku polepenou celou ji ještě opatrně přetřeme lepidlem, aby nám nic neodstávalo. Když máme celou skleničku polepenou celou ji ještě opatrně přetřeme lepidlem, aby nám nic neodstávalo. Nebojte Herkules zprůhlední a nebude vidět. Nebojte Herkules zprůhlední a nebude vidět.

7 Když nám skleničky zaschnou nakreslíme si na ně fixem obličejíčky. Když nám skleničky zaschnou nakreslíme si na ně fixem obličejíčky. Z drátku si uděláme poutko a přimotáme k lucerničce Z drátku si uděláme poutko a přimotáme k lucerničce

8 Zdroje: Zdroje: Galerie - PowerPoint - klipart - barevná schémata - barevná schémata - animační schémata - animační schémata Vlastní fotografie


Stáhnout ppt "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google