Úprava fotografií - koláž

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seřaď obrazce podle velikosti
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje přehled grafických programů, které jsou.
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Autor výukového materiálu:Mgr. Kučírková Klára Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu:Duben 2012 Číslo klíčové.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o vyhledávačích a způsobech vyhledávání na internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci zvládnou základní.
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje příklady obrázků vytvořené v bitmapovém.
postup tvorby prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje základní funkce programu Malování. Druh.
ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.15 Téma: PowerPoint.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.
Access Formuláře, cvičení
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
Photo Booth Ing. Irena Ulu ç ay. Photo Booth Aplikace, kterou lze skvěle využít pro zaplnění volného času a zábavu Můžeme zde rychle pořizovat snímky.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje informace k preventivní údržbě počítačů.
INFORMATIKA 7 Úprava dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Photo-Paint – maska, oříznutí Autor:
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
ÚPRAVA TABULKY VE WORDU
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.
INFORMATIKA 7 Odstavec V. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.11 Téma: PowerPoint.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/17.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.06 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.02 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.04 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.03 Téma: PowerPoint.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tvorba prezentace na iPadu – pokročilé.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tvorba prezentace na iPadu Co se.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška28 Microsoft PowerPoint 2010 – 2.část Anotace: Výklad nového učiva - pokračování Autor:
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Druh učebního materiálu Pro koho je materiál určen
Číslo v digitálním archivu školy
VY_12_INOVACE_22_PROGRAM MALOVÁNÍ_KOŠUTOVÁ
Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
EU_12_sada1_15_Inf_Word_Práce s obrazci 4_Šeb
EU_12_sada1_02_Inf_Úpravy obrázků 2_Šeb
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Malování - uložení a otevření obrázku
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Desetinná čísla a zlomky
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_11B Škola:
Transkript prezentace:

Úprava fotografií - koláž ICT, 7. – 9. ročník VY_32_INOVACE_193, 10. sada, ICT ANOTACE Prezentace obsahuje návod jak je možné vytvářet koláž z fotografií prostřednictvím on-line programů. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žáci se seznámí s některými grafickými programy, které umožňují vytvářet koláže s fotografií. Podrobněji poznají možnosti programu on-line programu Pizap. V rámci praktického cvičení si žáci osvojí práci s grafickým programem a vytvoří koláž. Pro koho je materiál určen  Žáci 7. – 9. ročníku Autor  Ing. Jana Homolková Datum vzniku  27. 3. 2013 Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková

Úprava fotografií - koláž Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Přehled grafických programů vhodných k tvorbě koláží http://www.pizap.com http://www.photovisi.com/ http://www.collagemix.com/ http://www.chibimachine.com/home.php Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

www.pizap.com tlačítkem start spustíme program Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

www.pizap.com Možnosti: vytváření koláží úprava fotografií webová kamera – efekty pro video pozadí úprava profilu na FB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Jak postupujeme při tvorbě koláží? otevřeme program a vybereme rozložení snímků čtverce a obdélníky, kruhy, srdce, ostatní tvary možnost vložit různý počet fotografií Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Jak postupujeme při tvorbě koláží? do vybraného rozložení vložíme námi vybrané fotografie koláž upravujeme pomocí dalších nástrojů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Nástroje pro úpravu koláže efekty a filtry fotografií Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Nástroje pro úpravu koláže nálepky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Nástroje pro úpravu koláže Různé druhy nálepek – postavy, obrazce, emotikony, … … Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Nástroje pro úpravu koláže textové efekty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Nástroje pro úpravu koláže Textové efekty – různé typy písma, bubliny, nápisy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Nástroje pro úpravu koláže Rámečky – různé tvary, barva pozadí, ohraničení, zaměřené na různé události Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Uložení fotokoláže a publikování koláž uložíme jako soubor *.jpg můžeme jej publikovat na sociálních sítích – FB, Twitter, koláž můžeme odeslat na email Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Praktické cvičení Vytvořte koláž, která bude mít minimálně 6 fotografií. Koláž vytvoř na libovolné téma např. lidé, zvířata, města, hory, atd. Při úpravě použij různé efekty – nálepky, nápisy, rámečky, pozadí, …(minimálně 4 různé efekty) Vytvořenou koláž ulož na síťový disk, do složky své třídy. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Použité zdroje Obrázky – archiv autora – Print Screen – Ing. J. Homolková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.